שתף קטע נבחר

מסורת עם טוויסט - עוגת מוס דבש

נמאס לכם מעוגות דבש אפויות אבל אתם עדיין רוצים לשמור על המסורת? קבלו עוגת מוס דבש - שכבות של מוס עשיר על בסיס דבש, שנחות בין שכבות של ג'נואז ומעל הכל עיטור של שוקולד לבן

עוגת מוס דבש

מתכון באדיבות הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט

 

המרכיבים:

לבסיס ג'נואז:

6 ביצים

250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר

30 גרם חמאה

250 גרם (2 כוסות) קמח מנופה

1/2 כפית אבקת אפיה

למוס דבש:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם דבש

7 חלבונים

7 חלמונים

1/4 כוס סוכר

קורט קינמון

375 מל' שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. הג'נואז: ממיסים את החמאה ומניחים בצד. מנפים את הקמח ואבקת אפייה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה כ - 4 דקות. עוברים למהירות בינונית ומקציפים 3 דקות נוספות. הנפח צריך להיות פי שלוש מהנפח המקורי.
  3. מקפלים בעדינות שליש מכמות הקמח לתוך המקצפת, רק עד שהקמח נבלע בתערובת. חוזרים על הפעולה פעמיים.
  4. יוצקים כוס מהתערובת לקערה עם החמאה ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת החמאה והקצף בעדינות לקערת המערבל, מאחדים בין שתי המאסות בתנועות עטיפה עדינות
  5. יוצקים את המאסה לתבנית קוטר 26 שרופדה בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.
  6. המוס: מניחים את החמאה, השוקולד והדבש בסיר כפול ('בן-מארי') וממיסים תוך ערבוב. מורידים מהאש, מניחים להתקרר לחום גוף (כשניתן להשאיר אצבע בתוך התערובת מבלי להרגיש כאב), מוסיפים חלמונים וקורט קינמון ומערבבים היטב.
  7. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
  8. מעבירים את הקצף לקערה ובה תערובת השוקולד והחלמונים ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  9. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים לתערובת הנ"ל.
  10. הרכבה: פורסים מהג'נואז שתי פרוסות רוחב בעובי 1 ס"מ (כך שמתקבלים שני עיגולים), מניחים אחת על תחתית של תבנית אפיה בקוטר 26. יוצקים עליה מחצית מכמות המוס. מניחים את הפרוסה השניה של הג'נואז, יוצקים את יתרת המוס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך לילה לפחות.
  11. בהגשה: מוציאים את העוגה מהתבנית ומזלפים שוקולד לבן מומס מעל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים