אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביקורת

וירצברג. בלוז קוסמי עטיפת האלבום
וירצברג. בלוז קוסמי עטיפת האלבום
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

משאיר סימן

אילן וירצברג כבר הוציא כעשרה אלבומים, ונחשב ליוצר מוכשר ומוערך, אבל נודע פחות ממה שהיה ראוי שיהיה. אולי בגלל זה גם האלבום החדש שלו מכיל רוק רעב וחיפוש תזזיתי

תימורה לסינגר
פורסם: 02.01.07, 09:50

מהלומת גיטרות פותחת את "בלוז קוסמי", אלבומו החדש של אילן וירצברג, מכריזה בשמו: הנה אני כאן. ובעצם תמיד הייתי.

 

מאז שנות ה-70 הוא יוצר כאן, משתתף כמלחין וכמעבד בהפקות רוק ופופ איכותיות, ואחר כך כמלחין וכמבצע בזכות עצמו - ב"בציר טוב" משנת 82', שבו הביאו הוא ושמעון גלבץ את יונה וולך, איכותית ונגישה. בהמשך וירצברג כבר כתב לעצמו גם את המילים באלבומיו הרבים, כעשרה במספר (כולל אלבומים אינסטרומנטליים אלקטרוניים, שהופצו רק באינטרנט, ו"זמן הגיטרות" – הקלטה של מופע בשם זה, שגם היא הופצה רק באינטרנט).

 

ולמרות הרקורד המרשים, וירצברג פחות נודע מהראוי לו. מה עוד שהוא שומר
השמעה חוזרת
יש סקס אחר. ועוד אחד / ארי קטרוזה
ל"בציר טוב" מלאו 20, ולאלבום הראשון של צביקה פיק 30. שניהם יוצאים בהדפסה מחודשת . ארי קטורזה מאזין מחדש ליצירת-המופת של וירצברג וגלבץ, ולקפיצה למים של אליל הפופ העברי הראשון
לכתבה המלאה
 על קו עקבי וברור, וגם מקפיד להתעדכן ולהתחדש (יש לו אתר מושקע). ב"בלוז קוסמי" וירצברג מנגן ברוב הכלים, מלבד בתופים, ומדובר בכלים בסיסיים – גיטרות, בס וקלידים. בלי תוספות כמו כלי נשיפה ומיתר, שעלולות להיות מתחכמות או מתייפייפות למי שכוונתו רק להרשים. דיוקו ואיכותו הטכנית הגבוהה עלולים להטעות ולהתחזות ל"התברגנות" ולשובע, כשלמעשה ניכר שמדובר ברוק רעב ובחיפוש תזזיתי, שהניסיון המשבח אותו הוא רק בונוס.

 

וירצברג הלחין וכתב את כל השירים באלבומו, מלבד שניים: "מובן מאליו" העליז במקצבו, שאת מילותיו כתבה נורית גלרון, ו"בעוד שעתיים" החזק – עם המילים הנוירוטיות והקניבליות (הדימויים לקוחים מהשיר) של המשוררת יונה וולך. ישנו פער בין המילים הסבירות - אם כי פשוטות מידי - שכתב, לבין הלחנים, הנגינה והעיבודים המצוינים. הנה אתגר לוירצברג: לצמצם את הפער הזה. באלבום מקיים דיאלוג תמידי בין שירה רכה לגיטרות תקיפות, מוכיחות ולעיתים מכאיבות. וכך נחשפת המורכבות שמשלבת שני צדדים שונים של אותו העניין.

 

עשרת שירי האלבום, הממזגים מהורהרות ומעשיות, מהווים מסע אישי - חיצוני ופנימי. זה ניכר כבר בשיר הראשון - "בתנועה מפה לשם" ("מתנשפים בצידי הדרך. מזיעים, מטפסים במעלה ההר"). ובשירים הבאים - "רוח חמה" ("רוכבים בחשיכה עד שיגיע היום"), "הדרך לגן עדן" ("אולי זו הדרך שהולכת אל הגיהנום אולי לגן העדן") ועוד. בכך האלבום שומר על אחידות תוכנית, שבה יש זיקה בין השירים באופן שכל שיר מקדם את זה שבא אחריו
 ונשען על קודמו.

 

אל וירצברג, בעל הקול המחוספס אך הרך, מצטרפת ב"בלוז קוסמי" הזמרת היוצרת, טל וייס. היא מוסיפה לשירים רובד מלאכי, שמייצב אותם, אך גם מערפל אל צללים של יופי. במיוחד זה בולט בשיר "הדרך לגן עדן".

 

שיר הנושא המרגש, שחותם את האלבום, מוגדר על העטיפה כ"אינסטרומנטלי/ווקאלי". ואכן, מהמנגינה שמשייטת בחלק מהזמן, בביטחון שלא נזקק למילים, בוקעות בסופו של דבר המשאלות של העבר ושל העתיד: "רציתי להיות, רציתי להיות. רציתי – סופר או משורר. אחר כך יותר להיות פול מקרטני, ואחר כך הכי להיות ג'ימי הנדריקס. אבל הזמן עבר או כמעט עבר. המשחק הזה עוד לא נגמר. נשאר עוד קצת זמן להגיע. עוד סימן קטן להשאיר".

 

"סימן קטן"? השאיפות המושרות של וירצברג צנועות, אך מימושן המצטבר מוכיח שכישרון מתוחזק ברעב יצירתי – מביא גם ללא הצהרות יומרניות אלבומים יפים.

 

אילן וירצברג (עם טל וייס), "בלוז קוסמי", "אן אם סי"

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet מוזיקה. זמרים, להקות שיר השבוע, אלבומים, כל האמנים, כל המוזיקה
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©