שתף קטע נבחר

לראשונה מאז הפסקת האש: מחבל נהרג ברצועה

כוח גבעתי ירה והרג פלסטיני חמוש ברובים ורימונים, צפונית למעבר קרני שבצפון רצועת עזה. אתמול נורו לעבר ישראל 5 רקטות קסאם - וזאת לאחר חמישה ימים של שקט

מדיניות ההבלגה לקראת סיום? כוח חטיבת גבעתי הרג הערב (יום ד') מחבל חמוש סמוך לגדר המערכת, צפונית למעבר קרני שבצפון רצועת עזה. החיילים פתחו באש לעבר הפלסטיני לאחר שזיהו כי הוא חמוש ברובה וברימונים. מדובר באירוע ראשון של ירי מצד ישראל מאז הוכרזה הפסקת האש.

 

עד כה, מאז החלה הפסקת האש, נוקט צה"ל מדיניות זהירה ולמעט מספר אירועים בהם בוצע ירי לעבר פלג גופם התחתון של פלסטינים שהתקרבו לגדר וניסו לפגוע בה, לא נרשמו אירועים חריגים. בצה"ל גם מקפידים שלא להשיב אש לעבר האזורים מהם נורו רקטות קסאם לעבר ישראל, ולא לבצע ירי מונע. בצה"ל ציינו כי הירי הערב התבצע מאחר שנשקפה סכנה ממשית לחיי החיילים בצידה הישראלי של הגדר.

 

על רקע הפסקת האש, גורמים בצבא אמרו כי מעבר לעובדה שחמאס ממשיך לצבור אמצעי לחימה ולפתח אותם, ישנם סימנים בולטים לתהליכי התפתחות באירגון, בדומה לדרך בה פועל חיזבאללה בדרום לבנון.

 

הקסאמים נוחתים, ההבלגה מתנדנדת

אתמול, לאחר חמישה ימים של שקט, נורו חמש רקטות קסאם מרצועת עזה לאזור הנגב המערבי. סמוך לשעה 17:00 נשמעו בשדרות ובסביבתה התרעות "צבע אדום", והתושבים שמעו הדי פיצוצים. ברשות הפלסטינית אמרו כי הג'יהאד האיסלאמי הוא שביצע את הירי אך בג'יהאד סירבו לקח אחריות.

 

הרקטות נחתו בשטחים פתוחים סמוך לשדרות, ולא דווח על נפגעים או על נזק. כוחות הביטחון. מאז הוכרז על הפסקת האש בין ישראל לפלסטינים נחתו בשטח ישראל 23 רקטות קסאם.

 

ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר אתמול בעקבות ירי הרקטות כי "נעשה יותר ויותר קשה שלא להגיב". אולמרט ענה לשאלות עיתונאים בברלין ואמר כי ישראל עדיין מרסנת את עצמה ולא מגיבה בשל הקלות שבה המצב יכול לגלוש לאלימות כוללת.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבר קרני. ארכיון
מעבר קרני. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים