שתף קטע נבחר

שכנים חדשים בשמיים

צוות אסטרונומים גילה 20 שמשות חדשות במרחק של 10 פרסק "בלבד" מכדור-הארץ, לאחר שש שנות מחקר. הגילוי יאפשר ללמוד על כוכבי-לכת מחוץ למערכת השמש ולבדוק האם יכולים להופיע בהם חיים

שכנים חדשים התגלו בשכונה הגלקטית: אסטרונומים שערכו תצפיות במשך 6 השנים האחרונות במצפה הכוכבים הממוקם בהרי האנדים בצ'ילה, זיהו 20 שמשות חדשות בסביבתנו הגלקטית. מדובר בפיסת מידע משמעותית לחוקרים, המנסים למפות את סביבתה הקרובה של מערכת השמש. הממצאים יתפרסמו בגיליון הקרוב של ה"אסטרונומיקל ג'ורנל".

 

בין השמשות שהתגלו נמצאו גם הכוכבים הנמצאים במקום ה-24 וה-23 בקרבתם לשמש. הכוכבים הצטרפו ל-14 מערכות שמש שהצטרפו לרשימת הכוכבים הקרובים מאז שנת 2000. אוכלוסית הכוכבים המוכרים ברדיוס של 10 פרסק (33 שנות אור) מכדור הארץ גדלה ב-16 אחוזים בשש השנים האחרונות - תודות לפיתוחים טכנולוגיים חדשים המאפשרים את זיהוי הכוכבים.

 

הגילוי נעשה בידי קבוצה הנקראת Research Consortium on Nearby Stars  - RECONS, העושה שימוש בטלסקופים קטנים במצפה של הקרן הלאומית האמריקנית למדע שבהרי האנדים בצ‘ילה מאז 1999. ”מטרתנו היא לסייע להשלים את מפקד השכונה המקומית שלנו, ולספק תובנות סטטיסטיות אודות הדמוגרפיה של הכוכבים בגלקסיה שלנו - המסות שלהם, מצבם ההתפתחותי ותדירות מערכות מרובות כוכבים", אמר מנהל הפרויקט טוד הנרי מאונברסיטת מדינת ג‘ורג‘יה באטלנטה, לאתר Universe Today

 

לדבריו, ”בשל קרבתן אלינו, מערכות אלו הן מטרות מעולות למחקר כוכבי לכת מחוץ למערכת השמש, ולבסוף, גם למחקרים אסטרו-ביולוגיים שינסו לקבוע האם באחד מכוכבי הלכת שלהם יש תנאים המתאימים להופעת חיים".

 

עשרים העצמים החדשים הם כולם מסוג ננסים אדומים, המהווים 239 מתוך 348 העצמים הקרובים למערכת השמש שלנו עד לגבול 10 הפרסק. ואכן, נראה כי כוכבים מסוג זה מהווים 69 אחוזים מכלל דיירי שביל החלב. 

 

”ננסים אדומים הם בין העצמים החיוורים ביותר, אך גם הנפוצים ביותר בשביל החלב“, הסביר הנרי. ”אף כי לא ניתן לראות אפילו אחד כזה בעין בלתי מזוינת, נחילים שלהם מפוזרים בכל הגלקסיה”, אמר. לדבריו, בשנים הקרובות צפוייה קבוצת המחקר להכריז על שמשות נוספות ברדיוס של 10 פרסק.

 

הכותב הוא עורך אתר "הידען "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה שכנים יש לשמש? גלקסיית שביל החלב
צילום: נאס"א
מומלצים