שתף קטע נבחר
 

גידול של 500% במקרי סרטן השד במגזר הערבי

אורח החיים המודרני משפיע לרעה גם על המגזר הערבי. עלייה דרמטית של 500% במקרי סרטן השד במגזר ב-40 השנים האחרונות

בארבעים השנה האחרונות גדל ב-500 אחוז שיעור מקרי סרטן השד בקרב הנשים הערביות. כך עולה ממחקר שהוצג אתמול (ב') ביום עיון לחולות סרטן שד מהמגזר הערבי שנערך בבית החולים זיו בצפת.

 

את המחקר ערך ד"ר ג'אמל זידאן מנהל המחלקה האונקולוגית במרכז רפואי זיו. הוא עקב אחרי 400 חולות סרטן שד מהמגזר הערבי במשך עשור. לדבריו, לפני 40 שנה שכיחות סרטן השד בקרב נשים ערביות היתה מהנמוכות בעולם ומאז החלה לעלות בצורה חדה.

 

בשנת 1968 נתגלו כ-70 מקרים של סרטן השד למאה אלף נשים יהודיות, לעומת תשעה מקרים של סרטן השד למאה אלף נשים ערביות. בשנת 2005 נרשמה עלייה של כ-500 אחוז במגזר הערבי ושל כ-24 אחוז במגזר היהודי. כיום מתגלים בכל שנה 44 מקרים של סרטן השד בקרב ערביות בכל מאה אלף נשים, ובקרב הנשים היהודיות 78 מקרים.

 

ד"ר זידאן הסביר שלשינויים בדפוסי החיים במגזר הערבי יש השפעה ישירה על עלייה במקרי סרטן השד. לדבריו ככל שעולה רמת החיים עולה שכיחות סרטן השד.

 

בין הגורמים אותם ציין החוקר, המשפיעים על שכיחות הופעת סרטן השד: עלייה בצריכת מזון מהחי ומזון משומר ומעובד בעל ערך קלורי גבוה ובמקביל - אכילה מופחתת של מוצרים טבעיים. אימוץ דפוסי חיים עירוניים נוחים במקום עבודה פיזית בשדות ופעילויות גופניות מאומצות.

 

ד"ר זידאן מציין שגיל הנישואין של הנשים הערביות עלה, ובהתאם גם גיל לידת הילד הראשון, גורם המגביר את הסכנה לחלות בסרטן השד. עוד נמצא שנשים ערביות נוטות להיניק פחות מבעבר, כאשר להנקה לאורך זמן יש תפקיד משמעותי בהגנה מפני סרטן שד.

 

"המחקר הראה כי דפוסי התנהגות מערביים שאימצה החברה הערבית והנשים הערביות, מגבירים את הסיכון ומעלים את אחוזי התחלואה בסרטן השד בקרב הנשים במגזר הערבי. תוצאות המחקר הן תמרור אדום לחברה כולה, אשר יכולה לעקוב אחר העלייה הגבוהה במקרי סרטן השד ולהשליך מכך על אורח החיים המערבי הלא בריא בו אנו חיים" אומר ד"ר זידאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
סרטן השד. עלייה דרמטית במגזר הערבי
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים