שתף קטע נבחר

חברות הסלולר: מירוץ לפרישת רשת הדור ה-3.5

פרטנר מודיעה הבוקר כי השלימה כיסוי HSDPA (דור 3.5) של כ-70% מהשטחים המאוכלסים בישראל. סלקום מכסה כ-80% מהשטחים המאוכלסים

מירוץ ההתחמשות של הדור השלישי, נמשך. פרטנר מודיעה הבוקר כי השלימה כיסוי HSDPA (דור 3.5) של כ-70% מהשטחים המאוכלסים בישראל.

 

בחברה לא פירטו באשר לאיזורי הכיסוי, אך ההערכה היא כי הרשת נפרשה כבר בכל השטחים המאוכלסים והערים הגדולות באיזור המרכז. כיום, החברה מציעה כיסוי UMTS (דור 3) כמעט מלא בכל השטחים המאוכלסים. רשת הדור השלישי של orange מציעה מהירות הורדה מרבית של 384kbps, בעוד רשת הדור 3.5 מציעה כיום מהירות הורדה מרבית של 1.8Mbps.

 

חשוב לציין כי המעבר מדור 3 לדור 3.5 אינו דורש הקמה של אתרים נוספים. אלא מדובר בשדרוג המבוצע לאתרי השידור הקיימים של רשת הדור השלישי.

 

פרטנר הקדימה לפרוש רשת דור שלישי מסחרית עוד לפני המתחרה, סלקום. באותם זמנים, טכנולוגיית HSDPA טרם הגיעה לבשלות ובחברה החלו לפרוש את רשת ה-UMTS, ללא תמיכת HSDPA. בסלקום לעומת זאת, החלו רק לאחרונה לפרוס את רשת הדור השלישי, כך שאתרי הדור השלישי שלה כבר כוללים את שדרוג ה-HSDPA.

 

סלקום נמצאת בעיצומה של פרישת רשת הדור השלישי שלה וכיום היא מכסה כ-80% מהשטחים המאוכלסים בישראל, שכאמור כוללת כבר תמיכה ב-HSDPA. תיאורטית, טכנולוגיית ה-HSDPA תהיה מסוגלת להציע מהירות של עד 14.4Mbps.

 

בשלב זה, רשתות ה-HSDPA של סלקום ו-orange מציעות מהירות של עד 1.8Mbps והמודמים הסלולריים המשווקים בישראל בימים אלו תומכים בקצב זה. אך בשנה הקרובה, החברות צפויות לשדרג את הרשת ולהרחיב את החיבור עד למהירות של 3.6Mbps ובהמשך עד למהירות של 7.2Mbps. כל שדרוג יאלץ את החברה לבצע שינויים נוספים ברשת ואת הלקוחות להחליף את המודמים הקיימים במודמים התומכים במהירויות החדשות.

 

דור 3.5 - איך זה ישפיע?

רשת ה-HSDPA תשפיע בעיקר על לקוחות העושים שימוש במודם סלולרי. לקוחות אלו יוכלו ליהנות ממהירות מסחררת, המשתווה ואף עולה על מהירות החיבור הביתי - ADSL-כבלים. עם זאת, החיוב בעבור השימוש באינטרנט סלולרי הוא אינו בלתי מוגבל כמו בחיבור הנייח, אלא על פי היקף הצריכה החודשי (MB). כתוצאה מכך, העלויות עדיין מאוד גבוהות, במיוחד לאלו המרבים לעשות שימוש יום-יומי באינטרנט.

 

אך טלפונים סלולריים אשר ייתמכו ב-HSDPA, כדוגמת ה-Motorola IZAR אשר יושק בחודש הבא והנוקיה N95, לא יציעו יתרון מובהק ללקוח הפשוט, שעדיין מתקשה להבין מהן התמורות שרשת הדור השלישי מעניקה לו. עקרונית, עם רוחב הפס החדש, בחברות הסלולר יוכלו להציע תוכן איכותי יותר במהירות רבה יותר ושירותים מתקדמים חדשים, אשר ינסו להצדיק בפני הלקוחות את השדרוג החדש.

 

מעבר מחיבור נייח לחיבור סלולרי

בתעשיית הסלולר המקומית רואים בטכנולוגיית ה-HSDPA כפלטפורמת התקשורת החדשה, אשר צפויה להחליף את חיבור האינטרנט המסורתי.

 

אלון ברמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות מסר הבוקר: "אני מאמין שהשימוש במחשבים ניידים בתוך הבית ילך ויתרחב, בדומה למגמה שאנו עדים לה בתחום הסלולר, במסגרתה משתמשים רבים מתנתקים מהקו הנייח בבית ועושים שימוש בלעדי בטלפון הנייד. באופן דומה, אני צופה שמשתמשים רבים יצטיידו במחשב נייד ובאופציית החיבור האלחוטית כתחליף למחשב הנייח ולחיבור ה-ADSL".

 

רשת WiMAX, אם וכאשר תפרס בישראל, תוכל להתחרות בטכנולוגיית ה-HSDPA ולספק גם שירותי אינטרנט מהיר, אלחוטית. ההערכה היא שעלויות התפעול והתחזוקה של רשת WiMAX נמוכות יותר, כך שעלות השירות ללקוח הסופי תהיה ידידותית יותר.

 

הדור הבא של המחשבים הניידים

אך טכנולוגיית ה-HSDPA לא תדחק לפינה כל-כך מהר. רק בחודש שעבר, אינטל הודיעה כי תשלב בדור החדש של פלטפורמת ה-Centrino למחשבים ניידים (שם קוד: Santa Rosa), רכיב סלולרי בטכנולוגיית HSDPA-UMTS מתוצרת נוקיה. המשמעות, היא שמרבית המחשבים הניידים החדשים יצוידו במודם סלולרי מובנה ובחריץ לכרטיס SIM, אשר יהפכו אותם למחשבים ניידים-סלולריים.

 

שילוב השבב החדש מחזק את את מעמדה של טכנולוגיית ה-HSDPA למול טכנולוגיות ה-Wireless המוכרות Wi-Fi-WiMAX. דגמים ראשונים של המחשבים הניידים החדשים, מבית Dell ו-Lenovo, יושקו כבר במחצית הראשונה של 2007.

 

עוד בפוקט: מוטורולה מציגה את ה-L7i: ממשיך דרכו של ה-L7

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טלפון HSDPA. מירוץ חימוש
צילום: איי אף פי
pocket.co.il
מומלצים