שתף קטע נבחר

שבב חדש מבטיח צליל אודיו איכותי בזול

טכנאי קול המציא תוכנה, מעין אקוולייזר מתוחכם, המזהה את המוזיקה המושמעת וציוד ההגברה, ומתאים עצמו אליהם, כך שגם רמקולים זולים ישמיעו צליל מלא ועשיר ויפצו על חסרונותיהם

טכנאי האודיו טוני בונג'יובי, שעבד בעבר עם ג'ימי הנדריקס, לא היה מרוצה מביצועי הציוד המשמש אנשים כדי להאזין למוזיקה. לדעתו, מערכות האודיו הקיימות לא משחזרות את הצליל האיכותי המופק באולפן.

 

לדעת בונג'יובי, הוא מצא את התשובה: טכניקה לעיבוד קול המיושמת לראשונה במערכת שמע לרכב של JVC.

 

"רמקולים הם התקן פרימיטיבי, אך בעזרת טכנולוגיה דיגיטלית אנחנו יכולים להתגבר על המגבלה הזו", אמר בונג'יובי (אם השם נשמע לכם מוכר, זה רק בגלל שבן דודו הרחוק הוא הזמר ג'ון בון ג'ובי.

 

התוכנה, אותה מכנה בונג'יובי Digital Power Station (תחנת כח דיגיטלית). ניתן לתאר אותה כאקוולייזר מתוחכם מאוד, המזהה את המוזיקה המושמעת וציוד ההגברה, ומתאים עצמו אליהם, כך שגם רמקולים זולים ישמיעו צליל מלא ועשיר ויפצו על החסרונות.

 

השיטה מיושמת באמצעות תהליך עיבוד אות דיגיטלי, טכנולוגיה המשולבת בכל מוצרי האודיו הצרכניים, אך לדברי בונג'יובי, מעולם לא יושמה בצורה זו.

 

בונג'יובי והחברה בבעלותו, Bongiovi Acoustics, בנו תחילה התקן המשתמש ברכיבים אנלוגיים כדי ליצור את האפקט הראוי, אך היא הייתה בגודל מקרר. גלן זלניקר, מומחה בעיבוד אותות דיגיטליים, פיתח שבב המבצע אותה משימה. "המערכת מאפשרת למקור הקול להישמע טוב מאוד, חד וברור מכל מקום", אמר זלניקר.

 

שבב האותות הדיגיטליים, המיוצר על ידי Freescale, מתכונת במיוחד עבור כל דגם של מכונית, ולוקח בחשבון את מאפייניה הייחודיים.

 

במהלך הדגמה לעיתונאים במכונית פורד פוקוס בעל רמקולים רגילים, מערכת השמע JVC KD-S100 הפיקה צליל איכותי במיוחד בעזרת שבב ה-Digital Power Station. הצליל יצר רושם היקפי ונשמע טוב וברור. הבס היה עשיר וחף מעיוותים, תכונה שבונג'יובי מייחס לשבב, "היודע" בדיוק מהן היכולות של ארבעת הרמקולים ברכב, ולסינכרון ביניהם שיוצר "סאבוופר וירטואלי".

 

מערכת הסטריאו תעלה 700-1,000 דולרים, סכום שישתנה בהתאם לסוג הרכב. המערכת דורשת תכנון מוקדם באמצעות CD כדי להתאימה לסוג הרכב.

 

המערכת מותאמת במיוחד לסביבה רועשת כמו רכב, אך בונג'יובי צופה לה יישומים נרחבים בהרבה. בהדגמה אחרת הוא הציג מחשב שניגן את הסרט "קינג קונג" באמצעות מערכת קולנוע ביתית פשוטה. בעזרת תוכנה במחשב המבוססת על האלגוריתם של Digital Power Station, איכות הקול השתפרה דרמטית, ללא הגברה של רמת הקול, ואפשר היה לשמוע פרטים שלא נשמעו קודם, כמו נשימת הגורילה ופסיעותיה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמע איכותי - כמו באולפן
שמע איכותי - כמו באולפן
מומלצים