אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ממדור הספרים שלנו

קחו מחברת וצאו לבית קפה. צילום: גטי אימג' בנק
קחו מחברת וצאו לבית קפה. צילום: גטי אימג' בנק
 
 
 
 
 
 
אני מאמין, אומר אסף ציפור, שאי אפשר ללמד כתיבה. אי אפשר ללמד איך לכתוב סיפור, רומן או אפילו תסריט. אפשר רק לשכנע את מי שנורא מתחשק לו, להתחיל כבר לכתוב"
 
 
 
 
 
עוד במדור הספרים שלנו השבוע: איתמר לוי מוצא לכם ספרים, סופרים מבקשים סליחה מהגיבורים שלהם וסמי מיכאל על הספרים שעיצבו את תודעתו"
 
 
 
 

סדנת הכתיבה של אסף ציפור, בואו תצטרפו

רוצים לכתוב אבל לא יודעים איך להתחיל? מוכרחים לכתוב, כי ברור לכם שיש לכם רב מכר? השבוע בלאשה: שיעור מס' 5 בסדנת הכתיבה של אסף צפור – האיש שכתב את "החמישייה הקאמרית", "הבורגנים" ופרקים מ"בטיפול". למי שפספס, הנה תקציר השיעורים הקודמים

לאשה
פורסם: 28.09.06, 10:54

שיעור מס' 1: אימת הדף הלבן

כל כותב מכיר אותה, את אימת הדף הלבן, אבל איך מתגברים עליה? נניח שהחלטתם לכתוב רומן שמתרחש על רקע

תקופת המחתרות. אתם לא חייבים לדעת מראש כל פרט ופרט של מה שיקרה בסיפור. כל מה שאתם צריכים לדעת זה שאתם רוצים לכתוב סיפור אהבה, ושסיפור האהבה הזה הוא על מישהי שתעשה הכל למען האהבה.

שיעורי בית: אל תתחילו לכתוב את מה שהתכוונתם. במקום זאת, כתבו לעצמכם מכתב שמספר בדיוק על מה תרצו לכתוב, איזה דברים חשובים נראה לכם שצריך לספר, מה הייתם רוצים שהקוראים ירגישו, איך הייתם רוצים שהסיפור יסתיים.

"חשוב להעלות את כל זה על הכתב כדי שהמחברת או קובץ המחשב ייראו כבר מלאים יותר, כדי שלא יהיה עוד דף לבן", דברי צפור.

 


אימת הדף הריק. איור: עמוס אלנבוגן

 

שיעור מס' 2: זה הסיפור שלי

"מאחורי כל סיפור שאנחנו מספרים מסתתר הסיפור האישי שלנו" אמר צפור, ומיד הודה ש"אם הייתי מספר את הסיפור שלי אחד לאחד, זה בטח היה משעמם נורא". בדיוק בגלל זה הוא ממליץ על שימוש בתחפושות: עלילות מומצאות שכל מטרתן לשמש תפאורה לדברים שאתם רוצים להגיד.

שתפו אותנו
עשיתם שיעורי בית?
בואו לפרסם את מה שכתבתם בפורום של לאשה, לקבל תגובות ולהגיב לאחרים

שיעורי בית: לספר מקרה אחד מחייכם בדיוק כפי שהוא קרה. "מאוחר יותר, כשנתקדם, ניקח את הסיפורים האלה ונלביש אותם על דמויות אחרות".

 

שיעור מס' 3: תיארתי לעצמי

איך מתארים בלי לשעמם נורא? התשובה: תארו כך שכל פרט יהיה חשוב וקשור לסיפור.


נסו לתאר את בית הקפה שלכם. צילום אילוסטרציה: גטי אימג' בנק

 

שיעורי בית:  "קחו מחברת וצאו לבית קפה. נסו לתאר את בית הקפה שלכם. תארו את הרחוב בו הוא נמצא, בין אילו חנויות הוא נמצא וכמה שולחנות יש בו. תארו את המלצרים ואיך כל אחד מהם מתייחס ללקוחות... ואל תשכחו שהתיאור צריך לשקף איך אתם מרגישים באותו יום".

 

שיעור מס' 4: תשמעו מה קרה לי

סיפור הוא תמיד הצצה לרגע אחד או לשורה של רגעים בחייו של הגיבור. כדי ליצור רגע משמעותי בחייו של הגיבור, אמר צפור, אתם צריכים קודם כל לחפש אותו אצלכם.

שיעורי בית: "בחרו רגע אמיתי שהיה קריטי בעבורכם. רגע באמת כואב, או מרגש, או רגע של החלטה קשה באמת, או גילוי שהשפיע על כל חייכם. אחר כך, בלי לספר לאף אחד, תוכלו לקחת את הרגע הזה ו'לתת' אותו לגיבור שלכם".

 

בשיעור החמישי של ציפור, המתפרסם השבוע בלאשה: כך תחליטו מי יהיה הגיבור שלכם.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as32-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©