שתף קטע נבחר

ועדת וינוגרד: ראש אמ"ן הגיע עם מזוודה

ועדת הבדיקה למלחמת לבנון חנכה הבוקר משרדים חדשים ברמת-אביב, והחלה בשמיעת עדותו של האלוף עמוס ידלין

ראש אגף המודיעין של צה"ל, האלוף עמוס ידלין, הגיע הבוקר (יום ד') למשרדי ועדת וינוגרד במכון הנפט והאנרגיה ברמת אביב למפגש ראשון עם חברי הוועדה. ראשי ועדת וינוגרד ראיינו את האלוף ידלין כפי שנפגשו עם בכירים אחרים לפניו, בהם ראש הממשלה אולמרט, שר הביטחון פרץ, והרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ. ידלין נכנס למקום כשמאחוריו קצין הנושא מזוודת ענק. חברת הוועדה, המשפטנית פרופסור רות גביזון, אמרה עם כניסתה למקום כי היא "שמחה להתחיל היום במלאכה".

 

בתום המפגש אמר ראש אמ"ן: "קיימנו פגישת רקע. כמו שעשו עם ראש הממשלה, שר הביטחון הרמטכ"ל ואלוף פיקוד צפון. סקרנו את הרקע האסטרטגי והמודיעיני למערכה".

 

ועדת וינוגרד חוקרת את התנהלות הדרג המדיני והצבאי במהלך מלחמת לבנון השנייה. אתמול נודע כי הוועדה תפתח את דיוניה בפני התקשורת, למעט דיונים שיש בהם כדי לפגוע בביטחון המדינה או שיוטל עליהם חיסיון דוגמת הדיון עם האלוף ידלין. שרת החוץ ציפי לבני צפויה להיפגש עם חברי הוועדה מחר.

 

ועדת וינוגרד הוקמה בתום מסע תלאות. ב-28 באוגוסט, 14 ימים לאחר תום המלחמה בלבנון, הכריז ראש הממשלה אהוד אולמרט בנאום בפני ראשי ערים ורשויות בחיפה שהוא מתכוון למנות ועדת בדיקה ממשלתית על פי סעיף חוק 8א' לחוק הממשלה. אולמרט מינה ועדה בראשות ראש המוסד לשעבר, נחום אדמוני, אולם עד מהרה עשתה הביקורת הציבורית את שלה, ואולמרט נאלץ למנות שופט כדי שזה יעמוד בראשות הוועדה.

 

לוועדה ניתנו סמכויות חקירה נרחבות אותן יממש שר המשפטים הזמני מאיר שטרית. בידי חברי הוועדה לקבוע עד היכן להעמיק בחקירה - אם עד שנת 2000 או אחורה מכך, מה לחקור ומתי לסיים את עבודתה.

 

לוועדה הסמכות לזמן עדים, לשמור על חסיונם ולקבוע אם הדיון ייערך בצורה פומבית או סגורה. כמו כן, כל שרי הממשלה, עובדי המדינה, ואנשי מערכת הביטחון מחוייבים להתייצב בפניה אם יידרשו לכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הגיע לדיון. האלוף ידלין
צילום: ירון ברנר
המזוודה של ידלין. הגיעה אחריו
צילום: ניב קלדרון
צילום: דובר צה"ל
השופט וינוגרד. פתוח לתקשורת
צילום: דובר צה"ל
מומלצים