שתף קטע נבחר

כלכלה ירוקה - שיא עונת הפטרוזיליה

בתחילת החורף האדמה נותנת את יבול עשבי התיבול הטוב ביותר שתפגשו. החבילות גדולות פי שניים, המחיר נוח, וזה הזמן, למרות מה שאומרים הכלכלנים, להתענג על הירוקים-ירוקים. ניר צוק מסביר ומדגים

כהרגלי בקודש, בביקורי אצל הוריי אני שולף את קופסת המרק מהקירור, ממלא סיר קטן, מרתיח, טועם, שוב טועם, מתקן תיבול ופוגש על קצה הלשון נוזל בעל טעם מוזר. תגובה אימפולסיבית משלחת אותי על עבר סלסילת השומים. אני כותש שתי שיניים וזורק אל הנוזל המבעבע, מוסיף מלח, פלפל וצרור שמיר שנקצץ בזריזות, ומקנח בשלוק שמן זית וכפית חילבה. הנוזל נמזג לקערת חורף עמוקה, ובדיוק כשאני עם הכף בדרך לפה שבה אמי מהעבודה, פותחת את המקרר ובקול זעקה תובעת לדעת: ”מי שוב שתה את מי הפטרוזיליה שלי‭?”‬ מסתבר, שגם אמי, שאינה גרופית של אמונות טפלות, שותה מי פטרוזיליה על בסיס יומיומי. מסתבר, שהירק שנמצא אצלנו בשפע כל ימות השנה, עמוס באשלגן ובמגנזיום ומסוגל להחליף כדורים כימיים בטיפול ביתר לחץ דם ובחיזוק העצם.

 

מאז ומעולם הערצתי עשבי תיבול. כוחו המדהים של גבעול רוזמרין על שוק טלה עסיסית, קמצוץ שמיר בסיר אורז ועוד רשימה ארוכה של פלאים קולינריים. אבל, ללא ספק, האהובה עליי מכל היא הפטרוזיליה.

 

ולא כל פטרוזיליה, אלא דווקא זו שטוחת העלים, הנפוצה בישראל. בעולם זנים נוספים, מסולסלים ומצויצים, אך טעמם דל וחיוור ליד הפטרוזיליה שלנו. טחינה, מרק, סלט ירקות, תבשילי קדרה ואפילו השקשוקה של הבוקר לא יהיו אותו דבר בלי ערימת פטרוזיליה קצוצה דק. עכשיו היא הכי ירוקה והכי מבהיקה. נצלו אותה.

 

סלט פטרוזיליה וג'ינג'ר כבוש

סלט מרענן ועסיסי, מעולה כמנת ביניים או כתרופה להורדת לחץ דם.

 

המרכיבים:  

4 חבילות פטרוזיליה

2 יחידות פיטאיה (פרי טרופי שעונתו כעת. במידה ואין אז קובו, קרוב משפחה של הפיטאיה, או מנגו)

1 כוס ג'ינג'ר כבוש

1 לימון סחוט

‭1/3‬ כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה עם מי קרח שוטפים את חבילות הפטרוזיליה השלמות ומייבשים.
  2. להכנת הרוטב טוחנים במעבד מזון את הג'ינג'ר, מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והתבלינים.
  3. מורידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים לתוך קערה, קולפים וקוצצים את הפיטאיה, מתבלים ברוטב ומגישים מיד.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
חובה על הטחינה. פטרוזיליה
צילום: עמית שאבי
מומלצים