שדרות: הקסאמים פיזרו את באי ההקפות השניות
בדיוק כשננעלו החגיגות נשמעה ההתרעה "צבע אדום" ותושבי שדרות, שזכו לשעתיים של נחת, נאלצו להתפזר לבתיהם. כעבור זמן קצר נחתו שתי רקטות קסאם מחוץ לעיר. התושבים, שזכו למעטפת אווירית של מסוקים בשעת האירוע, זעמו: "למה שהפעילות הזו לא תימשך כל הזמן?"
שתי רקטות קסאם נורו אמש (שבת) לעבר שדרות בדיוק בשעה שבה ננעלו חגיגות ההקפות השניות. למרבה המזל, שתי הרקטות נחתו בשטח פתוח, ואיש מבאי העצרת - יותר מ-1,000 בני אדם על פי הערכות גורמי הביטחון - לא נפגע.
ההחלטה על קיום העצרת התקבלה לאחר אינספור התלבטויות וחששות על ידי ראש עיריית שדרות, אלי מויאל. החשש מירי רקטות קסאם התגבר בימים האחרונים עד מאוד, בעיקר על רקע המתיחות בסוף השבוע בעזה - סוף שבוע שבו נהרגו לפחות 11 פלסטינים. ירי שתי הרקטות רק הוכיח עד כמה החשש היה אמיתי. בעקבות הרקטות התפזרו באי האירוע.

מויאל על בימת העצרת (צילום: אלברט סדיקוב, hnn.co.il)
"אכן חששנו מאוד", מודה מויאל, "אבל הירי הזה לא ירתיע אותנו". מויאל חזר על הדברים גם בעצרת עצמה. "אנו לא מפחדים מירי קאסמים. לא ישברו אותנו ונמשיך לחגוג", אמר על הבימה.
אבל עד ליום שישי האחרון נמשכו השיחות עם הגורמים השונים ובהם משרד ראש הממשלה ומשרד הביטחון. מויאל התעקש לקיים את המסורת כפי שהיה נהוג בשנים האחרונות ולדברי גורמים בעירייה, במערכת הביטחון הובטח להעניק מעין "מעטפת אווירית" שתמנע את הירי.
ואכן, מי שנכח בעצרת לא יכול היה שלא להבחין במסוקים הרבים שחגו באוויר מעל אזור הרצועה, ובפעילות הצבאית באזור, המגובה בכוחות משטרה רבים במקום. במהלך הערב אף הדבר הכעיס לא מעט תושבים, "זה מוכיח שאם הצבא רוצה אז הוא כן יכול למנוע את הירי , למה שהפעילות הזו לא תימשך כל הזמן? למה אי אפשר למנוע זאת הרמטית?", אמר תושב זועם שנכח בעצרת.
יושב ראש מטה המאבק בשדרות, אלון דווידי, אמר בציניות: "אנו, תושבי שדרות, מודים לממשלת ישראל ולשר הביטחון על כך שבכוחות מאומצים הצליחו ליצור 'חלון הזדמנויות' של שעתיים לקיום ההקפות השניות כדי שנצליח לחגוג. אנו קוראים לממשלה להרחיב את הפעולה בעזה בכדי להביא למיגור סופי של הקסאמים".
חוגגים רבים סיפרו כי הגיעו ללא ילדיהם מחשש לירי הרקטות. "שלחתי את הבנות שלי לנתיבות. גם שם יש הקפות, ושם יותר בטוח. אנחנו היינו בהקפות וכשהגענו הביתה שמענו על הירי וזה רק נעשה יותר מפחיד". את מסורת ההקפות השניות החל לארגן הגרעין התורני בעיר ואמש השתתפו בה רבנים ואישי ציבור ובהם חבר הכנסת בני אלון, חבר הכנסת זבולון אורלב, ראש העירייה מויאל ואחרים.