שתף קטע נבחר

נאסר על יבואן להוסיף תואר ד"ר על אריזות מוצריו

בית המשפט הוציא צו מניעה קבוע האוסר על חברת ד"ר רון, העוסקת בשיווק ויבוא מוצרי תינוקות, לרשום את התואר ד"ר על אריזות מוצריה. הסיבה: מדובר בהטעיה מתוחכמת המשמשת מנוף שיווקי

בית המשפט הוציא צו מניעה פלילי קבוע האוסר על יבואן להשתמש בתואר ד"ר על גבי אריזות המוצרים שהוא משווק, מאחר שלא הוענק ליבואן תואר מסוג זה כדין. הצו הוצא בעקבות כתב אישום שהגיש משרד התמ"ת נגד רונן נתני, היבואן והבעלים של חברת ד"ר רון מוצרי תינוקות, המייבאת ומשווקת מוצרי תינוקות ברחבי הארץ תחת השם המסחרי "ד"ר רון".

 

התביעה בגין הטעיה זו הוגשה בעקבות תלונות שהגיעו למשרד התמ"ת, שבעקבותיהן נערכה ביקורת יזומה של חוקרי המשרד.

 

בכתב האישום נכתב כי השימוש בתואר ד"ר הטעה את הצרכנים לחשוב שמדובר במוצרים שמאחוריהם עומד אדם בעל מומחיות מיוחדת. התובעת, עו"ד טלי קינן, טענה כי פרט כזה הינו הטעיה מתוחכמת המשמשת מנוף שיווקי לקידום רווחים על חשבון צרכנים, החשופים להטעיה תוך כדי פגיעה בלתי שוויונית במתחרים.

 

השופטת דורית רייך שפירא, מבית משפט השלום תל-אביב, קיבלה את טענות התביעה והרשיעה את החברה ומנהלה בהטעיית הצרכן על כך שעשתה שימוש בתואר ד"ר על גבי אריזות המוצרים אותם שווק ובפרסומים, מבלי שתואר זה הוענק כדין.

 

בנוסף, גזר בית המשפט על החברה קנס של 50,000 שקל ועל מנהלה רונן נתני קנס בסך 15,000 שקל. כמו כן הטיל בית המשפט על החברה ועל המנהל כל אחד התחייבות על סך 100,000 שקל שלא יעברו במשך שנתיים עבירות דומות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוצא צו מניעה
הוצא צו מניעה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים