שתף קטע נבחר

כיסונים ממולאים, מסין ועד יפן - מכינים גיוזה סינית

גיוזה, זה מאכל סיני או יפני? תלוי את מי שואלים. רון (שפאץ) כהן לומד מה מקורה האמיתי ואיך מכינים גיוזה סינית כמו שצריך

הפוליטיקה של הצד המזרחי של העולם לא מוכרת היטב לכולנו, אבל תאמינו לי שהיא לא פחות סבוכה ומלאת דיעות קדומות ושינאות היסטוריות, מזו של המזרח התיכון הקטן והשסוע שלנו. כבר מאות בשנים ניטשת מלחמה חובקת כל בין היפנים, הסינים והקוריאנים: תרבות, קרקע ובעיקר הרבה כבוד - איפה התחילו לעסוק באומנויות לחימה? מי המציא את הצ'ופ סטיקס? מה מקור כתב הסימנים? ועוד ועוד - החבר'ה במזרח מתקוטטים ללא הרף. אוי ואבוי לכם אם תתבלבלו ותברכו ב'סיונרה' רשמי ומהוקצע סיני שמכבד את עצמו למשל, לא רצוי לומר לקוריאנים שהם דומים ליפנים ועדיף להימנע מלהזכיר ליפנים שמקור התרבות שלהם הוא בסין.

 

מאבקי היוקרה הללו גרמו לי לאי נעימות קלה עד מתונה במפגש עם אמני המילוי והצביטה מה"דים סאם". כששאלתי מה נכין היום שיהיה מיוחד ומעניין, אמרו לי "גיוזה". "גיוזה?", אמרתי בקול משתומם, "אבל זו מנה יפנית". מיד נפתחו עלי עיניים כעוסות שלא השאירו מקום לספקולציה. מסתבר שה"גיוזה" היא מנה סינית במקורה שהיפנים ניכסו לעצמם בכזאת רמה, שכבר מזמן שכחו בעולם מהיכן היא הגיעה ומתחת לאיזו שמש היא הפציעה. אז אחרי שיושרו ההדורים, לין הסכימה בטובה להראות לי את הדרך ליצור גיוזה אמיתית ולמלא אותה במילוי עדין וטעים של עוף, אגוזי קשיו ורוטב צדפות.

 

 

גיוזה במילוי עוף וקשיו

המרכיבים:

לבצק:

מכינים את בצק הבאו מהשיעור הקודם

למילוי:

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות רוטב צדפות

2 כפות סוכר

כ- 1/2 כפית שמן שומשום

מעט פלפל לבן טחון טרי

50 גרם אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים למילוי בקערה.
  2. פותחים את הבצק לשני נקניקים אחרי התפיחה הראשונה, צרים ממנו כדורים קטנים ומרדדים יותר לעלה דק יותר מ"באו" ויוצרים דיסקיות עגולות
  3. לוקחים כפית גדושה מהמילוי, מניחים במרכז הבצק וסוגרים כמו שמופיע בסרטון. מה שחשוב זה לצבוט את הבצק בהחלטיות ועם אצבעות יבשות כדי לחבר אותו כמו שצריך וליצור את קווי המתאר הבולטים והחדים של הגיוזה.
  4. נותנים לבצק לתפוח שוב במשך 5 דקות ואז מטגנים בשמן עמוק למספר דקות עד להזהבה.
  5. מגישים עם השילוש הקדוש של הרטבים הסינים: רוטב סויה, רוטב צ'ילי חריף כלשהוא ורוטב חמוץ מתוק.

 

"דים סאם", אלנבי 120 תל-אביב. טל' 03-5604341.

 

  • רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות?לחצו כאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
חשוב לצבוט את הבצק בהחלטיות ועם אצבעות יבשות . הכנת גיוזה
צילום: דלית שחם
מומלצים