בן שנתיים נעקץ על ידי דבורה ומת
הפעוט, מיישוב בדואי בנגב, הגיע אל בית החולים בבאר שבע יחד עם אֵחָיו לאחר שנעקצו על ידי דבורים. למרות הנסיונות להצילו קרסו כל מערכות גופו. בשרון הוכש חקלאי בן 70 על ידי צפע, מצבו קשה
טרגדיה בדרום. פעוט כבן שנתיים מיישוב בדואי בנגב מת היום (ו') לאחר שנעקץ מספר רב של פעמים על ידי דבורים.
בני משפחתו של הפעוט הבהילו אותו, יחד עם שלושת אחיו, לבית החולים סורוקה בבאר שבע, כאשר ארבעתם סובלים מעקיצות. שלושת האחים הוגדרו כפצועים קל, אולם מערכות גופו של הפעוט קרסו והוא מת. מבית החולים נמסר כי הפעוט הובהל לטיפול נמרץ ילדים, ולאחר מספר שעות שבהן ניסו הרופאים לייצב את מצבו, הוא מת מפצעיו.
משפחתו של הילד קיבלה הודעה על מותו. מהמשטרה נמסר כי היא אינה מתערבת במקרה זה וכי אין חשד שמדובר ברשלנות.
ד"ר תמר ברנשטיין, רופאה בכירה בטיפול מחלקת ילדים בסורוקה אשר טיפלה בילדים, סיפרה ל-ynet: "הפעוט נעקץ עשרות עקיצות של דבורים או דָבּוּרים והגיע במצב קשה לבית החולים. מצבו התדרדר מהר מאד בגלל כמות הרעלנים שפגעו במערכות בגופו וכמובן בגלל גילו וגופו הקטן".
אחד מהאחים נשאר בבית החולים להשגחה ושני האחים האחרים שוחררו לביתם לאחר טיפול. ד"ר ברנשטיין הוסיפה כי גם עקיצה בודדת עלולה לגרום בעיות לאנשים עם תגובה אלרגית, ולפיכך במקרה של עקיצה הגורמת לסימנים של קוצר נשימה או התנפחות כללית, יש להגיע בהקדם האפשרי לבדיקה רפואית.
חקלאי ניצל ממוות לאחר שהוכש על ידי נחש
מקרה קשה אירע הבוקר גם במושב חרוצים בשרון, כאשר ערנותם ותושייתם של עובדים זרים מתאילנד הצילו את חייו של חקלאי בן 70 שהוכש על ידי נחש צפע. הקשיש הגיע הבוקר לעבודתו בשדות המושב, וכאשר ניגש לפתוח אחד מברזי המים חש נשיכה חזקה בידו. הוא הספיק להבחין כי ההכשה נגרמה לו מנחש אותו זיהה כנחש צפע.
העובד, שחש את הכאבים מתפשטים, זעק לעזרה ועובדים תאילנדים אשר היו בסמוך מיהרו למקום. כשהבינו גם הם כי מדובר בהכשת נחש הזעיקו את מעבידם, שפינה את העובד למרפאה במושב. הליך הפינוי ארך כעשר דקות ולאחר שקיבל טיפול ראשוני פונה בניידת טיפול נמרץ של מד"א ירקון לבית החולים.
פראמדיק מד"א, בועז מלכה, סיפר: "מצאנו את העובד כשהוא בהכרה מלאה, אך סובל מכאבים חזקים. בבדיקות התברר כי יש ירידה בלחץ הדם שלו ושהוא מתחיל לסבול מבעיות נשימה, סימנים האופייניים להכשת נחש עקב התפשטות הארס בגוף. מכיוון שאין באמבולנסים נסיוב שנוגד את ארס הנחש, הוא קיבל במקום טיפול ראשוני של נוזלים וחמצן ומשם הבהלנו אותו במהירות אל בית החולים 'מאיר' כפר סבא כשהוא במצב קשה. בבית החולים הוא קיבל את הנסיוב וכך חייו ניצלו. מזלו שבמקום היו עובדים נוספים אשר שמעו את צעקותיו וסייעו לו, אחרת זה יכל להיגמר באסון".