אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מחאת אלוהים

יש מסלול. אנשי הבית הפתוח צילום: גיל יוחנן
יש מסלול. אנשי הבית הפתוח צילום: גיל יוחנן
 
וגם מחאה. ההפגנות צילום: גיל יוחנן
וגם מחאה. ההפגנות צילום: גיל יוחנן
 
 


 

המחאות נגד מצעד הגאווה: נהג נפצע בינוני

החרדים מפגינים זה היום השישי נגד מצעד הגאווה ולראשונה התפשטה המחאה אל חדרה: צמיגים הוצתו בכניסה לעיר. ברחוב גולדה מאיר בירושלים דורדרה עגלת אשפה למרכז הכביש ונהג רכב פרטי שהתנגש בה נפצע בינוני. סמוך לתחנת דלק בשדרות הרצוג בעיר נמצא מטען-דמה שעליו הכיתוב "מחאה נגד מצעד הגאווה". במקביל ניסו חרדים לחסום כבישים וצמתים ברחבי העיר. ובינתיים: הושגה הסכמה על מסלול המצעד

אפרת וייס
עדכון אחרון: 06.11.06, 21:03

נציגי הקהילה ההומו-לסבית הצליחו להגיע הערב (יום ב') להסכמה עם המשטרה על המסלול שבו יצעד מצעד הגאווה בירושלים. מועד המצעד הסופי ייקבע מחר בדיונים נוספים בין הבית הפתוח למשטרה. המסלול עליו הוסכם הינו מסלול מצומצם וקצר, שאינו עובר במרכז העיר. מדובר באזור שמעטים הולכי הרגל שחולפים בו, בניגוד למה שקיוו תחילה ההומואים והלסביות. עם זאת, מדובר בניצחון על עמדת המשטרה הראשונית, שנטתה לאשר הפנינג אך לא מצעד של ממש.

 

לפי הסיכום, מקום ההתכנסות יהיה רחוב קפלן בעיר, משם יצעדו המשתתפים לרחוב רוטשילד, לכיוון צומת המוזיאון. הצועדים ירדו משם לרחוב סטפן וייזן עד לצומת המדע ומשם ייכנסו לאיצטדיון גבעת רם, שם יקיימו עצרת. בבית הפתוח אמרו כי כל הצדדים לא מעוניינים בדחיית המצעד ופועלים בכל דרך כדי שיתקיים במועדו. במקביל אמרו כי נמשכות ההכנות לצעדה ביום שישי.

 

ההתפרעות בלב השכונות החרדיות בירושלים (צילום: סטודיו אדי בוי)

חבר מועצת העיר סער נתנאל, מראשי הקהילה ההומו-לסבית, אמר בתגובה כי "זה אמנם לא המסלול האופטימלי, אך הוא עובר ליד מוסדות השלטון בבירת ישראל, שומר על המטרות החשובות של המצעד ומקל על המשטרה בשמירה על ביטחון הצועדים. אני מקווה שכמו שהקהילה ידעה להתפשר, לנהל דיאלוג ולהיאבק באופן דמוקרטי, כך יידעו לעשות גם מתנגדי המצעד והם ישלימו עם דבר קיומו בירושלים".

 

נהג נפצע בינוני, שוטר נפצע קל

הרבנים הראשיים:
למחות נגד התועבה / נטע סלע
בהודעה חריגה מפרסמת מועצת הרבנות הראשית קריאה לתפילות ומחאות ביום שישי בצהריים - אבל בלי אלימות: "ייאספו זקנים עם עוללים על פני חוצות וימחו במר נפש על התועבה הנוראה המחללת שם ישראל בין האומות. וכמובן שיעשו זאת באופן הראוי ומבלי אלימות והשחתת רכוש". וילן: מזכיר כרוזים מימים אפלים, צריך להעמיד את הרבנים לדין משמעתי. ל-ynet נודע: יש כבר איומים בפולסא דנורא
לכתבה המלאה

ובתוך כך מהומות המחאה נגד מצעד הגאווה התחדשו הערב במלוא עוצמתן והתפשטו אל מחוץ לירושלים - אל חדרה, שם הוצתו צמיגים על כביש 4, בכניסה הדרומית של העיר. בבית שמש קיימו כ-300 חרדים תהלוכת מחאה שקטה.

 

החרדים מפגינים זה היום השישי בשכונות החרדיות והחילוניות בירושלים ו-28 מפגינים נעצרו. ברחבי השכונות החרדיות קראו כרוזים כי על דעת רבנים אין לסכן חיי אדם וכי יש לגשת הביתה בשעה 23:00 אך לא ברור אם יש כוונה לציית להוראות.

 

נהג רכב פרטי נפצע באורח בינוני לאחר שמפגינים דירדרו עגלת אשפה למרכז הכביש שבו נסע, ברחוב גולדה מאיר בירושלים. הנהג פונה לבית החולים הדסה הר הצופים.

 

בתקרית אחרת שוטר נפצע באורח קל בידו במהלך מעצרו של אחד המפגינים ברחוב יהודית בירושלים. השוטר פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים הדסה עין כרם.

 

במקביל המשטרה עצרה צעיר חרדי רחוב מאה שערים-שבטי ישראל לאחר שיידה אבנים לעבר השוטרים. כמה עשרות חרדים הגיעו לרחוב יפו וניסו לחסום אותו בגופם. כוח משטרה מנע בעדם ועצר שניים מהם.


כיכר השבת, הערב (צילום: גיל יוחנן) 

 

המחאות החלו היום מוקדם ביחס לימים האחרונים. סמוך לשעה 18:00 נמצא תיק סמוך לתחנת הדלק בניות שבשדרות הרצוג. התיק, שהיה מלא באבנים וברזלים, נבדק על ידי חבלן משטרה. בתוך התיק נמצא פתק ובו הכיתוב: "מחאה נגד מצעד הגאווה". במקבילך הגיעו כמה עשרות חרדים מכיוון רחוב אוהלי יוסף לכיוון רחוב בר אילן, כשהם מנסים לדרדר פח אשפה. כוח משטרה מנע מבעדם לעשות זאת.

 

בשעות הצהריים הגיעו חרדים סמוך להר הרצל, חסמו את הצומת בפחי אשפה, וניסו לחסום את הצומת בגופם. כוח משטרה פיזר אותם. גם ברחוב תפארת בשכונת רמות הפגינו כמאתיים חרדים והבעירו פחי אשפה. כוח משטרה הוזעק למקום ולאחר זמן קצר נפתחו שדרות הרצל לתנועה. ברחוב הפסגה הותקפו צלמי עיתונות על ידי חרדים והם חולצו על ידי כוחות משטרה, לא היו נפגעים.

 

סמוך לשעה 20:00 חסמו המפגינים את רחוב מלכי ישראל הסמוך לכיכר השבת בירושלים והבעירו פחי אשפה. ברחוב יחזקאל שפכו מתנגדי המצעד שמן וחומרים דליקים אחרים על הכביש. הרחוב נסגר לתנועה. מאוחר יותר קיימו כ-300 חרדים תהלוכת מחאה נגד מצעד הגאווה ברחוב רשי"י בבית שמש. כוח משטרה פיזר אותם ועצר חשוד אחד.

 


פרסום ראשון: 06.11.06, 19:06

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©