שתף קטע נבחר

עיריית יהוד פרשה ממרכז השלטון המקומי

לאחר שביה"ד לעבודה הכיר בפרישה, תוכל עיריית יהוד לפטר עובדים, שלא יהיו מוגנים עוד בהסכם קיבוצי. מנכ"לית העירייה: ההסתדרות מגינה על כל עובד, לא חשוב איך התנהג. ההסדרות: השופט טעה; נערער לביה"ד הארצי לעבודה

בית הדין לעבודה בתל-אביב בראשות השופט יצחק לובוצקי הכיר בזכותה של עיריית יהוד לפרוש ממרכז השלטון המקומי. מדובר בפעם הראשונה שרשות מקומית פורשת מחברותה במרכז.

 

השופט קבע כי העירייה מעולם לא הצטרפה מיוזמתה למרכז השלטון המקומי וכי הודעתה כי היא עוזבת את מרכז השלטון המקומי היא לגיטימית ונעשתה בתום לב.

 

משמעות ההחלטה היא שהעירייה אינה מחויבת עוד להסכמים הקיבוציים שמרכז השלטון המקומי חתם עליהם עם ההסתדרות בשם הרשויות המקומיות. העובדים כרגע אינם מוגנים בהסכם קיבוצי והעירייה יכולה לפטר עובדים מבלי אישור ההסתדרות וועד העובדים.

 

המשמעות המיידית היא שהעירייה תפטר כ-10 עובדים שלא הצליחה לפטר עד כה בגלל התנגדות ההסתדרות. בהמשך, צפויים פיטורים נוספים והעירייה תוכל לפטר עובדים בקלות רבה יותר מאשר עד כה.

 

עיריית יהוד מנהלת תוכנית הבראה שבמסגרתה היא מפטרת מדי שנה עשרות עובדים. ההסתדרות וועד עובדי העירייה מערימים קשיים על פיטורי העובדים ומנעו מהעירייה את מרבית הפיטורים ששאפה לבצע, בטענה שהם סותרים את ההסכמים הקיבוציים. 

 

"אין לי שום דבר נגד מרכז השלטון המקומי", אומרת מנכ"ל עיריית יהוד מונוסון, עדינה חכם. "הלכתי לבית המשפט כדי להביע מחאה ושאט נפש מהתנהלותה של ההסתדרות. אנחנו מנסים לייעל את המערכת, אבל ההסתדרות מגיבה בצורה לא עניינית ופוליטית. הם מגנים על כל עובד, לא חשוב איך התנהג ואם הוא תורם משהו למערכת. בכל פעם שאני מנסה לפטר עובד או אפילו לנייד עובד בתוך המערכת, חוקרים אותי ועושים לי את המוות כאילו אני רוצה לרצוח מישהו".

 

"אין לי שום דבר נגד התארגנות עובדים, אבל אני לא יודעת אם אחתום על הסכם קיבוצי. קודם-כל, אשלים את תוכנית ההבראה ואחר כך נראה אם אחתום עם ועד העובדים על הסכם קיבוצי חדש ואיזה הסכם. בכל מקרה, ההסכם הקיבוצי עם ההסתדרות אינו מחייב אותי ועל כך אני נושמת לרווחה".

 

מנהל חטיבת הרשויות המקומיות בהסתדרות, מוטי לוי, אומר בתגובה: "העירייה מנסה להמשיך ולפגוע בעובדים על ידי התחמקות מהסכם העבודה. הם רוצים לפטר עשרות עובדים שהם לא מתומכי ראש העיר. אנחנו מתכוונים להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה. פסק דין של השופט הוא מוטעה, כיוון שעיריית קרית גת ניסתה לעשות תרגיל דומה ובית המשפט קבע תקדים ואסר זאת עליה".

 

עו"ד שחר בן עמי, שטיפל בתיק מטעם עיריית יהוד אמר: "מדובר בתקדים חשוב ביותר שיאפשר לרשויות המקומיות להשתחרר מכבלי ההסתדרות ומכבלי ההסכמים הקיבוציים תוך יצירת מערך יחסי עבודה ספציפיים בנפרד. אני מקווה שפריצת הדרך הזו תביא עוד רשויות מקומיות לפעול בדרכים יצירתיות אלו".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיריית יהוד: פרשה ממרכז השלטון המקומי
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים