צ'ורוס לחנוכה
הסופגניות הכי לוהטות בספרד, אצלכם בבית עוד מעט

 

  

צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות וחינניות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פיה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים. השיטה:  מכינים בצק מבושל (רבוך), בלי טיפת שמרים, מטילים לשמן ואוכלים תיכף. אפשר להכין גם צ'ורוס חלקות, אם משתמשים בפיה חלקה, ואפשר פשוט להטיל כפות מהעיסה לתוך השמן, ויוצא מצוין. הכי טעים בעולם, זה לטבול אותן במשקה שוקולטה חם.

 

המרכיבים

2/3 כוס מים

40 גרם חמאה

מעט מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

אפשרות: קליפה מגוררת מ1/2 תפוז

2 ביצים

שמן קנולה, או בוטנים או תירס, לטיגון עמוק

 

להגשה:

אבקת סוכר

אפשרות: משקה שוקולטה חמה, ראו מתכון נפרד

 

ההכנה

הבצק

שמים את המים, החמאה והמלח בסיר, ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות, רצוי בכף עץ, עד שנוצר בצק. מסירים מהכיריים, מעבירים את הבצק למעבד המזון או למערבל ומערבלים פנימה את הביצים. ממשיכים לערבל עוד כחצי דקה, עד שהביצים נטמעות לחלוטין בבצק והעיסה אחידה.

 

הטיגון

מחממים את השמן בסיר נפרד, גדול, עד שהוא חם מאוד.

אם יש שק זילוף: מעבירים את הבצק לתוכו, ומזלפים לתוך השמן "סרטי" בצק באורך 3 ס"מ.

אם אין שק זילוף: יוצקים גושי עיסה בשתי כפות ומכניסים בזהירות רבה מאוד לסיר (השמן משפריץ!). מטגנים 3-2 דקות,עד שהבצק זהוב מאוד ותפוח. מוציאים וסופגים בזהירות את עודפי השמן במגבות נייר. מגלגלים בסוכר, ואם רוצים, מגישים לצד השוקולטה החמה, וטובלים.

 

שוקולטה חמה

5 מנות

מדובר בנוזל סמיך העשוי כולו משוקולד, שמנת וחלב. כרגיל בענייני שוקולד, ככל שהוא יהיה איכותי יותר, השוקולטה תהיה טובה יותר. כדאי להשתמש בשוקולד המכיל כמה שיותר אחוזי קקאו.

 

שמים בסיר שתיים וחצי כוסות חלב ו-1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים. שוברים 250 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב, אם אתם אוהבים) לקוביות, ושמים בקערה. יוצקים על השוקולד את החלב הרותח, משהים כ-3 דקות וטורפים במטרפה ידנית, למרקם אחיד. יוצקים לכוסות. מגישים ליד הצ'ורוס, או לבד.

 

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה צ'ורוס לחנוכה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שף
    צילום: יוסי סליס
    סופגניה עם פסים
    צילום: יוסי סליס
    צילום: אוהד רומנו
    הכותבת איילת הירשמן
    צילום: אוהד רומנו
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק