שתף קטע נבחר

מרק חומוס וסלרי חמוץ עם כדורי בשר

שהוא בדיוק מה שצריך כשקר בחוץ

  
כן, ודאי שיש בו, במרק העוטף הזה, כל מה שצריך בשביל שאפשר יהיה לקרוא לו ארוחה שלמה של חורף. אבל כאלה יש הרבה שם בחוץ.  אז למה, בכל זאת, הוא אחר? בגלל החמיצות הלימונית שהוא עוטה -  הרעננה, המשמחת, הממכרת כל כך, שהיא גם זאת שמאפשרת לאכול ממנו עוד צלחת ועוד אחת, בלי להרגיש כמעט.  
 

המרכיבים

8 מנות

 

לחומוס

300 גרם חומוס

4-5 גבעולי טימין

למרק

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

1 סלרי עלים גדול (לפחות 12 גבעולים והמון עלים למעלה), החלק של הגבעולים קצוץ לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור

1 כפית סוכר

מיץ מ-2 לימונים צהובים בשלים

1 צרור כוסברה גדול

כ-5 כוסות ציר עוף או בקר

1 ראש שום, קלוף מהקליפות החיצוניות ומהקצוות הקשים

לכדורי הבשר

500 גרם בשר בקר טחון

מלח, פלפל שחור

1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

מיץ מ-1 לימון

1 ביצה

5 כפות קמח תירס דק

להגשה

שמן זית

לימונים

נענע קצוצה

 

ההכנה

  1. החומוס: לילה לפני ההכנה, שורים את החומוס במים. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים, מוסיפים את הטימין ומבשלים כשעה, עד שהחומוס רך, אבל לא רך מאוד.
  2. המרק: בינתיים, מחממים את שמן הזית בסיר נפרד ומטגנים את הבצל ואת גבעולי הסלרי הקצוץ עד שהבצל שקוף ומתחיל להזהיב קלות בלבד. מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים פנימה את מיץ הלימונים ומוסיפים גם את כפית הסוכר. יוצקים מלמעלה את ציר העוף. שומרים קצת מעלי הסלרי והכוסברה בצד, להגשה, ומוסיפים את השאר לסיר. מוסיפים את השום ואם חסר נוזלים בסיר, כלומר הם לא מכסים בכס"מ או שניים את המרכיבים, מוסיפים עוד קצת ציר או מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה-ארבעים דקות.
  3. כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל מרכיבי כדורי הבשר, מעבדים קצת בידיים, וצרים מהם כדורים בגודל שזיפים קטנים.
  4. בכף מחוררת, מעבירים לתוך סיר המרק את החומוס המבושל (או מסננים אותו ומוסיפים לסיר). מביאים לרתיחה קלה, ומכניסים פנימה את כדורי הבשר. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כך כחצי שעה, עד שהכדורים מבושלים היטב והחומוס רך מאוד.
  5. ההגשה: נפטרים מגבעולי הכוסברה ומגבעולי הסלרי הגדולים שבמרק. מוציאים את השום וקולפים, ומסדרים את השיניים בצלחות. יוצקים את המרק, עם כדורי הבשר, לקעריות, מפזרים מלמעלה את הכוסברה והסלרי הקצוצים, מוסיפים גם נענע קצוצה וסוחטים עוד המון לימון מלמעלה. מגישים. 

פורסם לראשונה 04/01/2007 11:07

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
חורפי מאוד וחמצמץ מאוד
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת איילת הירשמן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים