שתף קטע נבחר

סקירה: נוקיה 9300

מכשיר ה-9300 בסדרת ה-Communicator של נוקיה מתקדם מאוד, אך לא כולל מצלמה או תמיכה ב-WiFi. המחיר: למעלה מ-5,000 שקלים

מזה זמן, מציעה יורוקום ללקוחות סלקום את מכשיר הנוקיה 9300. מדובר במכשיר מסדרת ה-Communicator הוותיקה של נוקיה, הכולל בתוכו יכולות כגון עבודה עם מסמכי office, קבלת פקסים, כתיבה ומשלוח של מיילים, ולמעשה מהווה כלי עזר מצויין לאלו מבינינו שאינם מסוגלים להיפרד מהמשרד, אפילו לדקה.

 

עיצוב ונוחות שימוש

המכשיר אלגנטי ומרשים במראהו. הוא בנוי מפלסטיק שלשמחתנו אינו מנציח טביעות אצבעות, וצבוע בשלל גווני אפור וכסף אשר מותאמים באופן מושלם אל קהל היעד של המכשיר. הנוקיה 9300 הוא מכשיר ענק מימדים במונחים של עולם הסלולר  -אורכו 13.2 ס"מ, ומשקל 167 גרם - גדול מדי בכדי לשאת בכיס האחורי של המכנסיים.

 

מקשיו החיצוניים גדולים, וארבעת מקשי הכיוונים, יחד עם הכפתור האמצעי, נוחים מאוד לשימוש. אין ספק שבנקודה זו, גודלו של המכשיר נותן לו יתרון על גבי מכשירים רבים אחרים.

 

משפחת ה-Communicator מציגה מבנה ייחודי לנוקיה. כאשר המכשיר סגור, הוא נראה כמו טלפון סלולרי רגיל לכל דבר, במבנה Candy-Bar פשוט. פתיחת המכשיר חושפת מסך רחב ומקלדת המזכירים קצת מחשב נייד קטן.

  

בחלקה הימני התחתון של המקלדת מצוי ג'ויסטיק קטן. ללא ספק, מדובר כאן באחד הג'ויסטיקים הכי פחות נוחים, והוא מהווה את אחת מנקודות התורפה העיקריות במכשיר זה. אי הנוחות נובעת בעיקר מהעובדה שהוא רגיש מאוד למגע, וכל תזוזה איתו צריכה להעשות בעדינות שקשה מאוד להסתגל אליה.

 

מסכים

הנוקיה 9300 מתהדר במסך חיצוני מצוין ברזולוציה של 128X128 פיקסלים, ו-65,000 צבעים. עבור התפקיד המינורי שיש למסך חיצוני במכשיר שכזה, המסך בנוקיה 9300 הוא יותר ממספק. המסך הפנימי הוא בעל רזולוציה גבוהה, של 640X200 פיקסלים ו-65,000 צבעים.

 

המסך הפנימי הרחב הופך את קריאתם של קבצי טקסט, כתיבת הודעות ואפילו עבודה על מסמכי Excell, לנוחה מאוד ומאפשר את מימוש הפוטנציאל של היישומים המותקנים בו בצורה יעילה ביותר.

 

ממשק

ה-9300 מבוסס על מערכת ההפעלה הפתוחה: Symbian OS v7.0s בממשק Series 80 2.0. זוהי מערכת הפעלה קצת שונה מהמערכות הפעלה מסדרת Symbian המוכרת לנו ממכשירים כמו נוקיה 6680. שוני זה נובע מהצורך להפעיל את המכשיר משני ממשקים שונים, מהמקלדת והמסך הפנימי מחד וממקשיו וממסכו החיצוניים מאידך.

 

הפעלת המכשיר מחלקו החיצוני היא פשוטה, נוחה ואינטואיטיבית, באופן המוכר לנו ממכשירי נוקיה הרגילים. כל מי שהתנסה בעבר במכשירי נוקיה ידע לתפעל אותו ולהתמצא בתפריטיו. הבעיה היחידה היא שלא ניתן דרך הממשק החיצוני שלו להגיע לכל האפשרויות או ההגדרות במכשיר.

 

הממשק בחלקו הפנימי של המכשיר שונה לחלוטין בצורתו, אך מסודר באופן מאוד הגיוני, וגם כאן לא תהיה בעיה להשתלט על בערך 90% מיכולותיו, גם לפני עיון בספר ההוראות. כל היישומים והאפשרויות במכשיר מסודרים ב"שולחן עבודה" בתוך תיקיות שונות וכל יישום ממוקם בדיוק היכן שהיינו מצפים למצוא אותו.

  

מולטימדיה

הנוקיה 9300 מצויד ברמקול פנימי חזק ובחריץ הרחבה לכרטיס זכרון מסוג MMC. 

 

בתיקיית "מדיה", נוכל למצוא רשמקול ותוכנה להצגת תמונות. בנוסף, בתפריט זה נמצאים גם נגן וידאו RealPlayer המנגן קבצי 3gp בלבד, ונגן קבצי מוזיקה פשוט למדי. המכשיר מציג יכולות מדיה מרשימות מאוד בהתחשב בכך שזהו אינו המאפיין העיקרי שלו.

 

הגלישה באינטרנט בנוקיה 9300 היא חויה בפני עצמה. כאן שוב בא לידי ביטוי המסך הרחב של המכשיר ומאפשר לנו לצפות בדף בצורה נוחה ולקרוא את הטקסטים, כמעט כמו במחשב ביתי רגיל.

 

ישנה תמיכה בטכנולוגיית EDGE (דור 2.75 ברשת סלקום בלבד) המאפשרת לנו גם לגלוש בצורה מהירה למדי באתרי WAP, ועבור אלו שלא מסתפקים באתרים מותאמים לסלולר, ניתן לבחור דרך איזו נקודת גישה להתחבר לאינטרנט. בחירה בנקודת גישה התומכת ב-DATA, יזכו לראות את האתרים בפורמט כמעט זהה לזה שבמחשב הביתי.

 

קישוריות וסנכרון למחשב האישי

הנוקיה 9300 כולל בתוכו שלושה סוגי קישוריות: Bluetooth, אינפרא אדום, ו-USB דרך POPport טיפוסי של נוקיה. קישורית ה-Bluetooth היא בפורמט 1.1 והיא די איטית, אך בהחלט ניתן להסתדר איתה.

 

הסנכרון מול המחשב מתבצע באופן נוח וקל למדי ע"י לחיצה על כפתור הממוקם בעריסה הנכללת בערכת המכשיר המובילהאל אשף סנכרון שמאפשר לקבוע מול איזו תוכנה במחשב המכשיר יסתנכרן.

  

אחת האכזבות הגדולות שלנו מהמכשיר היתה העדר התמיכה שלו ב-WIFI. אמנם הנוקיה 9300 הוכרז כבר בשנת 2004, אולם יחד איתו הושק בחו"ל גם הנוקיה 9500, שכלל בתוכו גם מצלמה וגם תמיכה ב-WIFI, כך שלא מדובר בטכנולוגיה שלא היתה קיימת או אפשרית באותה תקופה. עם זאת, ראוי לציין, שנוקיה השיקה בשלב מאוחר יותר את דגם ההמשך, הנוקיה 9300i שדווקא כן כלל תמיכה בחיבור זה.

 

סוללה וביצועי שיחה

המכשיר מצויד בסוללה שהפתיעה אותנו במשך השימוש הארוך שהיא אפשרה לנו. המבחן שעוברת הסוללה במהלך הסקירה אינו קל: אל שעות הדיבור הרגילות שלנו בטלפון מתווספים שימוש ממושך ביכולות המדיה, צפיה בסרטוני וידאו, השמעה של קבצי מוזיקה בנגן המובנה, שיטוט באינטרנט ובעצם כל פעולה שעשויה ליצור תצרוכת סוללה גבוהה.

 

כמו כן, השארנו את קישורית ה-Bluetooth דלוקה באופן קבוע. למרות ההפעלה האינטנסיבית עמד המכשיר באופן מכובד ביותר בנתוני היצרן אשר עומדים על 4 שעות שיחה, או 200 שעות המתנה.

  

העניין היחיד שהפריע לנו הוא חיווי הסוללה אשר משך רוב זמן הפעלת המכשיר עמד על מצב מלא, ורק לקראת התרוקנותה הראה לפתע ירידה פתאומית וחדה בעוצמתה. חיווי מדויק יותר מאפשר למשתמשים לתכנן טוב יותר את זמן העבודה שלהם במכשיר, ואולי כדאי לשקול תיקון בעיה זו ע"י עדכון תוכנה כלשהו.

 

כהרגלה, נוקיה מייצרת טלפונים סלולריים שמטרתם העיקרי הוא ביצוע שיחות. גם הנוקיה 9300 נאמן לתפיסה זאת, ולאורך כל זמן השימוש בו לא נתקלנו בבעיות קליטה כלשהן. איכות השמע באפרכסת כמו גם באוזניה החוטית וברמקול הפנימי היא מעולה, וברורה וחזקה. על מנת לעבור לשיחה "ללא ידיים", כל מה שצריך לעשות זה לפתוח לרווחה את המכשיר. כך ניתן גם לעשות שימוש ביישומים השונים במכשיר תוך כדי שיחה.

 

פרט קטן ומעצבן בנוקיה 9300 הוא העדר מנגנון רטט. פירוש הדבר הוא שבמידה והמכשיר מונח בכיס, במצב "שקט", אין שום דרך לדעת אם מישהו מתקשר.

 

סיכום ומסקנות

נקודה כאובה מאוד עבור רוכשי הנוקיה 9300 נעוצה במחירו בשוק העומד כרגע על סכום גבוה של 139.90 שקלים לחודש ב-36 תשלומים(5,036) שקלים. במחיר זה ניתן למצוא כיום מגוון רחב של מחשבים ניידים העושים את כל מה שעושה הנוקיה 9300, ואף כוללים WIFI. ולמרות זאת, עבור מי שמעוניין בטלפון הסלולרי הקרוב ביותר ביכולותיו למחשב האישי, הנוקיה 9300 יכול להיות בחירה לא רעה בכלל.

 

יתרונות: מסך פנימי איכותי, סוללה בעלת עוצמה רבה,ממשק נוח לשימוש

חסרונות: מחיר, גודל ומשקל, נוחות שימוש בג'ויסטיק, אין רטט

ציון:  


 

מפרט טכני:

  • מכשיר Communicator דור 2.75 תומך ברשתות: GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
  • צג חיצוני צבעוני בעל 65000 צבעים ברזולוציה של 128X128 פיקסלים, צג פנימי בעל 65000 צבעים ברזולוציה של 200X640
  • ארגונית (Organizer): לוח שנה, אנשי קשר, מטלות בסינכרון עם המחשב האישי באמצעות תוכנת Nokia PC Suite.
  • נגן קבצי מוזיקה פנימי להשמעת קבצי מוזיקה מסוג MP3, ו-AAC, נגן וידאו, רשמקול וממשק להצגת תמונות.
  • תומך בהודעות SMS, MMS, E-Mail ופקס
  • תמיכה בהעברת נתונים מהירה בGPRS, ו-EDGE.
  • תמיכה ביישומי JAVA בפלטפורמת MIDP 2.0
  • קישוריות Bluetooth אינפרא אדום ו-USB, באמצעות חיבור Pop-Port
  • זיכרון פנימי בנפח 80 מגה.
  • תמיכה והצגת מסמכי Office ו-PDF
  • חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון מסוג MMC
  • צלצולים פוליפוניים באיכות של 40 POLY, תמיכה בהורדת צלצולים בפורמט MP3.
  • רמקול פנימי לביצוע שיחות "ללא ידיים"

 

מידות ונתונים

משקל: 167 גרם

גובה: 132 מ"מ

רוחב: 51 מ"מ

עובי: 21 מ"מ

שעות דיבור: 4 שעות

שעות המתנה: 200 שעות

קרינה: 0.24 W/Kg (נמוך מאוד)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יקר כמעט כמו מחשב נייד
pocket.co.il
מומלצים