שתף קטע נבחר

"נהגו של מופז יטופל ככל חשוד"

לאחר שנתפס נוהג במהירות 160 קמ"ש, כאשר שר התחבורה נמצא ברכב, יטופל נהג השר "ככל חשוד אחר". כך מבהירה המשטרה. מדוע לא "טיפלה" בו מייד? למשטרה פתרונים

משטרת ישראל מתכוונת לטפל בעבירת המהירות שביצע נהגו של שר התחבורה שאול מופז, ותעשה זאת "כטיפול בכל חשוד אחר בעבירת תנועה, כמתחייב מעיקרון השוויון‭."‬ כך הודיע יועצו של השר לביטחון פנים לעמותת אומ"ץ, שפנתה אליו בעקבות פרסום הפרשה.

 

כזכור, לפני שלושה שבועות נצפתה מכוניתו של שר התחבורה, מסוג טויוטה פריוס היברידית, בכביש 443 ממודיעין לתל-אביב, כשהיא נוסעת במהירות של 160 קמ"ש. זאת, בשעה שהשר מופז היה ברכב. השוטרים שזיהו את המכונית סימנו לרכב לעצור, אולם הנהג המשיך בנהיגה ולא התייחס אל השוטרים. לטענת המשטרה נערך מרדף על-פני כ-30 ק"מ, ורק אז התברר - לפי מספר הרישוי - כי מדובר במכוניתו של שר התחבורה, שאול מופז.

מכונית השר נתפסה נעה ב-160 קמ"ש - אך לא נעצרה (אילוסטרציה)

 

בעקבות הזיהוי קיבלו השוטרים הוראה לאפשר לרכב להמשיך. השוטרים לא עצרו את הרכב ולא רשמו דו"ח לנהג. מה הייתה תגובת לשכת השר לאירוע החמור? "השר רואה בחומרה כל עבירת תנועה ומוקיע התנהגות פרועה על הכביש. מקרה זה יילמד בקפידה והמסקנות יוסקו".

 

בעקבות כך פנתה עמותת אומ"ץ לשר לביטחון פנים, אבי דיכטר, בדרישה לטפל באירוע בדרך שהיה מטופל כל אזרח מהשורה. אתמול קיבלה העמותה תשובה ממתן גוטמן, יועץ השר לפניות הציבור, ובה הוא מודיע כי הנושא הועבר לטיפולם של הגורמים המקצועיים במשרד, והערות העמותה הועברו אישית לשר. עוד נמסר כי נהגו של השר יטופל ככל חשוד אחר בעבירת תנועה, כמתחייב מעיקרון השוויון.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר התחבורה. היה ברכב בזמן המקרה
שר התחבורה. היה ברכב בזמן המקרה
צילום: ניב קלדרון
מומלצים