שתף קטע נבחר

פרשת כרמיה: אולמרט השיב למבקר המדינה

ראש הממשלה נפגש במשך 45 דקות במעונו עם נציגי מבקר המדינה. המבקר חושד כי אולמרט רכש דירה בסכום נמוך, בתמורה להאצת פרוייקט בנייה יוקרתי. אתמול גם הועברה התלונה נגד אולמרט בחשד לקבלת שוחד בעסקי נדל"ן לבדיקת הפרקליטות

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגש אתמול אחר-הצהריים (ב') במעונו בירושלים עם נציגי משרד מבקר המדינה, ומסר להם הבהרות בנוגע לרכישת הדירה ברחוב כרמיה בבירה. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הפגישה ארכה 45 דקות. מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, חוקר את החשד כי רכישת הבית נעשתה שלא כדין. ממשרד המבקר אישרו כי נערכה פגישה בין צוות המבקר לבין אולמרט.

 

ממשרד המבקר לא נמסר האם ומתי תיערך פגישה נוספת עם אולמרט אך הדגישו כי ימשיכו לחקור את הנושא "עד שתמוצה הבדיקה".

 

מוקדם יותר כתב עוזרו הראשי של היועץ המשפטי לממשלה, עורך הדין רז נזרי, לעמותת אומ"ץ מכתב תשובה ובו ציין כי "התלונה נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בגין חשד לקבלת שוחד בעסקי נדל"ן (פרשה אחרת שנבדקת בנוגע לדירות ברחוב שינקין בתל אביב וברחוב שילה בירושלים) עברה לבדיקה ראשונית לפרקליטות המדינה".

 

הטענות: קניית הדירה במחיר נמוך האיצה הפרוייקט

בחודש פברואר השנה נחשף על ידי העיתונאי יואב יצחק באתר NFC, כי אולמרט קנה דירה בפרויקט בשכונת הטמפלרים בירושלים בהנחה הנאמדת בכ-320 אלף דולר, בתמורה להאצת הפרויקט. הדירה, בבניין ברח' כרמיה 8 בירושלים, נקנתה מחברת "אלומות" באוקטובר 2004. אולמרט רכש את הדירה במחיר עלות - כמיליון ומאתיים אלף דולר - שהוא כביכול מחיר הפסד עבור היזמים ונמוך במאות אלפי דולרים ממחיר השוק שלה. יחד עם זאת, מתווכים הבקיאים בשוק דירות היוקרה באזור טענו אז כי מדובר במחיר סביר.

 

במשרד מבקר המדינה בודקים האם קניית הדירה מהיזם גרמה להאצת הפרויקט, שהיה תקוע, בזכות תפקידו של אולמרט באותה עת כשר התמ"ת האחראי על מינהל מקרקעי ישראל. בין היתר נבדק גם האם בעקבות מכירת הדירה לאולמרט, הסירו התנגדותם לבניית הפרויקט מהנדס העיר ירושלים, אורי שטרית, שהוא ידיד אישי של אולמרט ואף התפקד לקדימה זמן קצר לפני כן, וכן ועדת השימור העירונית.

 

החברה היוזמת הודתה כי נתנה הנחה לאולמרט וטענה שעשתה כן משום שראש הממשלה היה הקליינט הראשון שרכש דירה בפרויקט.

 

מלשכת רה"מ נמסר אז בתגובה: "אהוד אולמרט רכש ב-12 באוקטובר 2004 דירה ברח' כרמיה 8, תמורת 1,200,000 דולר, ששולמו במלואם. טרם רכישת הדירה התחייב הקבלן כי בידיו אישור עקרוני מוועדת השימור העירונית להריסת הבית. בחוזה הרכישה מצוין כי מר אולמרט רשאי לבטל את עסקת הרכישה באם לא יצליח הקבלן להשיג את כל הנדרש לבניית הבית. מר אורי שטרית צורף לרשימת קדימה בשל איכויותיו וניסיונו. הוא מוקם במקום ה- 48 ברשימת קדימה לכנסת ה- 17 ואנו משוכנעים כי ב- 28 למרץ (בבחירות לכנסת ה-17 שהתקיימו כחודש לאחר חשיפת הפרשה) הוא ייבחר לכנסת בזכות".

 

עיריית ירושלים מסרה כי היא "דוחה מכל וכל את הטענות חסרות הבסיס. בניגוד לנטען, עיריית ירושלים דרשה דרישות מחמירות מעבר לרגיל בשחזור בניין ברחוב כרמיה 8. מדובר בשחזור מלא של הבניין בנאמנות למקור וזאת בניגוד למקרים רבים אחרים בעבר, בהם דרשה העירייה שחזור החזית בלבד.

 

"לא התקבלו בעבר כל בקשות לשינויים במבנה שנדחו, וההמלצה על פירוק והרכבת הבניין ניתנה עוד לפני אוקטובר 2004. הפגישה עם מתכננת המבנה ומנהלת האגף נעשתה לא מעורבותו של מהנדס העיר וללא כל התערבות מצידו או מצד אולמרט. מדובר בהליך שחל עוד בשנת 2004 ולא הסתיים עד היום, כך שהטענות על זירוז ההליכים מופרכות אף הן".

 

לטענת מתווכים המתמחים במכירת נכסי יוקרה באזור, מדובר בעסקה כשרה שכן המחיר אותו שילם אולמרט עבור הבית בו עתיד להתגורר הוא בגדר סביר בהחלט באזור זה.

 

רחוב כרמיה 8, נמצא קרוב יותר לרחוב בית לחם, המהווה את הציר המרכזי של שכונת בקעה, מאשר למושבה הגרמנית. "רמת המחירים באזור זה נעה בין 6,000 ל-8,000 דולר למ"ר. אם אולמרט אכן שילם סכום של 6,800 דולר למ"ר זה מחיר סביר ולחלוטין, בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא יוכל להיכנס לבית רק בעוד כשנתיים, דבר שמוריד במעט את מחיר הרכישה". מסביר מתווך המתמחה בשכונות הוותיקות של ירושלים.


פורסם לראשונה 25/09/2006 17:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אהוד אולמרט
צילום: ירון ברנר
צילום: ניב קלדרון
מיכה לינדנשטראוס
צילום: ניב קלדרון
מומלצים