שתף קטע נבחר

בבית ספר שער הנגב לומדים במשמרות

חצר בית הספר בנגב המערבי, בו עוסקים בעבודות מיגון, הפכה לשטח בנייה, והתלמידים נאלצים ללמוד במשמרות רק בכיתות שכבר מוגנו. אחת התלמידות: "צריך לבוא, ללמוד מהר כמה שעות ולברוח מפה. זו לא צורה". תלמידי י"ב חוששים לגורל בחינות הבגרות. מנהלת החטיבה הבהירה: גם כשעבודות המיגון יסתיימו עדיין לא נוכל לקיים התכנסויות בחוץ ולא ניתן יהיה ללמוד במעבדות

תחת מטחי הקסאם בבית הספר האזור שער הנגב, מתקשים המורים והתלמידים לנהל סדר יום לימודי סביר. היום (ג') החלו לימודי המשמרות במקום: על פי החלטת המועצה, לומדים תלמידי החטיבה עד השעה 11:00, ותלמידי התיכון מחליפים אותם משעה זו ועד השעה 16:00. החלטה זו נובעת מהעובדה שבית הספר טרם מוגן במלואו.


מחליפים משמרת (צילום: צפריר אביוב)

 

אווירה מוזרה שררה היום בבית הספר. סמוך לשעה 11:00 החל נחשול של 600 תלמידי החטיבה עוזב את בית הספר עם סיום הלימודים. מנגד החלו צועדים 600 תלמידי התיכון לכיתות שנעזבו. בין התלמידים וההמולה הרבה נראו עובדי הקבלן עסוקים בעבודות המיגון. חצר בית הספר הפכה לאתר בנייה: על השביל המוביל לכיתות עמדה משאית גדולה וחסמה אותו, וסרטים אדומים ולבנים הזהירו את התלמידים ממעבר בשבילים.  


"בכל יום מקצוע אחד" (צילום: צפריר אביוב)

 

מי שציפה לשמוע תלמידים צוהלים אל מול הפקעת שעות הלימוד הרבות - התבדה. לא מעט תלמידים נותרו דווקא מודאגים, בעיקר בכיתות העליונות, בהן אמורים לגשת לבחינות הבגרות בחורף. "כאילו לא די בכך שהשיעורים הם לא שיעורים כי כל הזמן יש התרעות של ירי קסאם , וכל הזמן נופלים קסאמים, אז עכשיו גם זה. איך אפשר בכלל ללמוד"? תהתה ליבי, תלמידת כיתה יב'.

 

"זה באמת נוח להתחיל ללמוד ב-11:00, אבל זה לא לעניין. בפועל נשארו לנו רק כמה שעות ללמוד, ואז מגיעים ולומדים רק את המקצועות החשובים. בכל יום זה כמעט רק מקצוע אחד וזה די קשה".

 

גם חברתה, שוהם, סבורה כך: "הרסו לנו את כל החוויה הלימודית. כיתה י"ב היא כיתה משמעותית לא רק בגלל הלימודים אלא גם בגלל השנה האחרונה והגיבוש, מה שאנחנו עושים מעבר ללימודים. עכשיו זה לא נראה כמו בית ספר רגיל, זה נראה כמו בית ספר אקסטרני. צריך לבוא, ללמוד מהר כמה שעות ולברוח מפה. זו לא צורה".

 

שרית מכיתה ט' שסיימה את הלימודים סיכמה את היום הקצר: "זה מאוד מוזר ולא רגיל. אין מספיק כיתות והיה לא מעט בלגן. אנחנו גם יודעים שזה לא פיתרון כי ההתרעה לא רצינית. כשנופל קסאם יש המון פחד ואי אפשר להספיק להגיע לכיתות הממוגנות".

 

עדיין לא יודעים מה לעשות כשנופל קסאם

יובל, גם הוא בכיתה ט', סבור שלמרות הרקטות הרבות שנפלו עד כה המצב עדיין לא ברור. "אנחנו לא באמת יודעים מה לעשות כשנופלים קאסמים. חלק מתחבאים מתחת לשולחנות, חלק רצים החוצה בבהלה. עשו לנו כל מיני תרגילים אבל כשזה קורה באמת, ברגעים הראשונים יש כזה פחד, שאתה עדיין לא יודע מה לעשות".

 

התלמידים מספרים על מבחנים שהופסקו באמצע בשל נפילות קסאמים ועל האווירה החששנית כמעט לפני כל שיעור ומבחן. "זה באמת לא כיף ללמוד ככה, צריך ללמוד בצורה מסודרת", אמר תלמיד אחר. תלמיד נוסף מצא את עצמו עומד מול מחסום מאולתר במסדרון. "רציתי לעבור לאיזה כיתה ואמרו לי שעכשיו אי אפשר לעבור מפה יותר, יש רעש של העובדים במיגון, קודחים פה כל היום. בקיצור, הבלאגן לא קטן".

 

מנהלת החטיבה בבית הספר, עינת חיימי, הבהירה כי גם לאחר שיושלמו עבודות המיגון בבית הספר לא ניתן יהיה לחזור לשגרה. "עדיין לא נוכל לקיים התכנסויות בחוץ והמשמעות המיידית למשל היא שלא נוכל לקיים את הטקס לזכר יצחק רבין". 

 

בנוסף, עבודות המיגון לא כוללות את המעבדות השונות וחדרי הספח. "זה אומר שלא יהיו לימודי מדעים באופן מעשי, לא יהיו התכנסויות, לא יהיו פעולות תרבות, לא יהיו כנסים בחוץ. עכשיו אנו נאלצים לבטל את אחד השיעורים החשובים בימים כאלה - חינוך גופני, כי אי אפשר להיות בחוץ. גם הכניסה לכיתות הממוגנות לא נעשית כפי שפיקוד העורף תכנן, ואי אפשר להגיע בזמן. אני לא מדברת על ההוצאות בהסעות הכפולות כעת", הסבירה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
משמרות שער הנגב תלמידים בית ספר
צילום: צפריר אביוב
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
בי"ס שער הנגב
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
צילום: אמיר כהן
קסאם. לא יודעים מה לעשות
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
פגיעה ישירה בבי"ס (ארכיון)
צילום: אמיר כהן
מומלצים