שתף קטע נבחר

השף ישראל אהרוני מגיש: מנות ראשונות לחג

השף ישראל אהרוני התארח בפורום חי בקהילת אוכל של ynet, ענה על שאלות וסיפק מתכונים למנות ראשונות לארוחת החג. אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שווים במיוחד שילכו מצוין על שולחן החג

מאפה בצק עלים עם ירקות חבושים ממולאים בבשר מאפה פילו עם בשר טחון פטה כבדי עוף 

 

 

מאפה בצק עלים עם ירקות

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג בצק עלים מרודד למלבן דק

3 קישואים, פרוסים לפרוסות אלכסוניות

6 עגבניות תמר

פסטו או טפאנד (ממרח זיתים)

2 כפות עלי טימין

20 זיתי קלמאטה קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הקישואים במים רותחים כ-2-3 דקות. מוציאם ומסננים. פורסים את העגבניות לרוחבן.
  2. חותכים מסביב למלבן רצועות ברוחב של כ-1.5 ס"מ, מורחים את שולי המלבן בחלמון ביצה טרוף ומדביקים מסביב את ארבעת הרצועות ליצירת "גדר" מסביב למלבן. דוקרים את פני המלבן במזלג ומקררים היטב.
  3. מורחים את תחתית הבצק במעט טפנאד או פסטו, מניחים על מלבן הבצק, בתוך גבולות "הגדר" את הקישואים והעגבניות, שורות שורות, חופפות מעט אלה באלה. מטפטפים מעל מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים. מפזרים את הטימין ואת זיתים. אופים בתנור שחומם מראש בחום של כ-200 כחצי שעה.

 

חזור למעלה
חבושים ממולאים בבשר

 

המרכיבים:

6 חבושים

למילוי:

1/2 קילו בשר טחון (בקר או כבש)

1 בצל קצוץ

1 כוס כוסברה קצוצה

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פירורי לחO

4 כפות צנוברים

1 ביצה

מלח ופלפל

לרוטב:

1/2כוס רכז רימונים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מיץ לימון

3 כוסות מרק עוף צח או מים

מלח ופלפל

לעיטור: גרעיני רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את החלק הפנימי (יחד עם הגרעינים) של החבושים בעזרת כף פריזאית, כך שמתקבלות "קעריות" חבושים בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מערבבים את חומרים המילוי, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכינים מהתערובת 12 קציצות. ממלאים כל חצי חבוש בקציצה ומהדקים.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
  4. שמים את חצאי החבושים הממולאים בתבנית חסינת חום בתנור, יוצקים עליהם את הנוזלים, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כחצי שעה. מנמיכים ל-160 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי. לפני ההגשה, מפזרים מעל גרגירי רימון.

 

  • גיוון: אפשר לוותר על החבושים ולהכין קציצות - במקרה כזה יוצרים קציצות מהתערובת ומבשלים בסיר עם הרוטב.

 

חזור למעלה
מאפה פילו עם בשר טחון

 

המרכיבים:

5 דפי פילו שלמים

שמן זית

פירורי לחם

למילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות

2 כפות טימין

1 בצל קצוץ

1 כף גרגירי כמון

1 כוס כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את דפי הפילו על משטח עבודה, מורחים בשמן זית ומפזרים פירורי לחם על כל עלה.
  2. המילוי: מחממים את השמן במחבת גדולה, כשהוא חם מטגנים בו את השום, טימין, בצל וכמון כ-3-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים ומטגנים עד שהבצל שחום. ממליחים ומפלפלים. מקררים לגמרי. מערבבים פנימה את הכוסברה. מניחים את המילוי הקר לאורך הבצק בתלולית ארוכה וגבוהה. מגלגלים לשטרודל מהודק ומקופל בקצותיו.
  3. מורחים את כיכר הבצק בשמן זית, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-35-40 דקות, עד שהבצק שחום.

 

חזור למעלה
פטה כבדי עוף

 

המרכיבים:

3 בצלים קצוצים

1 ק"ג כבדים נקיים וחצויים

250 גרם חמאה (מרגרינה בטעם חמאה לשומרים על כשרות)

מלח, פלפל שחור טחון טרי

3 עלי מרווה

1/4 כוס יין פורט

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את הבצל בחמאה, בחום נמוך, עד שהוא רך לגמרי. שמים מעט חמאה במחבת טפלון וכשהחמאה חמה מאוד, צורבים את הכבדים, 2-3 דקות. את הטיגון של הכבדים יש לעשות ב-3-4 מקבצים.
  2. מחזירים את כל הכבדים למחבת עם עלי המרווה, מוסיפים את הפורט ומזגגים אותם כ-2-3 דקות ביין. מקררים את הכבדים לגמרי. חשוב להקפיד שהכבדים יהיו קרים לחלוטין.
  3. שמים את הכבדים עם הבצל במעבד מזון, ממליחים ומפלפלים, מרסקים למחית חלקה. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך עיבוד, עד שהיא נבלעת בתערובת.
  4. מכניסים לתבנית מוארכת מצופה בניילון נצמד או בנייר אפיה, מכסים ומקררים לפחות 24 שעות.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר-טל
מתכונן לחג. ישראל אהרוני
צילום: שלום בר-טל
מומלצים