שתף קטע נבחר

המפכ"ל קראדי: תמונות סלע גרועות למשטרה

בהתייחסות ראשונה לחשיפת ynet אמר המפכ"ל קראדי כי התמונות שבהן נראים שוטרים משפילים את האסיר בני סלע הן "גרועות למשטרה". הוסיף: "התמונות לא מכבדות אף אחד והן יבדקו על ידי קצין". השר דיכטר: "קרה משהו שלא היה צריך לקרות. צריך לתחקר את התמונות". ח"כ תירוש: "לסרס את בני סלע. זה חיה, לא בן אדם"

"אלו תמונות גרועות למשטרה". כך אמר בצהריים (יום ב') המפכ"ל רב ניצב משה קראדי, בהתייחסות ראשונה לתמונות שפורסמו אמש ב-ynet מחדר החקירות של משטרת נהריה. בתמונות נראים שוטרים משפילים את האסיר בני סלע לאחר שנתפס.

  

רב ניצב קראדי דיבר בכנסת, לשם הגיע כדי להשתתף באחד הדיונים. הוא הוסיף כי אם השוטרים היו פועלים לפי הנהלים, האירוע לא היה מתרחש. באשר לתמונות עצמן אמר המפכ"ל כי "אי אפשר לקבוע מתוך תמונות הסטילס מה בדיוק היה שם, אך התמונות לא מכבדות אף אחד ויבדקו על ידי קצין בודק".

 

באשר לטענות שהשמיע אתמול נגד התקשורת הוסיף המפכ"ל כי "הביקורת על הפסטיבל המשטרתי אינה במקום. אחת המשימות הקשות שלי (בערב לכידת האנס - מ.ח.) היו לשמור את קו הטלפון שלי פנוי, אך כולם התקשרו וביקשו ממני להיכנס לתחנת המשטרה. יכול להיות שעשינו טעות בכך שהכנסנו את התקשורת לתחנה בנהריה. אנחנו צריכים להפיק את הלקחים התקשורתיים שלנו".

 

דיכטר: צריך לתחקר

השר לביטחון פנים התייחס גם הוא לתמונות ואמר כי "בנהריה חלק מהדברים שקרו לא היו צריכים לקרות". דיכטר ציין כי "צריך לתחקר את התמונות. ברור לחלוטין שלא זאת היתה כוונת קציני המשטרה, לא המפכ"ל, ולא כוונתי ואין לי אלא להצר על התמונות.


תמונות ההשפלה, שפורסמו אמש ב-ynet

 

"אני חושב שזה שיקול דעת של מפקדים האם להכניס צלם או לא להכניס צלם. אנחנו נותנים לקצינים אלה שיקול דעת הרבה יותר רחב. אני מסכים שהתוצאה בחלקה נראית מביכה, ואני לא יכול לשפוט זאת יותר טוב מכם. ואם הציבור חושב שתמונה x או y הן תמונות מביכות אז אני מקווה שלא תהיה לנו הזדמנות לבריחה נוספת של אסיר, כדי לתקן את הטעות הזו", סיכם דיכטר.

 

התמונות המדוברות הגיעו אמש לידי ynet באמצעות האי-מייל האדום. הן צולמו בחדר התשאול במשטרת נהריה, ונראים בהן שוטרים ממשטרת נהריה אוחזים באנס הסדרתי בני סלע לאחר שנלכד כשהם עולצים ומתבדחים. התמונות הופצו ברשת ובדיקה במערכת ynet העלתה שהן אותנטיות ולא נעשתה בהן מניפולציה גרפית.

  

יש להדגיש: לא מדובר בתמונות של התעללות פיזית קשה, אלא בכאלו המעלות סימני שאלה לגבי התנהגותם של השוטרים המעורבים בסצנה כולה - שאף מצטלמים בהנאה רבה. בתמונה הראשונה נראים שני השוטרים כשהם אוחזים את סלע בצווארו בתנוחה משפילה. בתמונה השנייה נראה אחד השוטרים

 מניח ידו על ראשו של האנס הסדרתי.

 

תירוש: לסרס את החיה

חבר הכנסת, אופיר פינס (עבודה) אמר במהלך דיון בוועדת הפנים על פרשת בני סלע כי השתלשלות העניינים בפרשה שלומיאלית ומביכה. "לא יכול להיות שוועדת ירון מסיימת עבודתה בלי שיהיו מסקנות אישות. בסוף נטפח נוהל שאף אחד לא אשם בשום דבר", אמר.

 

לעומתו, חברת הכנסת רונית תירוש פנתה אל השר לבטחון פנים ושאלה: "האם יסרסו את בני סלע? זה חיה ולא בן אדם, הוא בעצמו ביקש את זה. אני לא מבינה איך פתאום נעשינו סלחנים".

 

כבר אתמול עוררו התמונות סערה במערכת הפוליטית ובקרב ארגוני זכויות האדם. ח"כ זהבה גלאון (מרצ) אמרה ל-ynet: "עם כל הסלידה מבני סלע, התמונות הללו שפרסמתם ראויות לחקירה". גם באגודה לזכויות האזרח גינו את אופן התנהגות השוטרים שהצטלמו עם בני סלע בחדר החקירות.

 

עוד לפני הדיון בנושא בני סלע, קיימה ועדת הפנים דיון בנושא הכאת אזרחים על ידי שוטרים. בדיון נחשפו נתונים שנאספו על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת בנושא אלימות שוטרים. על פי נתונים שנלקחו מנתונים שפורסמו בדו"ח מבקר המדינה שפורסם באוגוסט 2005 עולה כי 6,355 תלונות נגד שוטרים התקבלו בשנת 2002, 54% מתוכן (3,409) היו תלונות על שימוש בכוח שלא כדין. 2,227 תלונות נגנזו בלא שנחקרו. מדובר בגניזה של 65% מהתלונות. מבין התיקים שנחקרו באותה שנה, 87% נסגרו. רק ב- 53 תיקים, המהווים 5%, הוחלט על העמדה לדין פלילי של השוטרים. העמדה לדין משמעתי התבצעה ב-93 תיקים בלבד. שנה לאחר מכן התקבלו במח"ש 6,702 תלונות נגד שוטרים. 64% נגנזו בלא שנחקרו. 56% נסגרו מחוסר ראיות. בשנה זו הוחלט על העמדה לדין פלילי של 4% מהתיקים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קראדי ודיכטר, היום בכנסת
צילום: גיל יוחנן
צילום אנונימי
התמונות שעוררו סערה
צילום אנונימי
מומלצים