שתף קטע נבחר

קמפיין חדש של ה-BSA בישראל נגד פיראטיות

מסע הפרסום החדש נגד שימוש בתוכנות ללא רישיון מושק במקביל בערוצי הטלוויזיה (ערוץ 2 וערוץ 10) וכן באתרי האינטרנט המובילים

הארגון האנטי פיראטי BSA משיק היום קמפיין רחב היקף חדש נגד שימוש בתוכנות ללא רישיון. בדומה למסעות הסברה קודמים של הארגון, הקמפיין החדש יזהיר בעלי עסקים וארגונים מפני שימוש בתוכנות באופן בלתי חוקי, ויאפשר לציבור הרחב לדווח על עסקים העושים שימוש בתוכנה ללא רישיון.

 

הקמפיין יעלה במקביל בערוצי הטלוויזיה (ערוץ 2 וערוץ 10) וכן באתרי האינטרנט המובילים.

 

כמו בפעמים הקודמות, גם הפעם במסגרת הקמפיין ייקראו הגולשים והצופים לדווח על עסקים העושים שימוש בתוכנה ללא רישיון, הן לקו החם הטלפוני שמפעיל הארגון והן באמצעות האינטרנט. במקביל, ה-BSA מכריז כי בכוונתו לנקוט בצעדים משפטיים כנגד שורה של בתי עסק וארגונים, לגביהם התקבל מידע כי הם עושים שימוש בתוכנות ללא רישיון.

 

ב-BSA מצהירים כי הם מצפים לגל נרחב של דיווחים על עסקים וארגונים העושים שימוש בתוכנות ללא רישיון ומציינים כי הניסיון שנצבר בקמפיינים קודמים מלמד כי המידע המגיע בצורה זו הינו עדכני, ומאפשר לארגון לנקוט בהליכים משפטיים כנגד המפרים.

 

בחודש שעבר הגיש הארגון תביעה בסך 300,000 שקלים נגד מספר חברות הנמנות על קבוצת "אמינות מוקד ארצי", זאת בעקבות דיווח של עובד לשעבר בחברה.

 

"תביעות נוספות - בקרוב"

"שיעור הפיראטיות בישראל עדיין גבוה לעומת זה הנמדד במדינות מתקדמות מבחינה טכנולוגית, כגון ארה"ב, אנגליה, יפן ומדינות סקנדינביה. הנתונים האחרונים מראים כי שיעור הפיראטיות בישראל בתחום התוכנה העסקית עומד על 32 אחוז, המייצגים אובדן הכנסות שנתי לתעשיית התוכנה בהיקף של 84 מיליון דולר", אומרת עו"ד נעמי אסיא ממשרד נעמי אסיא ושות' עורכי דין, הנציגים המשפטיים של ה-BSA בישראל.

 

"ארגון ה-BSA מעריך את המאמצים הנעשים בשנים האחרונות בתחומי החקיקה והאכיפה, אך עם זאת, המצב בישראל עדיין רחוק מלהיות משביע רצון; לפי הנתונים שלנו, המצב בישראל חמור במיוחד בקרב חברות וארגונים קטנים, וכן בקרב עסקים הפועלים מבתים פרטיים, בהם רמת השימוש הפיראטי היא גבוהה ביותר. ה-BSA מתכוון להגיש בקרוב תביעות נגד חברות וארגונים, שיימצאו מפרים זכויות יוצרים של חברות ה-BSA".

 

עו"ד אסיא הוסיפה גם כי הארגון קורא לכל החברות והארגונים במשק לבצע בדק בית יסודי בכל הקשור

 לרישוי תוכנה בארגונם, ולוודא כי הם עושים שימוש בעותקי תוכנה ברישיון בלבד.

 

במסגרת הקמפיין שנערך בשנה שעברה, דיווח ה-BSA (קיצור של Business Software Alliance, ארגון אנטי פיראטי בו חברות אדובי, אפל, סיסקו, IBM, מיקרוסופט וחברות נוספות), על קבלת אלפי דיווחים על חברות וארגונים החשודים בשימוש בתוכנות ללא רישיון. בקמפיין זה פורסמו לראשונה מועדי הפשיטות של אנשי ה-BSA על בתי עסק החשודים באחזקת תוכנות פיראטיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים