שתף קטע נבחר

היום: היום הבינלאומי נגד מקדונלד'ס

ארגוני צמחונים, ארגוני עובדים ופעילים אחרים יקיימו היום אירועי מחאה נגד ענקית המזון המהיר ברחבי העולם. גם בישראל יתקיימו פעולות מחאה של ארגונים שונים

ארגוני צמחונים, ארגוני עובדים ופעילים אחרים יתאגדו היום, ה-16 באוקטובר, כמדי שנה, לציון היום הבינלאומי השנתי נגד מקדונלד'ס בפעילויות מחאה שונות ברחבי העולם. זו הפעם ה-21 שבה מצויין היום, לצד אירועי יום המזון העולמי של האו"ם, שמצויין גם הוא היום. גם בישראל מתקיימות פעילויות נגד הרשת.

 

המפגינים מוחים, לדבריהם, נגד קידום מזון בלתי בריא על ידי החברה, פגיעה בזכויות העובדים, גרימת נזק מתמשך לסביבה, התעללות בבעלי חיים ואיומים משפטיים על מפגינים. 

 

בישראל התארגנו מספר ארגונים לפעילות נגד מקדונלד'ס. גם השנה יזמה קואליציית הארגונים אירועים שונים מול סניפי מקדונלד'ס ברחבי הארץ על מנת למחות כנגד התאגיד. בירושלים תתקיים היום ב-16:30 הפגנה מול סניף התאגיד במרכז העיר, ברחוב שמאי. בתל-אביב יוקרן הערב ב-20:00 הסרט מקלייבל 2005  (בסלון מזל, סמטה אלמונית 3), המתעד את תביעת הדיבה של מקדונלדס נגד פעילי קבוצת מחאה בריטים. תביעה זו הציתה את ההתנגדות הגלובלית למקדונלד'ס והוגדרה כאסון יחסי הציבור הגדול ביותר בהיסטוריית התאגידים.

 

כמו כן יום של יצירה מחאה והתנגדות למקדונלד'ס ושלטון התאגידים יתקיים ביום שישי, ה-20 באוקטובר. באותו יום תתקיים תהלוכת אופניים והולכי-רגל אשר תצא משדרות בן-ציון בשעה 13:00 ותסתיים בשעה 15:00 התהלוכה תעבור בין סניפים שונים של מקדונלדס: לונדון-מיניסטור, כיכר רבין, רח' שינקין. הפגנות מול סניפי מקדונלד'ס יתקיימו גם בחיפה, כפסר סבא, רעננה, רחובות  ובאר שבע.

 

איך זה התחיל?

תחילתו של הסיפור באמצע שנות השמונים כאשר קבוצה המכונה "לונדון גרינפיס" פתחה בקמפיין נגד מקדונלד'ס ופירסמה עלון הסברה תחת הכותרת "מה קורה עם מקדונלד'ס?", שכלל תיאורים של פעילות הרשת נגד בעלי חיים ופגיעתה באיכות הסביבה. בעקבות כך הגישה מקדונלד'ס תביעה נגד הפעילים על הוצאת דיבה.

 

המשפט נמשך 10 שנים ובשנת 1984 הוכרז יום מחאה נגד הרשת שהפעילים רואים בה סמל לתאגידים הרסניים שמנסה להשתיק את המחאה נגדה. התביעה הוגשה נגד מספר פעילים שחלקם הסכימו להתנצל על מה שהפיצו נגד הרשת ושניים לא הסכימו להביע התנצלות.

 

המשפט הסתיים בכך שהוטלו עליהם קנסות כבדים, הם סירבו לשלמם, הגישו ערעור וקיבלו קנסות מופחתים. גם קנסות אלה הם סירבו לשלם ומקדונלד'ס ויתרה על הקנס, במטרה לסיים את המשפט המתמשך. ב-2004 הגישו השניים ערעור לבית הדין של האיחוד האירופי בו טענו כי לא זכו לייצוג משפטי הולם בגלל שמדובר היה בתביעת דיבה וכן טענו שפגעו להם בחופש הביטוי. הפעילים זכו בטענות אלה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
היום הבינלאומי השנתי נגד מקדונלד'ס
צילום: איי פי
מומלצים