ח"כ טהא במשטרה: "במקום לחקור - תנצלו אותי"
מצעד חקירת חברי הכנסת ואנשי הציבור הערבים שנסעו לסוריה נמשך. ח"כ טהא שהשתתף במשלחת אמר לפני החקירה: "במקום לנצל את הקשרים שלנו עם סוריה - חוקרים אותנו". ח"כ בשארה, שגם נחקר, אמר כי אולמרט משתוקק לפגוש את אסד
חבר הכנסת ואסל טהא (בל"ד), נחקר הבוקר (ה') במשרדי היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בפתח תקווה, בעקבות נסיעתו לסוריה וללבנון. לחקירה הגיע גם יו"ר בל"ד, ח"כ עזמי בשארה.
עם כניסתו לחקירה אמר טהא כי "במקום לנצל את הסטטוס שלנו והקשרים שלנו עם מדינה שלישראל יש איתה לוחמה, חוקרים אותנו". עוד הוסיף ח"כ טאהא כי לדעתו לא מדובר כלל בעבירה, אלא בביקור פוליטי ובביקור.
ח"כ בשארה אמר לפני שנחקר כי מי שהיה צריך לשמוע את ההתרשמות שלו מהביקור זה ראש הממשלה או שר ולא השוטרים. "הם בעצמם משתוקקים לפגוש את בשאר אסד, אבל רק לנו יש תנאים פוליטיים לפגישה ולא להם. גם עם פואד סניורה הם רוצים מאוד להיפגש.
בהמשך כינה ח"כ בשארה את החוק לפיו לנסוע לסוריה ולבנון כחוק פוליטי. "עושים פה תעמולה על איזה עיקרון? על מה, על דבר שהם משתוקקים לעשות. החוק האוסר נסיעה הוא חוק פוליטי שעשו פוליטיקאים קטנים. שר הפנים, רוני בר-און, היה נותן לי אישור לפעול פוליטית? הוא היה רוצה שאפילו בישראל אני לא אבקר. זה מאבק פוליטי, הם נאבקים בנו. שיפעלו בעניינים שלהם ויעזבו לנו את הפוליטיקה".

בשארה לפני כניסתו לחקירה (צילום: ניב קלדרון)
לשאלה מדוע נסע, למרות שבעבר כבר נחקר על נסיעה ללבנון? אמר בשארה: "אני חושב שהחסינות מהותית ואין סיבה להגביל פעילות של חברי כנסת, בשביל זה אנחנו נבחרים פוליטית". לשאלה האם הוא ייסע לטהרן אם איראן תזמין אותו, השיב: "אני לא חושב שזה נכון. איראן אינה מדינת אויב עכשיו וגם לוב אינה מדינת אויב. לא הוזמנתי לאיראן, כשיזמינו אותי אחשוב על זה".
בסיום החקירה אמר באשרה כי החקירה הייתה קצרה, עניינית ומנומסת. לדבריו, הוא נחקר על הביקור עצמו מבלי שהחוקרים נכנסו לשאלות פוליטיות. בנוסף הדגיש כי הוא לא נשאל האם נפגש עם אנשי חיזבארללה או חמאס. "אני לא מצטער שנסענו, אם יהיה צורך אסע שוב. אנחנו לא נוסעים לטיולים כמו שאר חברי הכנסת, שמנצלים את המעמד שלהם לנסוע לחו"ל. אנחנו עושים זאת בגלל שאנחנו חושבים שזה חשוב, אלו ביקורים בזמן מתח. כל מדינה נורמלית הייתה מברכת עליהם, מפני שהדבר יוצר דיאלוג".
אנחנו חלוקים פוליטית גם על המלחמה, תתווכח על זה במקום לערב כלים משפטיים והסתה. אין צורך בהסתה"
![]() |
אתמול, נחקר באותו עניין חבר הכנסת לשעבר מוחמד כנעאן מסיעת רע"מ. עם צאתו מהחקירה אמר כנעאן כי נשאל עם מי נפגש ועל מה דיברו במפגשים בסוריה. החוקרים שאלו אותו אם הוא חושב שהוא עבר על החוק. "לדעתי לא עברתי על החוק כי החוק הזה הוא לא חוקי, ומעבר לזה אמרתי ששר הפנים, שאמור לתת אישורים כביכול, הביע עמדה מראש כאשר תקף את הצהרת שר הביטחון. שר הביטחון אמר שיש לחדש את השיחות עם סוריה. כבר יש לו עמדה, אז איך שר הפנים ייתן אישור?"
ח"כ ג'מאל זחאלקה הגיע אף הוא אתמול לחקירה במקום. עם כניסתו לתחנה אמר: "מטרתנו הפוליטית היא לקדם שלום ולמנוע מלחמה. זאת מטרה בהחלט ראויה, ועבורה יש להגיע לא רק לסוריה ולבנון אלא גם לסוף העולם, כדי לחסוך שפיכות דמים וחיי אדם".

