שתף קטע נבחר

נסגרה חברה לשיבוט חתולים, בגלל ביקוש נמוך

חברת ג'נטיקס סייבינגס אנד קלון הודיעה ללקוחותיה כי תסגור את שעריה בסוף השנה, ואינה מקבלת הזמנות חדשות. זאת, בגלל ביקוש נמוך לחתולים משובטים. גם הפחתת מחיר השיבוט מ-50 אלף דולר ל-32 אלף דולר לא סייעה להגברת המכירות

חברת ג'נטיקס סייבינגס & קלון מסוסליטו, חברת ביוטכנולוגיה שמכרה חיות מחמד משובטות, הודיעה ללקוחותיה במכתב כי תיסגר בסוף השנה, בשל ביקוש נמוך לחתולים משובטים. לאחרונה הורידה החברה את מחירו של חתול משובט מ-50 אלף דולר ל-32 אלף דולר.

 

החברה מסרה במכתב כי אינה מקבלת יותר הזמנות חדשות לשיבוטים, מאחר ולא הצליחה "לפתח את הטכנולוגיה לרמה שתהפוך שיבוט חיות מחמד לבר קיימא מבחינה מסחרית".

 

מנכ"ל החברה לו האת'ורן לא הגיב אתמול על הידיעה. הודעה מוקלטת במזכירה האלקטרונית של החברה אמרה כי החברה לא מקבלת יותר הזמנות, והפנתה את הלקוחות המעוניינים בהקפאת החומר הגנטי של חיות המחמד שלהם לחברת הביוטכנולוגיה ViaGen באוסטין, טקסס. דוברת ViaGen אישרה כי ג'נטיקס סייבינגס & קלון נסגרה, והחזירה ללקוחות את הכספים ששילמו עבור השיבוט.

 

חמישה חתולים שובטו, רק שניים נמכרו

חברת ג'נטיקס הוקמה על ידי המיליארדר ומייסד אוניברסיטת פניקס, ג'ון ספרלינג, שקיווה לשבט את כלב הציד שלו, אך לשווא. מאז שהחלה החברה לפעול בשנת 2000, היא עמדה מאחורי יצירה של חמישה חתולים משובטים, אך רק שניים מהם נמכרו. החתול המשובט המסחרי הראשון נקרא "ניקי הקטן", והועבר לאישה מטקסס. החתלתול עלה 50 אלף דולר, ונוצר מה-DNA של החתול האהוב שלה, ניקי, שמת שנה קודם לכן אחרי שהיה ברשותה 17 שנים.

 

תוכניות השיווק של החברה עוררו, כמובן, דיון סוער. ארגונים למען חיות טענו שאין צורך במערכות לייצור חתולים, מאחר וישנם חתולים רבים שמשוטטים ברחובות וזקוקים לבית, וכן טענו כי על כל שיבוט מוצלח, עשרות נכשלים ומובילים לעיוותים, מוות, סבל וכאב. קבוצות אלו שמחו לשמוע על סגירתה של החברה, ואמרו כי לא מפתיע לגלות שכמעט לא קיים ביקוש לחיות מחמד משובטות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
החתול המשובט "ניקי הקטן"
צילום: איי פי
מומלצים