שתף קטע נבחר

פולי טונקה - הלהיט הבא בעולם האוכל?

כבר שבועיים שאני מתכוננת למפגש עם הטונקה. בהתחלה גלית הבטיחה לי ש"ב"ברקרולה" יש תבלין חדש ומסתורי, בעצם זה פרי, לא זה גרעין, אני לא יודעת בדיוק איך מגדירים את זה אבל קוראים לו טונקה. את חייבת לבוא לטעום. פשוט חייבת". כולי ציפייה, באתי.

 

איך שנכנסתי בדלת התחיל בילד-אפ מטורף לקראת הטונקה, "חכי חכי, תיכף יבוא עומר, הוא המומחה לטונקה...". עומר זרניצקי, השף-קונדיטור של המסעדה הגיע עם קופסא של גרעינים שחורים. זה הטונקה.

 

אז מה זה בעצם? 

פולי הטונקה הם למעשה זרעים של צמח ממשפחת האפונים. הוא דומה לגלעין של שזיף: שחור, מצומק ומיובש. יש לו ארומה מהממת: שילוב של וניל ושקדים - קצת כמו מרציפן מתובל. נוכח, אבל לא קטלני. הריח שלו פשוט מדהים (משתמשים בו בתעשיית הבשמים). עומר מכין ממנו גלידה נהדרת לקינוח. אבל אפשר להשתמש בו כתבלין לכל דבר.

 

הטונקה מגיעה אלינו מאיזור האיים הקריביים, אבל אם במקרה אתם נתקלים בעץ טונקה אל תמהרו לקטוף ולאכול, שכן בצורתם הגולמית פולי הטונקה מסוכנים למאכל - הם מכיל כמות גדולה של קומארין, שהוא נוגד קרישה חזק, ואם זוללים מהם יותר מדי הוא עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד ולכליות. עד כדי כך הם מסוכנים עד שבארצות הברית חל איסור למכור אותם "טריים". כדי שהתבלין יהיה אכיל משרים את הזרעים באלכוהול ומייבשים אותם - כך נשארת כמות מזערית של חומר מזיק ואפשר להנות מהארומה הנפלאה שלו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוס שוקולד עם קרם טונקה (בתחתית). מצד שמאל למטה - זרע טונקה. קינוח מ"ברקרולה"
מומלצים