שתף קטע נבחר

עזאם עזאם תובע 7.5 מיליון שקל מתפרון

עזאם עזאם, שהסתבכותו במצרים החלה בשליחות חברת תפרון, הגיש שתי תביעות נגד החברה בבקשה שתשלם לו על ההוצאות המשפטיות והרפואיות, אבדן כושר השתכרות וכן שכר ותנאים סוציאליים על השנים שבהן שהה בכלא כשליח של החברה. עזאם ל-ynet: "תפרון הפקירה אותי ונטשה אותי פצוע בשדה הקרב"

עזאם עזאם, שהיה כלוא במצרים במשך 8 שנים, הגיש שתי תביעות נגד חברת תפרון, שבה הועסק ושבשליחותה הגיע למצרים בשנת 1996, ונגד בעלי השליטה בחברה בתקופה שבה נכלא, אריה וולפסון וזיגי רבינוביץ'. היקפן הכולל של שתי החברות מגיע ל-7.5 מיליון שקל.

 

"תפרון הפקירה אותי ונטשה אותי פצוע בשדה הקרב", אומר עזאם ל-ynet ,"זה היה צריך להיות מובן מאליו שאדם שנשלח מטעם חברה, היא אחראית לביטחונו ולמימון הוצאותיו במקרה שהוא מסתבך שם.

 

"הגעתי למצרים כדי להקים שם מפעל לתפרון, לא להנאתי ולא לעסקי הפרטיים. אסור לנו לשכוח כי ישראלים רבים מסתובבים בחו"ל בשליחות חברות שונות ומביאים הון תועפות, וחלקם נמצאים בסכנה. האם בעלי החברות בישראל רוצים שהעובדים ירגישו מופקרים לגורלם".

 

לדברי עזאם, הוא מתקיים כעת מהעברת הרצאות ומתרומות של "אזרחים טובים שעוזרים לי. אני עדיין לא בשל לחזור לחיי העבודה. אני משקם את עצמי ומתרגל לאט-לאט בחזרה לחיים הנורמליים. בינתיים, הפסדתי את היכולת לפרנס את עצמי בצורה מסודרת. הייתי שליח של תפרון והיא אחראית לי. כל אדם דובר אמת יודע שלא ייתכן שחברה ששלחה אדם בחברה דמוקרטית תפקיר אותו בצורה כזאת".

 

"לא עשו דבר כדי לחלץ אותו"

עזאם הגיש את התביעה באמצעות עוה"ד תומר רייף וארז אהרוני מממשרד זיסמן, אהרוני, גייר ושות'.  עזאם הגיש שתי תביעות כנגד תפרון, אחת בבית המשפט המחוזי בתל אביב ואחת בבית הדין לעבודה בתל אביב.

 

בבית המשפט המחוזי מבקש עזאם כי החברה תפצה אותו ב-2.5 מיליון שקלים על הוצאות משפטיות בשל ניהול ההליכים במצרים, הפסדי השתכרות בעתיד, הוצאות משפחתו על ביקורים בכלא המצרי, הוצאות רפואיות, פיצוי על כאב, סבל עגמת נפש, פגיעה נפשית והוצאות רפואיות. התביעה עומדת על סכום מינימלי של 2.5 מיליון שקל.

 

בבית הדין לעבודה מבקש עזאם שהחברה תשלם לו שכר ותנאים סוציאליים על 8 השנים ששהה בכלא המצרי בשל הסתבכותו בשליחות החברה. עזאם תובע מהחברה 5 מיליון שקל על שכר, פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה ודמי הבראה.

 

עזאם טוען בתביעה כי תפרון שלחה אותו למצרים תוך התעלמות מהסכנות להן היה חשוף ולא עשתה כל מאמץ לשחררו מהכלא. עוד הוא טוען כי לאחר שחרורו סירבה החברה לקחת אחריות על התקופה בה שהה בכלא המצרי ולפצותו על הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהשליחות למצרים.

 

בנוסף טוען עזאם כי במהלך שליחותו של עזאם למצרים, התפתח סכסוך בין תפרון ובעלי השליטה בתפרון לבין שותפיהם המצריים, אחמד ערפה ועלא ערפה, בעלי השפעה רבה במצרים וממקורבי הנשיא מובארק. התובע טוען, כי השותפים המצריים איימו על הנתבעים, אך אלו לא יידעו אותו על האיומים אלו, וכי לאיומים אלו היה קשר ישיר למעצרו.

 

עזאם טוען כי החברה שילמה לו פיצויי פיטורין של 39,300 שקל בלבד ואף איימה כי אם ימשיך בדרישותיו היא תשקול את המשך העסקתו של אחיו, העובד בחברה. 

 

עזאם עבד בתפרון מ-1989 ונשלח למצרים על מנת לסייע לחברה בהקמת מפעל במדינה. באחת מנסיעותיו, בנובמבר 1996, נעצר על ידי שירותי הביטחון המצריים והועמד למשפט בטענה שריגל לטובת ישראל. עזאם נדון ל-15 שנות מאסר ושוחרר לאחר 8 שנים בזכות התערבות ממשלת ישראל.

 

בתגובה אומרת חברת תפרון: החברה מצרה על הטרגדיה האישית של עזאם עזאם. החברה טרם קיבלה את כתב התביעה ולפיכך אין באפשרותה להתייחס למפורט בו. עם זאת, על פי הפרסומים ולאור המידע המצוי בידי החברה והיכרותה את נסיבות המקרה - לא עומדת לעזאם כל עילת תביעה כנגד החברה. יתרה מכך, החברה העניקה לעזאם יחס חם ודואג בתקופת מאסרו כמו גם עם שחרורו וחזרתו לארץ.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב גלאי
עזאם עזאם: "הפקירו אותי"
צילום: יואב גלאי
מומלצים