שתף קטע נבחר

בן אליעזר: לא לבחירות פנימיות, זה מרחץ דמים

באמצע החודש תכריע מפלגת העבודה מתי לקיים את הבחירות לתפקיד היו"ר, והקרב הגדול מתחיל, "הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה מרחץ דמים פנימי נוסף", אמר ל-ynet השר בן אליעזר המתנגד לקיום בחירות בתקופה הקרובה. ח"כ עמי אילון הודיע שאם ייבחר לתפקיד ישאיר את העבודה בממשלה ויחליף את פרץ כשר ביטחון

הקרב על הנהגת העבודה: לקראת ההכרעה במפלגת העבודה בשאלה מתי לבחור יו"ר, הודיע אמש (יום ב') שר התשתיות בנימין בן אליעזר בשיחה עם ynet שהוא מתנגד להקדמת הבחירות, "הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה מרחץ דמים פנימי נוסף. צריך לשמור על הבית". ח"כ עמי אילון, אחד המועמדים הבולטים, אמר לערוץ הכנסת שאם ייבחר לתפקיד ישאיר את העבודה בממשלה ויתמנה לתפקיד שר הביטחון במקום עמיר פרץ.

 

לדברי בן אליעזר, "כרגע אני תומך רק במהלכים שיביאו ללכידות המפלגה ולייצובה.  אנחנו נמצאים בבעיה קשה מאוד, וכל מה שצריך לעשות, זה להביא לייצוב המפלגה. אני לא יודע מה הבהלה לבחירות עכשיו". בכירים בעבודה מעריכים כי לעמדתו של בן אליעזר תהיה השפעה גדולה על החלטת המרכז בעניין הבחירות ב-14 בדצמבר.

 

לעמדתו של בן אליעזר יש משקל רב במאבק שצפוי במפלגה בעתיד הקרוב. מצד שני, גורמים בעבודה אמרו כי "לפי שעה יש בלוק של אנשים שלא רוצים את פרץ, ורוצים שהבחירות יתקיימו בעתיד הקרוב".

 

עמי אילון נערך במלוא המרץ: "אני רוצה לעשות הכל כדי שעמיר יישאר חלק מהמפלגה וחלק מהממשלה ויקבל את התיק הראוי לו". הוא פוקד עוד חברים ושואף להגיע ל-10,000 מתפקדים חדשים שיעניקו לו עוד קולות בשעת פקודה.

 

ב-14 בחודש צפוי מרכז מפלגת העבודה להכריע בשאלת מועד הבחירות. למרכז יובאו שתי הצעות שונות לקיום הבחירות. הצעה אחת, לפיה יתקיימו הבחירות בין סוף חודש מאי לתחילת חודש יוני. מנגד תעלה גם הצעה שבמקורה הובאה על ידי מקורבו של אהוד ברק, השר שלום שמחון, לקיים את הבחירות בחודש מארס הקרוב. שתי ההצעות, אושרו על ידי הוועדה לענייני מפלגה ויובאו בפני המרכז כדי שזה יכריע ביניהן.

 

בהצעתו, מבקש שמחון למנוע את המשך המפקד, ולהיערך לבחירות על-פי ספר הבחירות הקיים כיום. אם יקבל המרכז את ההצעה השניה, יפתח ספר הבוחרים עד חודש מארס, מה שיאפשר למועמדים עוד זמן להיערך ולפקוד אלפי חברים נוספים.ייתכן שבסוף "תימצא פשרה מפ"איניקית טיפוסית".

 

בינתיים ממשיכים המועמדים לפעול ברחבי הארץ. פעיליו של היושב ראש, עמיר פרץ, מנסים לערוך מפקד מאסיבי כדי למנוע מפלה בבחירות לראשות המפגלה. שאלת המיליון דולר נשארה עדיין פתוחה: מה יעשה אהוד ברק. לפי שעה, לא ברור אם ראש הממשלה לשעבר, המוזכר כמועמד להחליף את עמיר פרץ כשר הביטחון, יתמודד על ראשות העבודה. בכירים במפלגה אומרים כי "ברק משדר מסרים כפולים וסותרים".

 

סוגיה נוספת בעבודה: זהותו של השר השביעי, שיחליף את אופיר פינס. היושב ראש פרץ מסרב להודיע מי יהיה השר השביעי, ובעבודה מעריכים שהוא ימתין לישיבת המרכז על מנת למסור את הכרעתו. מאז פרש אופיר פינס מהממשלה, נוספו שמות רבים לרשימת המועמדים, ובהם: אורית נוקד, ראלב מג'אדלה, מתן וילנאי, אבישי ברוורמן, מזכ"ל תנועת הקיבוצים זאב שור וכמובן אהוד ברק.

 

וכאילו שאין לאנשי מפלגת העבודה מספיק צרות, הם החלו לאחרונה, כך נראה - לשמוע גם קולות. לפני כשבועיים הודיעה מנהלת לשכת המזכ"ל, ענת מרציאנו, לקב"ט המפלגה, דני דניאל, כי אחד העובדים סיפר לה שכשהרים את שפופרת הטלפון באחד החדרים, שמע שיחה שניהלה מרציאנו עם השר איתן כבל. הקב"ט החליט לפעול בדרכיו הוא לבדיקת העניין, אולם יו"ר הוועד והאחראי על התקשורת במפלגה, דני אזולאי, החליט לקחת את הסיפור כולו צעד קדימה.

 

אזולאי כתב מכתב בעל טונים חריפים למזכ"ל כבל, למשטרה, לשירות הביטחון הכללי, ושלח אותו בתפוצת נאט"ו למכותבים רבים. במכתב דרש אזולאי לפתוח בבדיקת הטענות של מרציאנו שכן, לטענתו, יש חשש להאזנה לשר בישראל. ככל הידוע, אף אחד מהגופים המכותבים לא פתח בחקירה רשמית.


פורסם לראשונה 04/12/2006 20:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
בן אליעזר ופרץ
צילום: חגי אהרון
צילום: ירון ברנר
רוצה להישאר. עמי אילון
צילום: ירון ברנר
צילום: עופר עמרם
פוקד חברים. פרץ
צילום: עופר עמרם
מומלצים