שתף קטע נבחר

סקר: הבריטים בעד פירוק הממלכה המאוחדת

"סאנדיי טלגרף": 59% מהאנגלים ו-52% מהסקוטים תומכים במהלך בו ינותק הקשר בין שני האזורים. מרבית האנגלים גם תומכים בהיפרדות מווילס וצפון אירלנד. גורדון בראון: אחרי שאנשים ייקחו בחשבון את הקשרים הכלכליים, המשפחתיים ואת ההיסטוריה המשותפת שלנו, הם יבינו שעדיף להישאר יחד

אזרחי אנגליה וסקוטלנד מעוניינים בפירוקה של הממלכה הבריטית, כך עולה מסקר שפורסם הבוקר בעיתון הבריטי "סאנדיי טלגרף", כחודשיים לפני יום ההולדת ה-300 לציון האיחוד בין אנגליה לסקוטלנד.

 

על פי הסקר שערך מכון המחקר ICM, תומכים 59% מהאנגלים במהלך בו ינותק הקשר בין אנגליה לסקוטלנד ותוענק עצמאות מלאה לכל אחד מהאזורים. זאת, לעומת 28% שהתנגדו למהלך. בקרב הסקוטים תמכו 52% בניתוק הקשר עם אנגליה לעומת 35% שהתנגדו לכך.

 

גם מחלקיה האחרים של הממלכה המאוחדת מעוניינים הבריטים להתנתק. 48% מהנשאלים אמרו כי בנוסף לסקוטלנד, על אנגליה להיפרד גם מוויילס וצפון אירלנד. רק 43% התנגדו לרעיון. 

 

העלייה ברגש הלאומיות האנגלי מתבטא גם בעלייה דרמטית בכמות התומכים בהקמת פרלמנט אנגלי עצמאי בדומה לזה הפועל בסקוטלנד. אחוז התמיכה ברעיון עומד, על פי הסקר, על 68% - שיא של כל הזמנים. בקרב הסקוטים, אמרו 58% מהנשאלים כי הם מקבלים את הרעיון שאנגליה תקים פרלמנט משלה.

 

עוד עולה מן הסקר כי 60% מהאנגלים חושבים כי מדיניות "ההעדפה המתקנת" לטובת סקוטלנד, הבאה לידי ביטוי בהוצאה הממשלתית לאדם, אינה מוצדקת. רק 28% מהנשאלים אמרו כי מדיניות ההעדפה מוצדקת. בקרב הנשאלים הסקוטים תמכו רק 51% במדיניות ההעדפה לעומת 36% שהתנגדו לה.

 

ביחס לשאלה "מהי לאומיותך?", שמרו האנגלים והסקוטים על כבודה של הממלכה המאוחדת. 16% בלבד מהאנגלים אמרו כי הם רואים את עצמם כאנגלים לפני היותם בריטים. בקרב הסקוטים אמרו 26% כי הם קודם כל סקוטים.    

 

הסקר בדק גם את עמדותיהם הפוליטיות של אזרחי הממלכה ושאל כיצד היו מצביעים אם הבחירות היו נערכות כעת. 37% אמרו כי יצביעו לשמרנים, 31% הביעו את תמיכתם במפלגת הלייבור הנמצאת בשלטון ואילו 23% תומכים במפלגה הליברל-דמוקרטית. שלוש המפלגות אגב, הודיעו בעבר באופן רשמי כי הן מתנגדות לפירוק הממלכה המאוחדת.

 

גורדון בראון, המועמד להנהגת הלייבור לאחר פרישתו של טוני בלייר, התייחס לממצאי הסקר ואמר כי "מתקיים בבריטניה ויכוח על עתידה של הממלכה, אך לאחר שאנשים ייקחו בחשבון את הקשרים הכלכליים, הקשרים המשפחתיים, הערכים וההיסטוריה המשותפת, הם יבינו כי אנו חזקים יותר ביחד מאשר בנפרד. מנהיג השמרנים, דיוויד קמרון, אמר כי "האיחוד בין אנגליה, סקוטלנד ווילס טוב לכולנו. הדבר האחרון שאנו צריכים הוא פרלמנט נוסף עם בחירות נפרדות ועוד פוליטיקאים המבזבזים עוד כסף".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בראון. האיחוד טוב לממלכה
צילום: רויטרס
צילום: סבסטיאן שיינר
מנופפים ביוניון ג'ק. גם בעתיד?
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים