שתף קטע נבחר

תעלומה: לאן נעלמו 15 קשישים באשקלון?

בעיריית אשקלון עורכים בירור מקיף בניסיון לברר להיכן הועברו מספר קשישים ששוכנו בבית אבות שנסגר. חלקם במצב סיעודי קשה. סגן ראש העירייה: "הטיפול המשטרתי בכל העניין הוא איטי ולוקה בחסר"

באגף הרווחה של עיריית אשקלון עורכים היום (ב') בירור מקיף לגבי היעלמותם של 15 קשישים, שנעלמו מבית אבות פיראטי שהוקם ללא רישיון בעיר.

 

לפני כחודש גילו במשרד העבודה הרווחה כי ברחוב עמיעוז באשקלון פועל בית אבות פיראטי ודרשו מבעלת המקום להסדיר את הנושא במהירות. בעלת בית האבות ביקשה עשרה ימים להסדיר את הנושא, אלא שבתום תקופה זו הגיעו אנשי משרד העבודה למקום ומצאו דלת נעולה שעליה שלט "למכירה". כל הקשישים שהיו בבית האבות, חלקם במצב סיעודי, נעלמו מהמקום. מאז חלפו כשלושה שבועות, ואותם קשישים טרם נמצאו.

 

להערכת סגן ראש עיריית אשקלון, אבי וקנין, הועברו לבתי אבות אחרים. "לצערנו הרב, מניסיוננו עם בתי האבות הפיראטיים שפעלו בעיר, הם מעבירים את הקשישים ממקום למקום", אומר וקנין. "הטיפול המשטרתי בכל העניין הזה הוא איטי ולוקה בחסר. עד שפועלים נגדם, הבעלים של בתי האבות סוגרים אותם ופתוחים שוב במקום אחר. אנחנו מעריכים שהיום עדיין ישנם שבעה בתי אבות שפועלים ללא רישיון. אנחנו יודעים על קיומם, מבקרים שם כל הזמן ופועלים כדי לסגור אותם".

 

בעיריית אשקלון אומרים כי החוק אינו מותיר לעירייה מרחב של פעילות. לדברי גורמים בעירייה, מלבד חוק רישוי עסקים ושימוש חורג במבנה, יכולתם לפעול בעניין מוגבלת מאוד.

 

בבתי האבות הפיראטים משוכנים בדרך כלל קשישים שעולים ארצה, שלעתים מגיעים למקום היישר משדה התעופה לאחר שמובטח להם כי מדובר במקום מסודר ומאורגן. שכר הדיור של הקשישים מועבר למפעילי בתי האבות באמצעות הקיצבה לה הם זכאים. 

 

בפשיטה של משרד הבריאות שבוצעה בינואר 2004 התגלו 22 בתי אבות כאלה, בהם הוחזקו 160 קשישים, חלקם במצב קשה מאוד. הרשויות המקומיות ממשיכות להילחם בתופעה, אך בתי האבות הפיראטיים ממשיכים לצוץ.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היכן דיירי בית האבות?
היכן דיירי בית האבות?
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים