שתף קטע נבחר

הדואר הולך ופוחת

מאז הפיכת רשות הדואר לחברה התעריפים התייקרו, מספר הסניפים פחת ואת המכתבים מחלקים לנו רק 5 ימים בשבוע. אז למה הבטיחו לנו ש"הצרכנים יהיו המרוויחים העיקריים מכך"?

לפני קצת יותר משמונה חודשים חדלה רשות הדואר מלהתקיים, והפכה לחברה עסקית בבעלות ממשלתית. ההסכם לכך, שהושג בנובמבר 2005, היה חלק ממהלך ממשלתי שמטרתו לפתוח את שוק הדואר לתחרות. שרת התקשורת דאז, דליה איציק, אף אמרה כי "המרוויחים העיקריים מהפיכת הדואר לחברה הם הצרכנים, שייהנו משירותי דואר טובים יותר בעתיד".

 

אז איציק אמרה. אבל בינתיים, העתיד האופטימי שלה נראה רחוק. כי מאז שרשות הדואר הפכה לחברה באופן רשמי, בפברואר השנה, ומאז שמנכ"ל הדואר, אבי הוכמן, אמר כי "הפיכת הדואר לחברה היא מחויבת המציאות", לא נתקלנו בבשורות צרכניות מצד הדואר. למעשה, ההיפך הוא הנכון. 

 

כי מה בעצם הציע לנו הדואר בשמונת החודשים בהם הוא מתפקד כחברה? לא הרבה, האמת. ראשית, מספר ימים לאחר המעבר לחברה, התייקרו תעריפי הדואר בשיעור ממוצע של יותר מ-10% מאחר שהחלו לגבות בעבורם מע"מ. וזו ממש לא בשורה צרכנית.

 

שנית - יש פחות סניפים. סניפים רבים שהיו שייכים לזכיינים פרטיים נסגרו בשל תהליך התייעלות ואחרי מאבק ממושך. כפועל יוצא מכך התורים, שגם כך היו מאז ומתמיד ארוכים בדואר (כי משום מה יש תמיד בכל סוכנות דואר כמה דלפקים לא מאויישים), נהיו ארוכים יותר, כשבימי תשלומי מסים התור נהיה ארוך במיוחד. בשורה התחתונה - השירות לא השתפר, וזה בלשון עדינה.

 

מעבר לכך, השבוע חשף ynet כי שירותי הדואר הנע וחלוקת המכתבים בכלל, הופסקה ביום שישי. אלא שבדואר לא טרחו ליידע את הציבור על כך, ורק לאחר פניית ynet הוצאה הודעה לעיתונות. ככה לא מתנהגת חברה שהציבור הוא הפרנסה שלה. בעצם, ככה כן מתנהגת חברה שאין לה תחרות בתחום חלוקת המכתבים והציבור כנראה לא ממש מעניין אותה.    

 

אז בואו נסכם: מאז הפיכת הדואר לחברה התעריפים התייקרו, מספר הסניפים פחת, ימי חלוקת הדואר ירדו, והשירות לא השתפר - נהפוך הוא. אכן, כמו שאמרה איציק, הצרכנים הרוויחו.  

 

לפני חודשיים אמר אבי הוכמן בראיון ל-ynet כי הוא מתכנן להרחיב את שירותי הדואר, עד להפיכתו לבנק קמעונאי לכל דבר. תוכניות יפות והלוואי שהן יתגשמו, אבל בינתיים כדאי שידאג לכך שהשירותים הניתנים כיום - יינתנו כמו שצריך. כי בינתיים הצבי לא מצדיק את המוניטין.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים