שתף קטע נבחר

דלעת: מטרשי טריפוליטני ועד פאי דלעת אמריקני

את הדלעות אוספים בקיץ מהשדה, אבל הזמן הטוב ביותר לאוכלן הוא עכשיו. קדירת עוף, מרק חריף ופאי מתוק - כולם עם דלעת - כתום-כתום וטעים טעים

צ'ירצ'י (טרשי) מרק דלעת חריף קדירת דלעת ועוף פאי דלעת ופקאן 

צ'ירצ'י (טרשי)
המתכון באדיבות בינו גבסו - "ד"ר שקשוקה" מיפו.

 

המרכיבים:

250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

1 תפוח-אדמה

1 כפית קימל טחון

1 כפית כמון טחון

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1 כפית שום כתוש

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הדלעת ואת תפוח-האדמה ומסננים (לשמירה טובה יותר על הערך התזונתי ניתן לאדות את הירקות).
  2. מקלפים את הדלעת ומרסקים. חותכים את תפוח-האדמה לקוביות. מוסיפים את התבלינים, בוחשים פנימה שמן ולבסוף את מיץ הלימון

 

חזור למעלה
מרק דלעת חריף
מתכון של השפית סאלי קלארק

 

המרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג דלעת

4-3 כפות שמן זית

6 שיני שום כתושות

1 כף עלי מרווה טריים קצוצים

1בצל גדול קצוץ גס

1 כרישה קצוצה גס (החלק הבהיר)

2 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים גס

5-4 כפות שומר קצוץ

2 פלפלונים אדומים חריפים קצוצים (עם הגרעינים)

מרק צח או מים

מלח

להגשה:

1 כוס גרעיני דלעת טריים (לא קלויים)

2-1 כפות שמן לקליית הגרעינים

2-1 כפות פטרוזיליה קצוצה

2-1 כפות שמן זית (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. שומרים את הגרעינים שהוצאו מהדלעת להמשך.
  2. מאדים בסיר, בשמן זית, את השום ועלי המרווה מבלי שיישרפו. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי והשומר הקצוצים, וכן את קוביות הדלעת והפלפלונים הקצוצים. מערבבים ומאדים עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים מרק צח או מים עד כדי כיסוי הירקות. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה קלה. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עד שכל הירקות רכים.
  4. מרסקים במעבד מזון ומחזירים לסיר נקי. מוסיפים עוד מרק או מים (אם יש צורך) כדי להגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ומחממים שוב.
  5. קליית הגרעינים: בזמן שהמרק מתבשל, שוטפים היטב את גרעיני הדלעת שנשמרו, נפטרים מהסיבים ומפזרים את הגרעינים המנוקים בתבנית אפייה. מטפטפים על הגרעינים מעט שמן ומתבלים במלח. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) וקולים אותם 15-10 דקות. מדי פעם הופכים אותם עד שהגרעינים פריכים וזהובים. מספיגים על מגבת נייר.
  6. הגשת המרק: יוצקים את המרק לקערות אישיות ומפזרים מעל גרעינים קלויים ופטרוזיליה קצוצה. טעים לטפטף על המרק גם מעט שמן זית משובח.

 

חזור למעלה
קדירת דלעת ועוף
מתכון באדיבות מועצת הירקות

 

המרכיבים (6 מנות):

500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

6 כרעי עוף שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

1 פלפל אדום קצוץ

4 שיני שום פרוסות

4 עגבניות קלופות וקצוצות

1/2 1 כוסות מרק עוף צח

200 גרם שזיפים מיובשים

4-3 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים דק

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר כבד ומאדים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הפלפל הקצוץ ומאדים 3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לאדות כדקה.
  4. מוסיפים את נתחי העוף ומשחימים מכל צידיהם. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת ומטגנים 5 דקות.
  5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, את המרק החם ואת השזיפים. מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כשעה על אש נמוכה מאוד. מדי פעם מערבבים בעדינות.

 

חזור למעלה
פאי דלעת ופקאן
מתכון של רותי קינן

 

המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה

3-2 כפות מים קרים

למלית:

1 ק"ג דלעת

4 ביצים

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס דבש כהה

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית מלח

1 כפית תערובת של אגוז מוסקט, זנגביל ופלפל אנגלי טחונים

100 גרם אגוזי פקאן

סוכר, לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק, מניחים את הקמח בקערה. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומעבדים עם הקמח לתערובת דמויית פירורים גסים. מטפטפים את המים על פני התערובת, מפזרים בעזרת מזלג כך שהתערובת תהיה לחה ואוספים בבת אחת לכדור בצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו את התחתית והשוליים של תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ. מצננים במקרר 30 דקות לפחות.
  3. להכנת המלית, מסירים מהדלעת את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במעט מאוד מים עד שהדלעת רכה מאוד ומתפוררת למגע מזלג.
  4. מסננים את הדלעת היטב מהנוזלים ומועכים למחית (אפשר במזלג או במעבד מזון). מוסיפים את הביצים, הסוכר, הדבש, הקורנפלור, המלח והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. דוקרים את הבצק שבתבנית וממלאים במלית. אופים כ-20 דקות, עד שפני המלית יציבים. מוציאים את הפאי, מסדרים על פניו את אגוזי הפקאן ומחזירים לתנור 30-20-ל דקות נוספות או עד שסכין הננעצת במרכז המלית יוצאת נקייה.
  6. מגישים את הפאי אחרי שהצטנן לחלוטין. ממש לפני ההגשה אפשר לזרות מעט סוכר.

 

טיפים:

  1. סוג הדלעת המומלץ להכנת הפאי היא הזן הגדול, שנמכר כנתחים טריים ולא דלורית או דלעת אחרת.
  2. התוספת המסורתית המתבקשת לסוג זה של פאי היא קצפת אוורירית, לא ממותקת.
  3. מי שיש לו דרך קבע תערובת תבלינים תימנית לקפה ('חוואייג) ישמח לגלות שכפית ממנה תתאים לתבל את הפאי, במקום תערובת התבלינים המצויינת במתכון

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במגוון גדלים. דלעת
צילום: דודו בכר
צילום: אוהד ריינהרץ
על הסכין. דלעת
צילום: אוהד ריינהרץ
מומלצים