"ההפרטה לא תצא לפועל, רק הרפתנים ינהלו את החברה". כך אמר זיו מטלון, ממנהיגי הרפתנים בתנובה
ומראשי ההתנגדות למהלך ההפרטה.
בתוכנית הטלוויזיה "הכסף מדבר" שתשודר במוצאי שבת בערוץ 10, אמר מטלון: " אני רוצה להגיד לכל מנהלי תנובה - ההפרטה הזו לא תצא לפועל. לפני
שנה וחצי ניסיתם להנפיק לבורסה ולא יצא מזה כלום. אנחנו לא ניתן לנושא להתקדם. רק כאשר הרפתנים ישלטו בתנובה, הם ורק הם יוכלו לנהל אותה כמו שצריך.
"הנהלת החברה לא קובעת שום דבר, רק בעלי החברה יחליטו מה קורה. אנחנו נבוא עם הצעה שתעבור בוועידה, ונקבל את תנובה בדיוק כמו שתכננו מההתחלה. הנהלת תנובה מנסה לעשות מחטף, להרוויח זמן. מנעו מאיתנו בכל דרך לקבל חומרים היינו צריכים לעבוד קשה כדי לקבל אותם, אבל זה לא יעזור להם".
מטלון התייחס גם למועמדים לקניית החברה ואמר: "אני מודיע לכל המשקיעים שיזהרו בהצעותיהם ובכל צעדיהם. רק כאשר הרפתנים יחליטו איזה חלק הם מעוניינים למכור, הם יודיעו על כך למשקיעים. בלי הרפתנים, אף אחד לא יוכל להעביר או לקבל שום מצב חדש".