שתף קטע נבחר

מידע על ניסויים בבעלי חיים ייחשף לציבור

בעקבות מאבק של העמותה למען מדע מוסרי הוקמה מערכת ממוחשבת, שתאסוף מידע אודות ניסויים בבעלי חיים בישראל. "זכותו של הציבור במדינת ישראל לקבל מידע אמיתי שמשקף נכונה את מה שקורה עם בעלי החיים במעבדות", אמרה יו"ר העמותה

משרד הבריאות הקים לאחרונה מערכת ממוחשבת שתאסוף מידע אודות ניסויים בבעלי חיים בישראל. במערכת אפשר למצוא נתונים על סוג הניסוי, סוג בעלי החיים ומספרם, מידת הסבל שעברו והאם הם הומתו לאחריו או נשלחו לשיקום.  

 

המאבק לשקיפות בתחום הניסויים בבעלי חיים החל לפני כחמש שנים. בעתירה שהגישה העמותה למען מדע מוסרי, על-ידי עו"ד גלעד הלר, התבקש בית המשפט להורות על מסירת מידע על הניסויים המתבצעים בישראל לכל מי שחפץ בכך.

 

יו"ר העמותה למען מדע מוסרי, איילת סלעי-רייז, הסבירה על החשיבות הטמונה בשקיפות המידע. "זכותו של הציבור במדינת ישראל לקבל מידע אמיתי שמשקף נכונה את מה שקורה עם בעלי החיים במעבדות. לא מתקבל על הדעת שמידע כל כך בסיסי וחיוני הוסתר מעין הציבור כל כך הרבה שנים. אי אפשר לשנות את המציאות העגומה אם לא יודעים מהי. רק חשיפת המציאות יכולה להביא לשינוי. ברגע שיש לציבור מידע הוא יכול לנסות לפעול ולתבוע שינויים. ללא ידע לא ניתן לעשות כלום. אנחנו כציבור יכולים לעזור לבעלי החיים, שכן הם מחוסרי כל יכולת לייצג את עצמם".

  

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "המשרד מדווח כל שנה על פעילות המחקר הרפואי בארץ תוך שימוש בבעלי-חיים. הנתונים מתפרסמים מדי שנה ומופיעים באתר המועצה לניסויים בבעלי-חיים, בתוך אתר משרד הבריאות. בשלוש השנים האחרונות שקד משרד הבריאות על הכנת מערכת ממוחשבת אשר תקל על איסוף הנתונים והדיווח. מערכת איסוף הנתונים נכנסה לפעולה ביולי 2006. המועצה מקיימת כל השנים הליכים שקופים לציבור. זכותה של עמותה, כמו של כל גוף ציבורי אחר, להשתמש בכלים משפטיים אבל המועצה לא נמצאה אשמה בביזיון בית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים
ניסויים בבעלי חיים (ארכיון)
צילום: העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים
מומלצים