שתף קטע נבחר

החלטתן להיניק? כל הגדג'טים שקיימים בחנויות

משאבה, כיסא, חזייה, סינר, חולצה, שקיות אפסון ויועצת הנקה. איך הפך האינסטינקט הכי בסיסי בעולם לתעשייה המגלגלת מיליונים, ואיך יודעים במה כדאי להשקיע

זהו זה. כמה שעות אחרי שנכנסתי לחדר הלידה, אחרי כמה לחיצות, קצת צעקות והרבה מאוד אפידורל זה נגמר. יש לי ילדה. בלילה אני מרגישה כמו בטירונות. האחות מדליקה את כל האורות בחדרים וצועקת לכל המיניקות להתייצב בתינוקייה. אני שוב חסרת אונים. משום מה הדבר הכי טבעי בעולם לא הולך לי באופן טבעי. הילדה יודעת לעשות קולות של מציצה אבל לא יודעת ממש למצוץ, ואני מייצרת חלב אבל לא ממש בטוחה איך מייצאים אותו.

 

בבוקר אני פוגשת את יועצת ההנקה. היא נראית כמו סבתא טובה. היא מציצה בשד שלי ומסננת: "מסכנה שלי". אני פצועה ומדממת ויש לי גודש בשד ואולי גם דלקת, אבל כל זה לא חשוב, אני רוצה להיניק ושום כאב לא יעצור בעדי. כמה שעות טובות לאחר מכן אני מיניקה. כמו גדולה.

 

יממה לאחר מכן אני מנסה להיניק, אבל רגע איך עושים את זה בלי הכורסה הנוחה שהייתה לי בבית החולים? ובלי כרית ההנקה? אני לא נרגעת עד שבעלי נשלח לרכוש ה-כ-ו-ל! אז נכון, יצאתי בנזק של כמה אלפי שקלים, אבל לפחות הילדה אוכלת וזה מה שחשוב, לא?!

 

אז איך קרה שההנקה, הפתרון הטבעי והזול בעולם להאכלת התינוק, נהפכה לדבר כל כך יקר, ומדוע אנחנו משלמות על משהו שאנחנו למעשה מייצרות?

 

הנה כמה טיפים שיעשו לכן סדר.

 

1. יועצת הנקה

שכרה של יועצת הנקה פרטית נע בין 350 ל-500 שקל לפגישה. מי שמתעקשת על יועצת פרטית, חשוב שתשים לב שהיא אושרה על ידי "האגודה הבינלאומית להסמכה של יועצות הנקה". כדי לקבל את האישור של האגודה צריך לעבוד 4,000 שעות קליניות ולעבור מבחן קשה.

החלופה הזולה: פורומים באינטרנט המעניקים עצות בנושא, יועצות הנקה שנותנות תמיכה טלפונית בהתנדבות דרך ליגת לה לצ'ה ויועצות ההנקה של טיפת חלב שמסבירות ומרגיעות בחינם.

 

2. משאבות הנקה

מוצר שימושי למי שנאלצת לחזור לעבודה אך מעוניינת להמשיך ולהיניק. יש סוגים רבים של משאבות בשוק ומחירן נע בין 250 (למשאבה ידנית) ל-1,300 שקל (למשאבה חשמלית). חשוב לקנות משאבה מחברה מוכרת ומומלצת כי שאיבה במשאבה לא טובה עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לרקמת השד.

החלופה הזולה: שאיבה ידנית באמצעות "סחיטת" השד.

 

3. מגן פטמה מסיליקון

את מגן הפטמה מניחים במקרה של פטמה סדוקה. לדברי יועצת ההנקה חיה גוטמן, פתרון זה אינו מומלץ מאחר שאחד הגורמים המגבירים את ייצור החלב הוא מגע פה התינוק בפטמת השד, ומגן הסיליקון פוגע בייצור התקין של החלב. לפני הכול יש לבדוק מה גרם לפטמה להיסדק משום שפטמה סדוקה משמעה הנקה לא נכונה. מחיר: 60-20 שקל לזוג מגינים.

החלופה הזולה: להיניק. כן, זה אפשרי גם עם פטמה סדוקה או מדממת.

 

4. כורסת הנקה

הכורסה אמנם נוחה אך העובדה שהיא מתנדנדת נזקפת לחובתה, כי תוך כדי נדנוד התינוק עלול להרגיש בחילה (האם הייתם מסוגלים לאכול בסירה מתנדנדת?). מחיר: 2,600-400 שקל.

החלופה הזולה: כל כיסא שמעניק תמיכה טובה לגב ולזרועות.

 

5. כרית הנקה

הכרית הנוחה מתלבשת סביב האגן של האם/האב והתינוק מונח עליה בזמן האכלתו. מחיר: 300-100 שקל (תלוי בגודל).

החלופה הזולה: לשים כמה כריות רגילות כתמיכה לגב ולתינוק.

 

6. שקיות אפסון/בקבוקי אחסון לחלב אם

חלב אם ניתן לאפסון במקרר או בהקפאה (במקפיא נשמר עד חצי שנה). מחיר השקיות: 75-60 שקל לחבילה המכילה 20 שקיות, ובקבוקי אחסון: 60 שקל ל3- בקבוקים, עד 105 שקל ל-6 בקבוקים. נמכר בפארמים ובחנויות למוצרי תינוקות.

החלופה הזולה: אפשר לאפסן חלב אם בכל כלי מעוקר. הכי טוב לקנות בקבוקים. זולים שניתן להשתמש בהם אחר כך.

 

7. חזיית הנקה

נוחה בשל יכולתה לתמוך בשד ולהיפתח בכל צד באופן נפרד. חשוב שתהיה עשויה מכותנה, בגודל המתאים, ושלא יהיו בה ברזלים. לא חובה אך בהחלט מומלץ. מחיר: 130-80 שקל.

החלופה הזולה: כל חזייה שמתאימה לקריטריונים, גם אם היא לא נפתחת בכל צד בנפרד.

 

8. משחה לריפוי פצעים

מיועדת למריחה על הפטמה הסדוקה. היא אינה מזיקה לתינוק שתוך כדי יניקה "טועם" ממנה. מחיר: 60-30 שקל.

החלופה הזולה: למרוח מעט חלב אם על הפטמה הכואבת. החלב מכיל נוגדנים נגד חיידקים ונגיפים.

 

9. רטיות רב-פעמיות

מדובר ברטיות המסייעות להגברת זרימת החלב ו/או לטיפול בגודש. לטענת "גרבר", יצרנית הפטנט, הן מכילות מים, גליקול ורכיבים מרגיעים. במקרה של גודש, נפיחות או דלקת יש לקרר את הרטיות במקפיא למשך 15 דקות ולהניחן על החזה למשך 20 דקות. במקרה של סתימה בצינוריות החלב או כדי להגביר את הזרימה יש לחממן במיקרוגל 15 שניות ולהניחן על החזה למשך 20 דקות. מחיר: 50 שקל לזוג רטיות. ניתן להשיג בפארמים ובחנויות למוצרי תינוקות.

החלופה הזולה: קומפרסים חמים או הנחת עלי כרוב טרי על השד במקרה של גודש, או מקלחת חמה להגברת הזרימה.

 

10. רפידות הנקה

סופגות את החלב המטפטף מהפטמה, מה שמונע זיהומים ופטריות בשד. מחיר: 30-20 שקל ל-30 רפידות.

החלופה הזולה: אין. מוצר חובה.

 

11. חולצת הנקה

חולצת טריקו הנמכרת במגוון צבעים. ייחודה ברוכסנים המפארים אותה לאורכה, המאפשרים חליצת שד נוחה וקלה.

מחיר: 150-80 שקל.

החלופה הזולה: חולצה רגילה המורמת אל על ברגע האמת.

 

12. סינר הנקה

מעין בגד רחב נטול שרוולים המתלבש על הבגד ומאפשר הנקה דיסקרטית. נפוץ בקרב נשים דתיות. מחיר: 60-40 שקל.

החלופה הזולה: הסתרת השד באמצעות חיתול בד.

 

ייעוץ מקצועי: אלן שיין וחיה גוטמן, יועצות הנקה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואול/פוטוס
הנקה. שואבים ממך את הכסף
צילום: ויז'ואול/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים