דיווח: צה"ל העביר ליוניפי"ל מפות שדות מוקשים
ישראל העבירה לידי כוחות האו"ם בלבנון מפות המפרטות את מיקומם המדויק של שדות מוקשים בדרום המדינה. כך חושף העיתון הלבנוני "דיילי סטאר". בצה"ל טרם הגיבו לדיווחים
צה"ל סיפק לכוחות יוניפי"ל מפות המפרטות את מיקומם המדויק של מוקשים שהוטמנו בדרום לבנון בין השנים 2000-1978. כך פירסם אתמול (יום ב') העיתון הלבנוני "דיילי סטאר". בצה"ל טרם הגיבו לדיווחים.
האו"ם פירסם הודעה בנושא בעקבות פגישתם של מפקד כוח יוניפי"ל בלבנון, הגנרל ג'יי.פי נהרה, וקצינים בכירים בצבא הלבנוני ובצה"ל. "יוניפי"ל העבירה את המפות למרכז לטיפול במוקשים של האו"ם ולצבא לבנון", נמסר בהודעת הארגון.
ממשלת לבנון וחיזבאללה דרשו בשנים האחרונות מישראל לחשוף את מיקום שדות המוקשים. מילוש שטרוגר, המשמש כיועץ הבכיר לגנרל נהרה, אמר בראיון לסוכנות הידיעות איי.פי כי "הישראלים סיפרו לנו שהמפות כוללות את כל המוקשים באזור".
"הדיילי סטאר" הוסיף כי מפקדת יוניפי"ל בלבנון פנתה לישראל בבקשה להגיש דיווח מפורט גם על מקום נפילתם של רקטות מצרר שנורו על ידי צה"ל, כדי להחיש את הטיפול בנפלים. על פי הדיווחים, ישראל טרם הגיבה לפנייה.
באו"ם טוענים כי נציגי האו"ם איתרו לפחות 700 אתרים בשטחי דרום לבנון שבהם נחשפו רקטות מצרר. מנתונים שפירסם צבא לבנון עולה כי לפחות 129 בני אדם נהרגו או נפצעו כתוצאה מפיצוץ נפלים של רקטות.
המועצה לזכויות אדם באו"ם פירסמה לפני שבוע דו"ח הטוען כי ישראל וחיזבאללה הפרו זכויות אדם במהלך 34 ימי המלחמה. בדו"ח שחיברו נציגי המועצה נטען כי ישראל לא הבחינה בין מטרות צבאיות ואזרחיות, לא פעלה באופן פרופורציונלי ולא נקטה בכל האמצעים הדרושים כדי להקטין למינימום את הפגיעה באזרחים.
הדו"ח התייחס בנוסף לפעילות חיזבאללה במלחמה וציין כי אנשי הארגון חטפו את שני חיילי צה"ל, הפרו זכויות אדם כשירו אלפי טילי קטיושה לעבר יישובים ישראלים, שאף היו חמושים בכדוריות מתכת להגברת הפגיעה.
מומלצים