שתף קטע נבחר

סקירה: אוזניות לנגני MP3

נגן MP3 איכותי הוא רק ההתחלה. אלחוטיות, מנטרלות רעש, כאלה שלא ייפלו באמצע הריצה או סתם מעוצבות - נועם רשף מביא לכם את האוזניות המעניינות בשוק

מזל טוב! קניתם נגן ‭.MP3‬ אולי השקעתם סכום נאה באחד המותגים הידועים, פיצחתם תוכנית חיסכון או מכרתם כליה ורכשתם מערכת סטראו משובחת במיוחד לסלון. מה עכשיו? תקשיבו לכל האודיו הזה עם צמד אוזניות פושטיות שקניתם בחנות האלקטרוניקה הסמוכה לביתכם? לא חבל?

 

אוזניות הן חלק לא פחות חשוב מחוויית השמיעה של מוזיקה מה-iPod או מערכת הסטראו שלכם. יש חשיבות לא רק לאיכות הצליל שהן מספקות, אלא גם לפרמטרים כמו נוחות. אוהבים כאלה שנדחקות לכם לאוזניים, או חיצוניות?‬ ועיצוב. וכמובן, לא חסרים גימיקים ושכלולים טכנולוגיים שיעשו לכם נעים בבלוטות ההיי-טק: אוזניות אלחוטיות, אוזניות שמבטלות את הרעשים החיצוניים שמייצר העולם, אוזניות שמתאימות את עצמן לאוזן העדינה שלכם, וכמובן - אוזניות שנראות טוב. הבאנו לכם, על קצה המזלג, כמה דגמים מייצגים של אוזניות שמסתובבים בשוק היום.

 

נולד לרוץ

כשחושבים על אוזניות חושבים בדרך כלל על ניידות - בעיקר בעידן אותו נגן לבן של חברת אפל, שמוביל בגאון את טרנד הנגנים הניידים. הנגנים הללו מגיעים עם אוזניות בקופסה - לרוב מומלץ לקפל אותן יפה ולשמור במגירה לשעת צרה. עכשיו אפשר להתחיל לחפש אוזניות ראויות להסתובב איתן ברחוב, כאלה שיתאימו לצעידה נינוחה בשדרה או לריצה נמרצת ומחטבת.

 

ההיצע הוא עצום. סוני מציעה את ה-‭,MDR-NE2‬ אוזניות פשוטות המגיעות עם רצועה שתלויה על הצוואר ויכולה לתמוך בנגן הנייד שלכם, בהנחה שמדובר בנגן זיכרון הבזק ‭(flash)‬ קל משקל. 120 שקל בסך הכל. לוג׳יטק מציעה באותו סכום את ה-Curve Headphones for MP3, המיועדות לשימוש ספורטיבי ועשויות בהתאם מפוליקרבונט - חומר עמיד למים וקל משקל. האוזניות כוללות לולאות המתלבשות על האוזן אשר מונעות את נפילת האוזניות בזמן ריצה קדחתנית.

 

חברת Koss מציעה אוזניות ספורט - c75,‬ שמגיעות עם טבעות המתלבשות על האוזן, כשהאוזניות עצמן מסתובבות על ציר ומספקות התאמה אופטימלית. Senheiser, עוד חברה שיש לה שם טוב בתחום, מציעה את ה-‭.px-200‬ הגימיק שלהן - יכולת התקפלות של נערת גומי בקרקס סיני, שמאפשרת לשאת את האוזניות בנרתיק המצורף ולשמור עליהן מכל משמר. טווח המחירים של האוזניות מהז׳אנר הזה בארץ נע בין 200 ל-400 שקל.

 

בקצה העליון של הסקאלה מבחינת מחיר ועיצוב תמצאו את Bang & Olufsen עם ה-A8.‬ החברה הדנית, המתמחה בעיצובים מרהיבים, מציעה אוזניות עשויות גומי ואלומיניום, שניתנות להתאמה מבחינת גודל האוזנייה ומיקומה לנוחות מירבית. הן גם יספקו הנאה באגף האגו - לא מעט אנשים ירגישו צורך לדון איתכם בעיצוב של האוזניות. המחיר, מצד שני, הוא לא פחות מ-790 שקל.

 

מנועים שקטים

מסתובבים עם נגן בחוצות העיר, נוסעים איתו באוטובוס או שומעים קצת מוזיקה בטיסה לחו“ל? בטח שמתם לב לרעש החיצוני המרגיז, שמפריע לכם לשמוע את החדש של גבסו או נינט. בשנים האחרונות מציעות החברות השונות פתרון לעניין:

אוזניות מבטלות רעש.

 

מאחורי השם המבטיח עומדות אוזניות שבעזרת פטנטים שונים מנסות לנטרל את הרעש החיצוני. חשוב לציין: לא מדובר בנטרול בכיו של התינוק המעצבן שדורש במבה במושב ליד. אוזניות noise cancelation נועדו לנטרל רעשים מונוטוניים בתדר נמוך, כמו המנוע של כלי התחבורה שאתם יושבים בו, מזגן וכולי.

 

סוני מציעה את ה-‭,MDR-NC11‬ אוזניות נתחבות לאוזן המגיעות עם “מנוע“ קטן ביחידה נפרדת, אשר משמשת גם לבקרת ווליום. היחידה עובדת על סוללת AAA יחידה, המחזיקה עד כ-40 שעות. בסוני טוענים שתמורת 520 שקל תקבלו אוזניות מוצלחות במיוחד לטיסות, שמבטלות את רעש המנוע ואף מגיעות עם חיבור ייעודי לשקע האוזניות שבמטוס.

 

אטומי רעש

לעומת הזוג של סוני, ישנן אוזניות המציעות ביטול רעש פסיבי, דוגמת ה-Koss Z99‬. האוזניות הגדולות מכסות את האוזן, ובעזרת המבנה שלהן אוטמות אותה לרעשים חיצוניים - מצוין לשמיעת מוזיקה בבית או חיבור לסורק משטרתי, רע מאוד אם אתם בדיוק שומרים על הילד. 60 דולר באינטרנט ובארה“ב.

 

Senheiser מציעה וריאציה של האוזניות המתקפלות שלה, ה־‭,pxc300‬ שבנוסף לגמישות מציעות מנוע ביטול רעש. החברה טוענת כי המנגנון האלקטרוני שלה מונע הפרעות במקרה של פעילות טלפונים סלולריים ליד האוזניות (מכירים את הרעש המר גיז שבוקע מהמחשב כשהנייד מצלצל?‭.(‬ האוזניות של Senheiser דורשות צמד סוללות AAA ומגיעות גם הן עם מתאמים ייעודיים למערכות הקול של חברות התעופה. כל זה יעלה לכם כבר 219 דולר.

 

אם אתם מוכנים לשלם ממש הרבה על אוזניות, ‭quietcomfort3‬ של חברת Bose יגיעו לארץ בשנה הבאה. האוזניות האלה מציעות מיקרופונים מיוחדים באוזנייה, המנטרים את הצליל הנכנס לאוזן. לפי היבואן, מנגנון חכם למדי מנתח את האות, משווה אותו לצליל שאנו רוצים לשמוע ומיד מתקן ושולח אות נגדי לאות הלא רצוי. התוצאה - הרעש מופחת. רוצים לנסות? ‭2,130‬ שקל בבקשה. לא רחוק מהמחיר בחו“ל, העומד על 400 יורו.

 

אני יורד מן החוטים

כמו חלק מהפוליטיקאים, ניתן למצוא גם אוזניות שדוגלות בהתנתקות. אין סיבה לגרור חוטים שמסתבכים, נפגעים ובאופן כללי מעצבנים למדי. מי שלא מצא את עצמו משחק עם החוטים כשהאוזניות מחליטות פתאום לעבור להשמעה במונו -

שיקום‭.‬ אלחוטי זה הכי, אחי. וכך מציעות יצרניות האוזניות מגוון של אוזניות נטולות חוטים, בכמה טכנולוגיות.

 

בקצה השווה לכל כיס של הסקאלה תמצאו אוזניות שפועלות על טכנולוגיית האינפרא אדום. Koss מציעה למשל את ה־ hb79‬, אוזניות גדולות וכבדות לשימוש ביתי, עם מקלט אינפרא אדום קומפקטי. רק כדי שתבינו את ההבדל בסדר הגודל של המחירים: האוזניות הללו יעלו לכם ברשת כ־60 דולר. אוזניות אלחוטיות בטכנולוגיית גלי רדיו ‭(rf)‬ זה כבר סיפור אחר לגמרי: ה־r115 של Senheiser יעלו פי שניים ומציעות מקלט רדיו, שמשמש גם מטען לסוללות שבאוזניות. יש גם דגמים שמגיעים ליותר מ־500 דולר.

 

אבל לא כל האוזניות האלחוטיות חייבות להיות מגושמות וכבדות משקל. לוג׳יטק מציעה את ה־freepulse, אוזניות אלחוטיות המיועדות לנגנים ניידים ושוקלות רק 60 גרם. כאן מדובר כבר בטכנולוגיה המתקדמת ביותר נכון להיום לאוזניות אלחוטיות - Bluetooth. הטווח היעיל של האוזניות הוא מרחק של עד 10 מטרים מהמקלט שלהן, וניתן להשתמש בהן 6 שעות ללא טעינה. על האוזנייה הימנית יש כפתור ווליום, כדי שלא תצטרכו, חלילה, לשלוף את הנגן שלכם מהכיס. האוזניות אמורות להגיע לארץ החודש ולעלות 649 שקל.

 

אוהב להיות בבית

בין הדגמים שמנינו כאן יש אוזניות קלות, המיועדות בעיקר לשימוש מחוץ לבית, ואוזניות כבדות, המיועדות לשימוש סלוני יותר. כמובן שאין כללים: ניתן לראות ברחובות אנשים עם נגן קטן ואוזניות גדולות, ומנגד לרכוש אוזניות דקיקות כדוגמנית בולמית שיספקו איכות שמע מעולה בבית בעזרת מתאם שיחבר אותן למערכת.

 

ככלל, האוזניות הכבדות המיועדות לבית מתחלקות לשתי קבוצות: חצי פתוחות וסגורות. האוזניות הסגורות מבודדות את השומע מרעשי הבית טוב יותר, ונחשבות מיועדות בעיקר למוזיקה קלאסית, או למוזיקה שקטה ורגועה יחסית. אוזניות חצי פתוחות מתאימות לחובבי מוזיקה עצבנית קצת יותר, ומאפשרות ליהנות מבאסים עוצמתיים בלי לפתח כאב ראש בעייתי במיוחד.

 

מה לבדוק כשרוכשים אוזניות?

הגעתם לחנות ואתם רוצים לרכוש צמד אוזניות הולם. מה צריך לבדוק? תלוי, כמובן, מה המטרה. הנה כמה טיפים לרכישה והסברים כלליים, באדיבות תומר אמסלם, מחנות הוליווד סינמה סטור.

 

אם מדובר בנגן נייד, סביר להניח שתרצו אוזניות קלות משקל ונוחות, בהתאם לפעילות שאתם מתכננים. אם אתם רצים, חשוב שהאוזניות יהיו צמודות ולא ייפלו. הליכה נינוחה זה סיפור אחר. חשוב לבדוק גם את ההתנגדות החשמלית של האוזניות, הנמדדת ביחידות ‭.ohmh‬ ככל שהיא נמוכה יותר, יש צורך בפחות אנרגיה כדי לייצר סאונד מהרמקולים הזעירים שבאוזניות.

 

אוזניות ביתיות: גם כאן חשובה כמובן הנוחות. מעבר לכך - אוזניות חצי פתוחות מספקות צליל טוב יותר, אבל עלולות להפריע לסביבה, או לחילופין לאפשר לרעש חיצוני לחדור בקלות. כאן התנגדות גבוהה לא תזיק לרוב, כיוון שמדובר באוזניות גדולות וכבדות, והיא אף תסייע לקבלת איכות צליל טובה יותר.

 

אוזניות מבטלות רעש: יש ביטול רעש פסיבי, שנובע ממבנה האוזנייה, ואקטיבי, שנוצר על ידי מנגנון אלקטרוני המופעל באמצעות סוללות. המנגנון מייצר תדר נגדי האמור לנטרל תדרים חיצוניים, על פי העיקרון הפיזיקלי של "גל עומד".

 

אוזניות אלחוטיות: הטכנולוגיה הבסיסית היא אינפרא אדום, כשהמקלט יושב על האוזנייה. החיסרון העיקרי - חייב להתקיים קו ראייה בין המשדר למקלט. דגמים מתוחכמים יותר משתמשים בגלי רדיו בתדר 900 מגה-הרץ, כשכאן כמובן אין צורך בקשר עין בין המשדר למקלט, גלי הרדיו עוברים גם דרך קירות. כיום יש גם אוזניות בתקן האלחוט החדש יחסית - Bluetooth.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים