שתף קטע נבחר

הג'יהאד: "מבחינתנו, הרגיעה קרסה"

דובר בפלוגות אל-קודס, זרוע הג'יהאד שביצעה הירי לעבר שדרות, מסביר: "הרגיעה קרסה מעצם זה שישראל ממשיכה במעצר הפעילים הפלסטינים". הוא גם מתנגד נחרצות לאבחנה בין הרגיעה בעזה, להמשך פעילות צה"ל בגדה ומזהיר: פיגועי ההתאבדות בדרך

פלוגות אל-קודס, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, קיבלו אמש (יום ג') אחריות לירי הרקטה ממנה נפצעו בשדרות שני נערים - האחד באורח בינוני עד קשה והשני באורח אנוש. את הירי, אמרו בג'יהאד, ביצעו נוכח "הפרות הרגיעה מצד ישראל".

 

אבו עבדאללה, דובר בפלוגות אל קודס אמר ל-ynet כי הירי נעשה במסגרת סדרת התגובות של הארגון להפרות הישראליות המתמשכות של הרגיעה. "מבחינתנו, הרגיעה קרסה מעצם זה שישראל ממשיכה במעצר הפעילים הפלסטינים, והאחרון שבהם הבוקר - ראש הג'יהאד בג'נין, השייח מחמוד סעדי". לדבריו, "הישראלים לא הפסיקו את ההפרות, מאז ההכרזה על הרגיעה הם פצעו שמונה תושבים מירי פגזים בצפון הרצועה ופצעו מספר דייגים בדרום הרצועה, כך שאין כל רגיעה".

  

דובר הפלוגות אבו עבדאללה אומר עוד כי ארגונו כבר הודיע שאינו מסכים לעשות כל הבחנה בין הרצועה לגדה. "מדברים על רגיעה ברצועה, אבל עוצרים והורגים פלסטינים בגדה. אנחנו לא מקבלים את החלוקה הזאת, וכל הפרה ישראלית בגדה תיתקל בתגובה דומה של עוד ועוד ירי רקטות שלוחמינו פועלים בהתמדה להמשיך ולשפר אותן". הוא סיפר גם כי ארגונו עמל על תכנון פיגועי התאבדות בתוך ישראל ואינו מסתפק רק בירי הרקטות.

 

אתמול דווח כי אנשי שירות הביטחון הכללי וצה"ל עצרו ברמאללה בתחילת נובמבר את מוחמד צאעידי, פעיל בכיר בגדודי חללי אל אקצה, שהודה בחקירתו כי רצח יחד עם פעיל נוסף את מריק גבריאלוב ברמאללה לפני שש שנים.  

 

צעידי, ממחנה הפליטים אל-אמערי שבאזור רמאללה, הוגדר כמבוקש על ידי כוחות הביטחון מספר שנים, ונמסר כי הוא היה פעיל בכיר בגדודים באזור רמאללה. בחקירתו הודה כי רצח את גבריאלוב באוקטובר 2000 יחד עם עצאם פרוח, פעיל תנזים מרמאללה שכלוא בישראל משנת 2003.

פורסם לראשונה 26.12.06, 21:57

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשי ג'יהאד (ארכיון)
אנשי ג'יהאד (ארכיון)
צילום: רויטרס
מקום פגיעת הקסאם
מקום פגיעת הקסאם
צילום: אמיר כהן
מומלצים