שתף קטע נבחר

איש של חורף - מרק עדשים פשוט בשתי גירסאות

"למרות שראינו כבר מספק סערות, גשמים עזים, ברקים ורעמים, אנחנו, בשלני החורף, עדיין בשלבי התעוררות". רפי אהרונוביץ' מתכונן לחורף ומכין מרק עדשים בשתי גירסאות - בשרית וחלבית

במקרה שלא ידעתם, אני חברים, איש של חורף. "בטח", הוסיפה הקטנה בציניות, אחרי שהציצה מעבר לכתפי, "אפור ומרושע". לאו דווקא, יותר משהו כמו שמנמן וטוב לב. מה שבטוח הוא שהריפוד שלי עובד טוב יותר בחורף. למרות שראינו כבר מספק סערות, גשמים עזים, ברקים ורעמים, אנחנו, בשלני החורף, עדיין בשלבי התעוררות. בכל פעם שמופיעה השקופית עם המילה סערה בטלוויזיה והיא מעוטרת בעץ נטוי בזוית של שלושים מעלות, שנראה כאילו הוא עומד להתפרק כל רגע, אנחנו מתחילים לחייך.

 

כוננות חורף

לאחר שהורדנו את מעילי הסקי שאף פעם לא יצא לנו להשתמש בהם מהבוידעם, והתארגנו עם מטריות שתמיד עובדות הפוך (נסו פעם לצאת עם מטריה מהבית באוגוסט ובטח ירד עליכם גשם מבול, אבל תשכחו מטריה בבית באמצע מרץ, ועד שתגיעו לאוטו תהיו רטובים לחלוטין), התפנינו להכין את המטבח לצפוי לבוא. למשל, הוצאנו את כל עצמות הברך והמח שאגרנו בקיץ והכנו אותם לשימוש, וכן את כל אותן צנצנות הקטניות שקנינו בשווקים אקזוטיים בארץ ובעולם והתכוננו לחורך חם.

 

מרק עדשים פשוט בשתי גרסאות

המרכיבים לשתי הגרסאות (6 מנות):

2 בצלים קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

3 גזרים חתוכים לקוביות

3 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כפית שטוחה גארם מסאלה (תערובת תבלינים הודית)

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית מלח

3/4 כוס עדשים חומים

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/3 כוס שמן זית

5 גבעולי סלרי עלים

6 כוסות מים רותחים

צרור פטרוזיליה גדול

לגרסה א' - עם עצמות מח וקבנוס:

6 עצמות מח

3 קבנוסים שמנמנים

גרסה ב' - עם גבינת סנט מור:

גליל של גבינת סנט מור, חתוך למדליונים

 

אופן ההכנה:

  1. גרסה א': מזהיבים את הבצל והשום בשמן הזית , מוסיפים את עצמות המח, הגזר, תפוחי האדמה והסלרי ומטגנים כ- 7-8 דקות. בינתיים, שופכים על העדשים את המים הרותחים ומשרה כ- 10 דקות (נבדוק שכולן תקינות, הבעייתיות יצופו למעלה).
  2. מסננים את העדשים, מוסיפים לתבשיל, מבתלים בכל התבלינים, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 30-40 דקות על אש קטנה מאוד.
  3. את הקבנוס חותכים לקוביות, מטגנים במחבת טפלון מספר דקות ומוסיפים למרק ב- 10 הדקות האחרונות לפני שהוא מוכן. את הפטרוזיליה קוצצים גס ומוסיפים למרק ממש לפני ההגשה. ישנם כאלו שלפני שמוסיפים את הקבנוס, מעדיפים להוציא את עצמות המח ולטחון את המרק למעין גרבר, אני שייך לאסכולה השניה.
  4. גרסא ב': תהליך ההכנה זהה לגמרי, למעט עצמות המח והקבנוס שלא משתתפים בחגיגה. השוס כאן הוא הגבינה.
  5. שמים בצד 6 מדליוני גבינה. טובלים אותם במעט פרורי לחם ומטגנים במחבת טפלון במעט שמן זית.
  6. מפוררים את שאר המדליונים (אלו שלא טוגנו) לתוך המרק ממש לפני ההגשה, מפזרים על כל צלחת בצל ירוק קצוץ ביחד עם הפטרוזיליה, ומניחים מדליון של גבינת סנט מור מטוגנת למעלה. חורף חם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהבות טעמים חזקים. עדשים
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים