"ארה"ב וישראל ייעלמו כי התרחקו מהאל"
נשיא איראן ממשיך להשתלח. עכשיו הוא מבטיח לאויבות כליה, "וגם ישו לא היה מרוצה מהתנהגותן". העם האיראני, לעומתן, ישרוד "בשל אמונתו"
התקפה חדשה של נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, על ישראל ובנות בריתה ארצות הברית ובריטניה. סוכנויות הידיעות האיראניות דיווחו כי בנאום שנשא הבוקר (ד') בעיר ג'באנרוד, במערב איראן, אמר אחמדי-נג'אד כי ארה"ב, בריטניה וישראל נידונו להיעלם.
"הכוחות התוקפניים ייעלמו, בעוד שהעם האיראני יישרוד - מאחר שכל מי שבוחר באל שורד, בעוד שמי שמתרחק מהאל ייעלם כמו פרעה", אמר אחמדי-נג'אד, והוסיף: "ארה"ב, בריטניה והמשטר הציוני ייעלמו כי הם התרחקו מדברי האל. זוהי הבטחה אלוהית".
אחמדי-נג'אד גם התיחס למהלך הבינלאומי לקראת הטלת סנקציות על איראן בשל סירובה להפסיק את תוכנית הגרעין שלה. "הם מאיימים עלינו בעונשים. אבל הם חייבים לדעת שאנרגיה גרעינית היא זכותו של העם האיראני, והוא יעמוד על זכותו זו", הבהיר.
כאמור, ארצות הברית ובנות בריתה באירופה - בריטניה, צרפת וגרמניה - מבקשות להטיל סנקציות על איראן, בשל סירובה להפסיק להעשיר אורניום - טכנולוגיה המשמשת לייצור דלק גרעיני למטרות אזרחיות, או לייצור נשק גרעיני. איראן מתעקשת כי תוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות אזרחיות בלבד, וכי מדובר בזכות טבעית. עם זאת, המערב חושד כי כוונתה האמיתית של טהרן היא בניית פצצה גרעינית.
נוסח הצעת ההחלטה המגובש בימים אלה במועצת הביטחון, יאסור על העולם למכור חומרים וטכנולוגיה לאיראן שיוכלו לשמש אותה בתוכניתה הגרעינית. כן קוראת הטיוטה להטלת מגבלות תנועה על בכירים המקורבים לתוכנית הגרעין והטילים האיראנית, והקפאת נכסי חברות איראניות בחו"ל.
בנאום שנשא אחמדי-נג'אד אתמול בעיר אחרת במערב איראן, כרמנשה, מתח ביקורת על מדינות המערב, וטען כי התנהגותן מנוגדת לתורת ישו. "שאלתי לעולם היא זו: אילו ישו היה עדיין בחיים - האם הוא היה מרוצה מהתנהגותן של המעצמות?", שאל.
בנאומו אתמול, אף שיבח את התקדמותו של המדע באיראן. אומה שצעיריה היו מסוגלים להשיג דלק גרעיני מאפס - היו סמוכים ובטוחים כי נצליח לכבוש גם פסגות נוספות ולהתקדם בתחומים נוספים", הבטיח הנשיא.