שתף קטע נבחר

האם הדור השני של מחשב האוריגמי יצליח?

האם יצליח הדגם הבא של המחשב האולטרה-נייד מבית מייקרוסופט לתקן את הרושם שהותיר אוריגמי הראשון?

למרות העניין הגדול שהצליחה מיקרוסופט ליצור סביב השקת מחשב האוריגמי השנה, בפועל הוא נחל בינתיים כישלון.

 

מחשבי האוריגמי הראשונים ספגו ביקורת נוקבת על כך שהם יקרים מדי, מכלים במהירות את הסוללות, ולמעשה לא ממש נחוצים לאף־אחד במתכונתם הקיימת. הגירסה הבאה, שמכונה כרגע ויסטאגמי ותוצג השבוע בתערוכת האלקטרוניקה הבידורית ‭,CES‬ מבוססת על חלונות ויסטה החדשה. המחשב יגיע במגוון רחב יותר של עיצובים, כולל דגמים

עם מקלדות מלאות, אבל ספק אם יוכל להציג שיפורים משמעותיים במחיר או בביצועים במקומות שבהם איכזב הדור הקודם.

 

ענקית המעבדים אינטל, מצידה, תתרום את חלקה לפרויקט בהצגת שבבים חדשים ויעילים יותר בצריכת אנרגיה, שצפויים להגיע לשוק באמצע השנה ויותאמו למחשב החדש. גם יצרנית השבבים VIA משקיעה משאבים רבים באתגר שיפור המחשבים האולטרה־ניידים.

 

במיקרוסופט מקווים שהדור השני של האוריגמי יהיה זול יותר, אבל ההנחה היא שגם השנה לא יימכרו עדיין מכשירים כאלה במחיר היעד של 500 דולר.

 

המכשירים החדשים לא יהיו שונים משמעותית מהדור הקודם. הם רק יגיעו עם חבילת תוכנות ייחודית, שמתאימה לצג בעל מסך הקטן מ־7 אינץ׳. בין התוספות: גירסה מיוחדת ל"גלריית התמונות" של חלונות, שמקלה על הניווט בעזרת מגע בלבד. אף שהדגש במכשיר נשאר על מסך מגע – מיקרוסופט גם משאירה מקום למקלדת רגילה, שהפכה נפוצה מאוד אפילו במכשירים קטנים יותר, כמו טלפונים ניידים. מכשירי אוריגמי מהדור הבא צפויים להיות מוצגים כבר בחודשים הקרובים.

 

את׳נה: ליגה משלו

די ברור כיום, שמכשירי כף־יד שאינם מחוברים לרשת כזו או אחרת כבר לא יאריכו ימים: מי משתמש כיום במחשב אישי שלא מחובר לאינטרנט? אבל מה כבר יכול מכשיר כף־יד לעשות, שטלפון חכם לא יכול?

 

‭,HTC‬ יצרנית ותיקה של מכשירים ניידים, המייצרת בין השאר את מחשבי ‭,I-MATE‬ מתכוונת להציג בקרוב את את׳נה ‭:(Athena)‬ טלפון־מחשב כף־יד שלא מתבייש להיות גדול. נכון שהוא לא תמיד יהיה התחליף הכי סביר והגיוני לטלפון, אבל הוא יכול לעשות דברים שטלפון או מחשב כף־יד מסורתי לא יכולים לעשות.

 

למרות גודלו, מכשיר האת׳נה עדיין קל וקטן יחסית למחשבי אוריגמי. לעומתם, הוא יריץ מערכת הפעלה "רגילה" עבור מחשבי כף־יד ‭5.0 Windows Mobile)‬ בגרסת פוקט פי־סי‭,(‬ ויכלול דיסק קשיח בנפח 8 ג׳יגה ומגוון של יכולות אלחוטיות כולל ‭,WIFI‬ בלוטות׳ וככל הנראה גם תקשורת סלולרית דור שלישי. כל אלו בנוסף לשבב GPS מובנה.

 

קשת היכולות הללו מעמידה את האת׳נה בליגה נפרדת משלו. הוא יכול לשמש כמכשיר ניווט נייד, כתחליף לנגן מדיה נייד, כדפדפן ברשת סלולרית או אלחוטית, וגם כטלפון לא קומפקטי. המחיר, בהתאם, צפוי להגיע לכאלף דולר – לא מעט אמנם, אבל אחרי כישלון הלייף־דרייב של פאלם, זה המכשיר הראשון שמצביע על הכיוון שבו מחשבי כף היד המסורתיים יכולים לצעוד.

 

מתחת ליד

  • וחי Skype עם בזק. סולגוד, יבואנית פיליפס, משיקה שני טלפוני Skype חדשים, לשיחות חינם דרך האינטרנט. הדגם היקר יותר הוא אלחוטי ומתפקד גם כטלפון בזק‭HOT/‬ רגיל, וכולל שיחה מזוהה, דיבורית ועוד. המחיר: 699 שקלים.

  • סלקום היא הראשונה בישראל לשווק מכשירים הפועלים על רשת דור 3.5 (HSDPA) ‬. בשבוע שעבר הושק הטלפון ‭i-mate JASJAM‬ (בתמונה‭,(‬ ובמהלך ינואר יושק גם מוטורולה ‭MAXX V6 ‬.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוריגמי, הדגם הראשון. בינתיים כשלון
מומלצים