שתף קטע נבחר

איך לבחור מכונת כביסה. מדריך

פתח קדמי או עליון? איך מחליטים על הקיבולת המתאימה? מהי מהירות הסחיטה הרצויה? כאן תמצאו את כל התשובות לשאלות אלה ועוד ורבות אחרות. מדריכי קנייה: כתבה שנייה בסדרה

מכונת כביסה המותאמת לצרכים האישיים וכוללת את התכונות הרצויות, לא רק שתהיה נוחה ויעילה יותר לשימוש, אלא גם תבטיח ניקוי אופטימלי, תמנע בלאי מהכביסה, תהיה חסכונית במים ובחשמל, ועם אחזקה נכונה – היא גם תאריך שנים. מדריך הקנייה הבא של אתר WiseBuy מציג בקצרה את השיקולים העיקריים בבחירת מכונת הכביסה המתאימה. למידע נוסף ולפרטים מלאים קראו את המדריך השלם.

 

התאמת סוג המכונה לצרכים

מכונות הכביסה נחלקות לשני סוגים בהתאם למיקום הפתח שלהן – פתח קדמי ופתח בדופן העליונה.

 

מכונה עם פתח קדמי: הסוג הנפוץ ביותר עם היצע דגמים רחב ומגוון. ניתן להציב עליה מייבש ולחסוך מקום בחדר הכביסה. המכונות הללו תופסות שטח רצפה גדול מדגמי פתח עליון, והן מחייבות התחשבות במיקום הדלת ובזווית הפתיחה שלה. הקיבולות במכונות אלו נעה בין 5 ל-10 ק"ג.

 

מכונה עם פתח עליון: מרבית המכונות צרות יותר ממכונות פתח קדמי ולכן מתאימות למקומות צרים. הפתח נוח מאוד לגישה. ברוב המכונות הקיבולת המרבית היא 5 ק"ג.

  

התאמת מכונת הכביסה למקומה

בבחירת מכונת הכביסה יש להתחשב במידות המקום המיועד, במשטח שעליו היא מוצבת ובעוצמת הרעש שמפיקה המכונה.

 

מידות: מדדו את המקום המיועד למכונת הכביסה וכן את רוחב המעברים שבדרך. קחו בחשבון גם את ברז כניסת המים ואת צנרת הניקוז. בנוסף וודאו כי יש מספיק מקום לפתיחת הדלת באופן שחושף את הפתח במלואו. בדגמים מסוימים של מכונות פתח קדמי ניתן להחליף את כיוון פתיחת הדלת.

 

משטח: המכונה חייבת להיות מוצבת על משטח ישר ויציב על מנת למנוע רעשים ורעידות שעלולות לפגוע במכונה. במכונות רבות ניתן לכוונן את הרגליות לצורך איזון.

 

עוצמת רעש: אם לעוצמת הרעש יש חשיבות תוכלו לבחור מכונה שקטה במיוחד. רוב היצרנים אינם מציינים את מידת הרעש, אך מכונה עם בולמי זעזועים טלסקופיים ובידוד אקוסטי תהיה שקטה יותר. עוצמת הרעש נמדדת בדציבל (dB) ונחלקת לשניים: במהלך עבודה רגילה ובמצב סחיטה, שבו עוצמת הרעש בשיאה. מכונת כביסה עם עוצמת רעש של כ-70 דציבל בסחיטה נחשבת שקטה.

  

התאמת המכונה לצורכי הכביסה

כדי להבטיח שהמכונה תענה על הצרכים שלכם, החליטו על הקיבולת הדרושה ובחרו את תכניות הכביסה ואת מהירויות הסחיטה הרצויות.

 

קיבולת כביסה: מקובל להתאים את הקיבולת לפי מספר הנפשות בבית – 5 ק"ג ל- 4-3 נפשות, אבל כדאי גם לחשוב על תדירות הכביסה ועל גודל הפריטים. קיבולת גדולה תאפשר כביסה בכמות גדולה יותר ובתדירות נמוכה יחסית, ותתאים לפריטים גדולים כשמיכות. שיקול חשוב נוסף הוא סוג הבדים, מכנסי ג'ינס למשל כבדים ממכנסי כותנה, וחולצת טריקו כבדה מחולצת כותנה דקה.

 

תוכניות הכביסה: ברוב המכונות יש לפחות 15 תכניות שיכולות לענות על כל צורכי הכביסה. בחרו מכונת כביסה בהתאם לצרכים שלכם ואל תתפתו למכונה יקרה ועתירת תוכניות שבחלקן לא תשמשו לעולם.

 

ארבע התוכניות הבאות קיימות בכל המכונות:

 

  • תוכנית ארוכה – מיועדת לבגדים מלוכלכים במיוחד.

 

  • תוכנית רגילה – דומה לתוכנית ארוכה אך קצרה יותר ומיועדת לבגדים ברמת לכלוך רגילה.

 

  • תוכנית מהירה – מיועדת לבגדים שזקוקים לניקוי קל בלבד או לשטיפת רענון.

 

  • תוכנית לכביסה עדינה – מיועדת לאריגים עדינים ושומרת עליהם מפני בלאי.

 

  • תוכנית למניעת קמטים – תוכנית ללא סחיטה עבור בדים הרגישים לקימוט או לסחיטה.

 

מהירויות הסחיטה: ככל שהמהירות גבוהה יותר הסחיטה תהיה יעילה יותר. תכונה זו חשובה בעיקר כשהכביסה מיועדת לעבור למייבש, כך הייבוש יהיה חסכוני באנרגיה. לדוגמה, צריכת החשמל בייבוש בגדים שנסחטו ב-1000 סל"ד תהיה נמוכה ב-40% מייבוש בגדים שנסחטו ב-400 סל"ד. מצד שני, סחיטה חזקה מסבה נזק לבדים עדינים, לכן מומלץ לבחור מכונה עם שליטה על כמה דרגות מהירות ועם מהירות מרבית של 800 סל"ד ויותר. עוד חשוב לדעת כי ככל שמהירות הסחיטה גבוהה יותר בלאי המכונה מואץ בהתאם.

 

תכונות ייחודיות: במכונות ניתן למצוא תכונות נוספות שיכולת לשפר את יעילות השימוש.

 

  • שטיפה מוגברת – מוגדר גם כשטיפה נוספת. מחזור שטיפה נוסף מיועד לסילוק שאריות סבון מהבגדים.

 

  • עצירת שטיפה – נקרא גם ביטול הורקת המים. הבגדים נותרים שקועים במים ולא מתקמטים.

 

  • קדם שטיפה – נקרא גם שטיפה מוקדמת, כביסה מוקדמת, שטיפה ראשונית ועוד. מיועד לשטיפה ראשונית של בגדים מלוכלכים במיוחד.

 

  • בקרת קצף – מוכר בשמות שונים כמו חיישן קצף, זיהוי הקצפת יתר, Anti Foam ועוד. במקרה של הקצפת יתר המכונה מזרימה כמות גדולה של מים כדי להיפטר מהקצף שנוצר.

  

נוחות התפעול והבקרה

לוח בקרה ברור ונוח לתפעול יקל עליכם את השימוש, זווית פתיחת דלת רחבה ופתח גדול יאפשרו להכניס ולהוציא את הכביסה בקלות, ומסנן בחזית המכונה יהיה נוח יותר לגישה.

 

לוח הבקרה: יש דגמים עם לוח בקרה מכאני ודגמים משוכללים עם לוח דיגיטלי היקרים ב-20%-50%.  

 

בבחינת הכפתורים ודאו שסימול הכיוון שלהם ברור ושהם יציבים ונוחים לאחיזה. הלחצנים צריכים לפעול בצורה חלקה, מבלי להיתקע או להתנדנד באופן חשוד.

 

לוח פיקוד דיגיטלי מאפשר תכנות המכונה להפעלה אוטומטית ומציג נתונים כגון טמפרטורה, מהירות סחיטה, הזמן שנותר עד תום התכנית ועוד. חסרונו העיקרי הוא ברגישותו לתקלות ובעלות תיקון גבוהה.

 

גודל הפתח ופתיחת הדלת: במכונות פתח קדמי, ככל שהפתח גדול יותר וזווית פתיחת הדלת רחבה יותר, כך נוח יותר להכניס ולהוציא את הכביסה. פתח בקוטר של 30 ס"מ נחשב טוב ויש דגמים שבהם הדלת נפתחת בזווית מלאה של 180 מעלות. אם מוצב מייבש לצד מכונת פתח קדמי, כדאי שדלת המכונה תפתח בכיוון המנוגד לזה של דלת המייבש.

 

מיקום המסנן: בכל מכונה מותקן מסנן למשאבת המים שדורש פירוק לצורך ניקוי וכן לחילוץ פריטים קטנים. מומלץ שהמסנן יהיה בחזית ושיהיה קל לפירוק ולהרכבה.

  

צריכת מים ואנרגיה

מכונת כביסה היא צרכנית אנרגיה לא קטנה, בעיקר בגלל גוף החימום שצורך כ-90% מצריכת החשמל הכללית. גם המים זורמים בכמויות ולכן כדאי לבחור מכונה חסכונית ככל האפשר.

 

צריכת חשמל: דירוג צריכת החשמל מופיע במפרטי המוצרים ובתווית האנרגיה שמוצמדת למכונה ומצוין באותיות לועזיות מ-A החסכוני ביותר, ועד לדרגה G.

 

צריכת מים: המכונות החסכוניות צורכות כ-50 ליטר מים למחזור כביסה.

 

תכונות ייחודיות: קיימות מספר תכונות ייחודיות המאפשרות חיסכון במים ובחשמל.

 

  • לחצן חצי כמות – מאפשר לכבס עד חצי מהכמות המקסימלית.

 

  • שקילה אוטומטית – חיישן שמתאים את כמות המים לסוג הכביסה ולמשקלה.

 

עוד תכונות ייחודיות – במדריך השלם.

 

עמידות ובטיחות

מכונת הכביסה עובדת בתנאים המחייבים עמידות גבוהה ורמת בטיחות טובה. בדגמים השונים קיימות פונקציות לשיפור העמידות והבטיחות.

 

מערכת למניעת הצפה: מנגנון שמפסיק את זרימת המים במקרה של נזילה.

 

מערכת בקרה לזיהוי חוסר איזון: פועלת לפני שלב הסחיטה ומוודאת שמשקל הכביסה מפוזר בצורה מאוזנת.

 

נעילה בפני ילדים: נועל את פיקוד המכונה ומונע שינויים לאחר הפעלתה.

 

נעילת דלת: מנגנון הנועל את הדלת במהלך העבודה.

 

אחריות

אחריות מלאה על מכונת כביסה היא לרוב לשנה ובמקרים מסוימים יכולה להגיע לשלוש שנים. מומלץ לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה: מהם סוגי התקלות והתיקונים הכלולים ואילו חלקים ניתנים להחלפה.

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן.

 

טווח מחירים

הגורמים העיקריים המשפיעים על המחירים הם קיבולת המכונה, לוח פיקוד דיגיטלי, מהירות הסחיטה ותכונות ייחודיות הקיימות במכונות השונות.

 

מכונת פתח קדמי – טווח מחירים עיקרי נע בין 1,300 ל-8,000 שקל .

 

מכונת פתח עליון – טווח מחירים עיקרי נע בין 1,700 ל-6,000 שקל.

 

מדריך קנייה זה הוא גרסה מקוצרת למדריך המקורי שבאתר wisebuy.co.il. לחצו כאן לקריאת המדריך השלם.

 

אתר WiseBuy, המדריך לקנייה חכמה, מספק לצרכן מידע וכלים שמסייעים לו לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

 

עוד מידע בנושא מכונות כביסה ב-WiseBuy.

 

מילון מונחי מכונת כביסה

 

איתור והשוואת דגמי מכונות כביסה

 

כתבות נוספות בסדרה:

איך לקנות מקרר: צעד אחר צעד

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכונות פתח קדמי. בעלות קיבולת גדולה יותר
מכונות פתח עליון. צרות יותר
המדריך לקנייה חכמה
מומלצים