שתף קטע נבחר

סוני Mylo ונוקיה 770 - התחלה של מגמה חדשה?

הם לא נגני מדיה אישיים או מכונות משחק ניידות. הם לא טלפונים סלולריים ולא מחשבי כף יד. המיילו של סוני, שמצטרף לנוקיה ‭,770‬ יוצרים נישה חדשה

המיילו ‭(MYLO)‬ החדש של סוני אולי לא היה מעורר תשומת לב גדולה מדי כשלעצמו, אך ביחד עם נוקיה 770, הגאדג'ט החדש מאלץ אותנו לחשוב שאולי מדובר כאן במגמה חדשה.

 

את שני המכשירים הללו קל יותר להגדיר על דרך השלילה: הם לא מכונות משחק ניידות או נגני מדיה אישיים, הם לא טלפונים סלולריים ולא מחשבי כף יד (לפחות לא על פי ההגדרות המוכרות) והם גם לא מכשירי ניווט אישיים. שני המכשירים הללו יוצרים נישה חדשה בשוק: שילוב בין אמצעי בידור ליחידת תקשורת אינטרנטית אישית.

 

שני המכשירים מספקים אפשרויות דומות: גלישה באינטרנט באמצעות דפדפן מתקדם, שיחות אינטרנט, מסרים מיידיים, קבלת ושליחה של מיילים, צפייה בתמונות ובסרטים והאזנה למוזיקה. המכשירים קטנים וקומפקטיים ובעלי קישוריות אלחוטית ‭.Wi-Fi‬

 

בפועל מימוש האפשרויות שונה מהותית. נוקיה יצרה פלטפורמה לפלט בעיקר,

 למשתמש שרוצה לראות סרטים, לגלוש באינטרנט ולקרוא מיילים. למכשיר יש מסך גדול של ‭4.1‬ אינץ׳ ברזולוציה מרשימה של 800 על 400 פיקסלים.

 

זו רזולוציה גבוהה יותר אפילו מגרסאות הרזולוציה הגבוהה ‭(VGA)‬ של פוקט PC, ומאפשרת הצגה של רוב אתרי האינטרנט כמו שהם נראים ב-PC. זהו גם מסך מגע שמציג מקלדת וירטואלית לצורך הקלדת כתובות, דואר קצר או הודעות מיידיות.

 

על המיילו

מכשיר המיילו (שזה קיצור של ‭(My Life online‬ מדגיש את הקלט. המסך בגודל ‭2.4‬ אינץ׳ ברזולוציה של 320 על ‭,240‬ רמת הפרדה שמאוד מקובלת בעולם מחשבי כף היד. מתחתית המסך נשלפת מקלדת מלאה, שמאפשרת הקלדת טקסט נוחה ומהירה. זו מקלדת גדולה יותר מהמקלדות הזעירות שמצויות בחלק ממחשבי כף היד האחרים, וסביר שתהיה נוחה יותר להקלדה אקראית מהירה.

 

אם היינו מאפיינים את המשתמש הפוטנציאלי רק לפי הנתונים הללו, קהל היעד של סוני היה נוטה לכיוון הצעירים שמחוברים לתוכנת המסרים ולאינטרנט ורוצים להישאר זמינים כל הזמן - ולעומתם משתמשי הנוקיה 770 הם אלה שמחפשים, למשל, תחליף לעיתון עם הקפה של הבוקר או מכשיר נוח לבדוק מיילים לפני השינה.

 

שני המכשירים תומכים בשיחות קוליות על תשתית האינטרנט ‭,(VOIP)‬ ומצוידים ב־Wi-Fi לחיבור לרשת הזמינה. ה־770 מוסיף לכך גם תמיכה

 בבלוטות׳. כך הוא יוכל להתחבר לרשת דרך הטלפון הנייד כשאין רשת Wi-Fi בסביבה. המיילו לעומתו מציע יכולת חיבור אלחוטית ישירה בין שני מכשירי מיילו - מה שמאפשר להם בין השאר לשדר אודיו זורם בין המכשירים.

 

את חסרונה של התקשורת הסלולרית קל להסביר. תכונה כזו עלולה היתה לייקר את מחירם משמעותית ולפגוע בגודל המכשיר ובאורך חיי הסוללה. מעבר למגבלה הטכנית הסבירה הזו, תקשורת מידע סלולרית היא עדיין לא זולה, בטח שלא עבור צעירים שנשארים מחוברים מסביב לשעון.

 

סלולורי או פאלם ?

אז למה הם לא מחשבי כף יד? ההגדרה אולי יותר סמנטית ממעשית. בפועל שני המכשירים יכולים להיחשב כמחשבי כף יד. הם בגודל המתאים, בעלי מאפייני חומרה דומים למחשבי כף יד אחרים, בעלי מערכת הפעלה פתוחה ואפשרות להריץ יישומים ולהתחבר לרשת.

 

מנגד, אין להם מערכת הפעלה המקובלת בעולם מחשבי כף היד, כמו פאלם או פוקט PC. שניהם מבוססים על גירסה כלשהיא של לינוקס, והיצרנים העדיפו למקד את השימושיות של השניים סביב החיבור לאינטרנט ולשדך אותם ליכולות של יאהו מסנג׳ר, ‭Google Talk‬ וסקייפ, על פני סנכרון עם לוח הפגישות של אאוטלוק, מה שלגמרי מרחיק אותם מהעולם הקלאסי של ה-PDA. ‬

 

שני התקשורתנים הניידים האלה יכולים ליצור אלטרנטיבה אמיתית לאנשים בתנועה, ולהגדיר מחדש את המחשוב הנייד ואת צרכי המשתמש. בתוך כמה שנים הם יוכלו ליהנות גם מקישוריות סלולרית רחבת פס, כשזו תהיה זולה מספיק. כך הם יוכלו להתקיים לצד הטלפון הנייד ולזכות בהצלחה גורפת.

 

מאידך, הטלפונים הסלולריים מציעים יותר ויותר תכונות מרשימות במחיר סביר,

 והמחשבים האולטרא ניידים כבר ביצעו חדירה משמעותית. שני אלה עלולים להפוך את התקשורתנים לנישה קטנה כל כך, שלא נוקיה ולא סוני יגלו עניין להשאיר אותה בחיים.

 

ואצלנו בארץ?

מערכות הפעלה קנייניות, השקעה בתרגום, תמיכה טכנית, כתיבה מימין לשמאל - בשל חסרונם של כל אלה סביר להניח שלא נראה כאן את המכשירים האלו בקרוב, לפחות לא בגירסה מגויירת כהלכה.

 

רק הצלחה משמעותית בחו”ל תשנה אולי את סדרי העדיפויות, ותביא את המכשירים בגירסה עברית מוקדם יותר ממה שמסתמן עכשיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים