חדש: סרגל הכלים של גוגל ל-Firefox בגירסה עברית
גוגל השיקה היום את הגירסה העברית לסרגל הכלים שלה ל-Firefox. נעים להשתמש בכלי דובר עברית - אך החידושים האחרונים נשארו בגירסה האנגלית
גוגל השיקה היום (ד') גירסה עברית לסרגל הכלים שלה עבור דפדפן Firefox, יחד עם גירסאות ב-26 שפות אחרות. אוהדי דפדפן הקוד הפתוח מצטרפים אל משתמשי Internet Explorer, עבורו כבר הוציאה גוגל את הגירסה העברית של סרגל הכלים.
סרגל הכלים מכיל לא רק תיבת חיפוש, אלא גם את כל השירותים הנלווים של ענקית האינטרנט כמו Gmail ו-Documents and Spreadsheets, שהצטרף לגירסה הנוכחית של הסרגל.
בניסוי זריז שערכנו לסרגל הכלים, אין הפתעות גדולות. הכלים המוכרים מהגירסאות הקודמות כמו כלי האיות, עט המדגיש טקסטים ורישום ל-RSS נמצאים שם – בהבדל אחד: כעת הכל מופיע בעברית צחה. אפילו עמוד האזהרה מפני עמודים של הונאה מקוונת (Phishing), כתוב כולו בשפת הקודש.
בגירסה שלוש של הבטא באנגלית, התווספו גם כלים ואפשרויות חדשות: סימניות מקוונות, כפתורי גישה מהירים לאתרים נפוצים ואפשרות למשלוח עמודי רשת ב-SMS (בארה"ב), במייל או לבלוג דרך אתר הבלוגים Blogger.
סרגל הכלים החדש זמין להורדה עבור דפדפן Firefox מגירסה 1.5 ומעלה. חשוב להדגיש כי על מנת ליהנות מן הממשק העברי, גם הדפדפן צריך להיות בגרסתו העברית - מה שמונע תמיכה בכלים החדשים, כמו סימניות והכפתורים המהירים. הסרגל תואם למערכות ההפעלה Windows ,OS X ו-Linux.
הצטרפתם כבר לניוזלטר החדש שלנו? הוסיפו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם בתיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו מדי ערב את מהדורת סיכום היום שלנו - עם קישורים מעניינים והערות על המצב