שתף קטע נבחר

סקירה: דיסק נייד חיצוני של היטאצ'י

סדרת הכוננים החיצוניים החדשה של היטאצ'י זמינה במגוון נפחים, במחירים סבירים ועם שלוש שנות אחריות. אבל תקבלו אותם כמעט ערומים מתיעוד, תוכנה או אבזור

הדיסקים החיצוניים צוברים פופולריות, ומהלך השנה האחרונה ראינו לא מעט דגמים חדשים עם עיצובים ושמות אופנתיים. במקרה הספציפי של הדגם שבסקירה הזו, על העיצוב עוד אפשר להתווכח אבל לא על השם: "External Hard Drive". זה מה שמופיע על האריזה, ולא מצאנו שם או סימון דגם על המוצר או בתיעוד (למעשה, מהתיעוד קשה להבין אם המוצר שהוא מלווה הוא הכונן או המארז, ומה שמותיהם).

 

בכל אופן, מדובר בכונן 2.5 אינץ' חיצוני, בממשק USB, שמגיע בנפחים של 40 עד 160 גיגהבייט ומתומחר במחיר 500-1400 שקלים בהתאמה. במשפחת המוצרים ישנם גם דגמי 3.5 אינטש, שמתומחרים 500-1800 אינץ' לנפחים של 80-500 גיגהבייט. רמת המחירים הזו בסך-הכל סבירה, וכל הדגמים מגיעים עם שלוש שנות אחריות, ולכן מותר להיות סלחנים כלפי עניין השם.

 

מה מסתתר בקופסה

ישנם דיסקים קשיחים קטנים ממנו, אבל הכונן החדש של היטאצ'י הוא בסך-הכל קומפקטי וקל. זה לא מצויין בשום מקום, אבל עד כמה שאנחנו יכולים לקבוע, המארז זהה לדגם MAP-KC21B של Mapower הטיוואנית. פשוט ואלגנטי, למרות שלא בדיוק עוצר נשימה.

 

בגודל של ספרון קטן, הוא לא מספיק קטן כדי להיכנס לכיס, אבל בהחלט קטן מספיק כדי שאפשר יהיה להחליק אותו לאחד התאים הקטנים בתיק גב ממוצע. את אספקת החשמל שלו הוא מקבל מכבל ה-USB, ויש לו גם כניסה לספק-כוח (לא מצורף). כבל ה-USB המצורף הוא מסוג Y-Cable, שמתפצל לשני תקעים שאחד מהם מתפצל ליציאה נוספת. כך ניתן במידת הצורך (כלומר, אם יש בעיה באספקת החשמל לכונן) לחבר את אותו לשני שקעים במחשב, בלי לבזבז יציאת USB. החבילה כוללת גם נרתיק נשיאה, לא מאד מהודר אבל די פונקציונלי.

 

בתוך המארז ביחידה שבדקנו הסתתר כונן 2.5 אינטש מסדרת Travelstar של היטאצ'י, בנפח 100GB (דגם 5K100). זהו כונן ATA/5400rpm, שמיועד במקור לשימוש במחשבים ניידים ואמור להיות בעל פיזור חום טוב יותר ועמיד יותר לטלטלות. יתרון נוסף שלו הוא המטמון הגדול יחסית, בנפח של 8MB. מכל מקום, ערכת השבבים המחברת במארז הזה בין הכונן ליציאת ה-USB (גישור USB to IDE bridge) מבוססת על VIA VT6204, שבב די סטנדרטי ואפילו מעט מיושן.

 

 מבחינת הביצועים דווקא הופתענו לטובה. במבחן ה-File System של Sandra 2007, למשל, הוא הגיע לתוצאה של 29MB/sec. העברת קובץ בנפח 1.2GB ארכה 56 שניות בלבד. אלו לא נתונים מרשימים בהשוואה למה שאפשר להשיג היום עם כונני 3.5/2700rpm בממשק Firewire, אבל בשביל כונן 2.5 אינטש ו-USB 2.0 אלו נתונים יפים מאד.

 

מצד שני, כדי לקיים את ההבטחה של המוצר ל"גיבוי בלחיצה" (יש כפתור בפאנל האחורי), תצטרכו לפשפש בתקליטור המצורף, הכולל שפע של דרייברים בלתי קשורים בעליל, כדי למצוא את כלי עזר הלא אינטליגנטי במיוחד של VIA.

 

כדאי לקנות?

אין יותר מדי מתחרים לדגמי ה-2.5 אינץ' של היטאצ'י, ורוב המוצרים המתחרים מבוססים על כונני 4200rpm איטיים יותר. סדרת Passport Portable היא של Western Digital היא היחידה שמציעה משהו דומה להיטאצ'י מבחינת המגוון, ולכן הכי נכון להשוות אליה.

 

אם משווים לדגם ה-120GB המקביל של Passport Portable, כונן ה-100GB של היטאצ'י לא נראה כמו עיסקה גרועה, אבל גם לא כמו הצעה שאי אפשר לעמוד בפניה. שני המוצרים כמעט זהים בממדים ובמשקל וגם בביצועים. WD מציעה תמיכה ב-Windows וב-MacOS והיטאצ'י מוסיפה תמיכה בלינוקס. המוצר של WD קצת יותר יפה לדעתנו, אבל זה כנראה עניין של טעם. נפח האחסון המעט גדול יותר של ה-Passport הוא יתרון, אבל לאו דווקא יתרון מכריע. חבילת התוכנה שלו, לעומת זאת, כוללת כלי גיבוי, סינכרוניזציה והצפנה שאין אצל היטאצ'י.

 

חלק מאתנו יסכימו להתפשר על כל זה, והניסיון מלמד שמחיר השוק של מוצר נוטה להיות נמוך מהמחיר המומלץ לצרכן שמספק היבואן. סדרת הכוננים החדשה של היטאצ'י בסך-הכל כוללת טווח נפחים רחב יותר מאשר מוצרים אחרים שאפשר לרכוש בארץ, כולל אלה של WD, וייתכן שאחד מהם יהלום את הצרכים שלכם. בכל אופן, יש גם אפשרויות אחרות.

 

ציון:

 

מחירים: 500-1400 שקלים לנפחים 40-160GB, מחיר של 778 שקלים לדגם ה-100GB

מידות/משקל: 85x22x131 מ"מ, 230 גרם 

תכונות עיקריות: כונן 2.5 אינץ' חיצוני, 5400rpm, מטמון 8MB, מארז אלומיניום עם קירור פסיבי 

נתוני ביצועים: Access Time 9ms, 29MB/sec Transfer Rate 

ממשק חיבור למחשב: USB 2.0 דרך כבל רגיל או Y-Cable  

אספקת חשמל: USB, ספק חיצוני (לא מצורף) 

סביבות נתמכות: Windows, Mac OS, Linux

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים