יופסקו שיעורי העזר לתלמידים המרותקים לבית
עבודתם של 150 מורים שהעבירו שיעורי עזר לתלמידים, המרותקים לבתיהם או מאושפזים בבתי חולים, הופסקה בשל אי חידוש שיתוף הפעולה עם עמותה ששכרה את המורים. הנפגעים העיקריים: התלמידים שלא ייזכו יותר לסיוע. משרד החינוך: הקשר עם העמותה יוארך עד חודש פברואר
מפסיקים לסייע לתלמידים החולים. הסיוע לכ-2,000 תלמידים חולים, המרותקים לבתיהם או מאושפזים בבתי חולים, ייפסק החל מתחילת חודש ינואר. בימים אלה קיבלו 150 מורים שהעבירו שיעורי עזר לאותם תלמידים, במסגרת פרוייקטים ששייכים לעמותת תללי"ם, מכתבי פיטורים. המורים פוטרו מכיוון שלא פורסם מכרז להמשך שיתוף הפעולה עם העמותה, שהחוזה עימה היה צריך להיות מחודש עד 15 בדצמבר.
תללי"ם - תמיכה לימודית לתלמידים המרותקים למיטותיהם - הוא פרויקט שהוקם בשנת 1990 ביוזמת משרד החינוך, כדי להעניק תמיכה לימודית לתלמידים חולים המרותקים למיטותיהם לתקופות של שלושה שבועות ואף יותר. אותה תמיכה ניתנת חינם בבתי תלמידים בני 5-18 בכל רחבי הארץ.
במכתב ששלח גזבר עמותת תללי"ם, חיים זמורסקי, למנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הוא כתב: "לא נותרה לנו ברירה אלא להודיע למורים על גמר החוזה שלנו עם משרד החינוך, ואיתו גם עלגמר עבודתם בבתי התלמידים החולים, החל מ-1 בינואר".
תלמידה המרותקת לביתה: הציונים עלו
מי שיסבלו מהפסקת עבודתם של המורים, הם התלמידים המרותקים למיטותיהם. סיגל מצפון הארץ, תלמידה בכיתה י', המרותקת למיטתה כבר ארבע שנים בשל בעיות בריאותיות, סיפרה על העזרה שקיבלה מהעמותה. "אני סובלת מקושי רב בניידות, בכתיבה ובישיבה ממושכת מעל 20 דקות וכמו כן מתשישות". בזכות העזרה מעמותת תללי"ם, הממוצע בתעודה של סיגל הוא מעל 90, יותר מחבריה הבריאים לכיתה. "הלימודים איתם הם שבריר של נורמליות, כי היומיום שלי קשה ואני עוברת הרבה טיפולים וכאבים, אבל כשהראש עסוק – הגוף פחות כואב".
סיגל שלחה מכתב לשרת החינוך, יולי תמיר, בו ביקשה להמשיך בפרויקט. "אני לא מבקשת שיהפכו עולמות בשבילי. אבל כשמדברים על הפסקת הפעילות, מדברים על אלפי ילדים כמוני שנלחמים היום במחלות ארורות, וממחר אתם רוצים שילמדו את הא'-ב' ואת לוח הכפל, היסטוריה, תנ"ך, לשון וספרות, לבד. אני רוצה להבריא ולחזור לחבריי בכיתה ולא להרגיש שונה, בגלל שהייתי חולה ולא הגעתי לבית הספר", אמרה סיגל.
ארגון ההורים שוקל להוציא צו על-תנאי נגד משרד החינוך. לדברי יו"ר ארגון ההורים הארצי בפועל, איתן ויינריך: "ישנם אלפי ילדים בבית ובבתי חולים שמקבלים הקצבה ללימודים ממשרד החינוך, המחוייב על-פי חוק לדאוג לילדים שאינם יכולים להגיע לבית הספר. במי פוגעים? בחלשים, בילדים שכרגע בשעת משבר. איזו חברה הפכנו להיות?"
מנכ"ל משרד החינוך מסר בתגובה: "לפני שנתיים הם זכו במכרז, ובחודש מרץ צפוי להתפרסם מכרז חדש. משרד האוצר חייב אותנו להוציא מכרז והוא לא מעוניין להאריך לעמותה את הפטור ממכרז. האוצר מציב תנאים לפטור ממכרז רק שמדובר בגוף אחד ויחיד שקיים, המסוגל לטפל בעניין או שמדובר בגוף שבא עם תרומה כספית. ככל הנראה נוכל לתת דחייה עד סוף חודש פברואר, אז אולי כבר אפשר יהיה להאריך את הפעילות עד סוף שנת 2007. בעבר, שמספר הילדים היה קטן, העמותה גייסה שלושה מיליון שקלים ומשרד החינוך הקציב סכום דומה. כאשר הצטרפו יותר תלמידים, העמותה לא יכלה לשלם מחצית מהסכום".