שתף קטע נבחר

עשרות סטודנטים הבעירו צמיגים בצומת גלילות

הסטודנטים מבקשים מהנהגים תרומה כספית עבור ההשכלה הגבוהה, שאותה הם מתכוונים לשלוח לשרת החינוך. הלימודים ב-27 מכללות ברחבי הארץ מושבתים היום

כ-100 סטודנטים מארגון הסטודנטים הארצי הבעירו צמיגים ושיבשו הבוקר (יום ד') את התנועה בצומת גלילות. הסטודנטים מבקשים מהנהגים תרומה כספית עבור ההשכלה הגבוהה, שאותה הם מתכוונים לשלוח לשרת החינוך, פרופ' יולי תמיר. בעקבות הצמיגים הבוערים, התנגש אוטובוס אגד בג'יפ. לג'יפ נגרם נזק, אך אין נפגעים.

 

הסטודנטים הניפו שלטים "יולי תמיר, בגדת בסטודנטים" ו-"לא לכולם יש כסף ללמוד באוקספורד". הם עצרו את הנהגים ואמרו: "אנחנו סטודנטים מהפריפריה, תעזרו לנו". רעות פישר ממכללת לוינסקי להוראה אמרה ל-ynet: "לוקחים לנו את ההשכלה. אנחנו רוצים ללמוד בכבוד. רובנו חיים על מלגות ולא נעים לנו לבקש עזרה מאחרים. צריך להוריד את שכל הלימוד, כדי שכולם יוכלו ללמוד ולא נצטרך לקבץ נדבות".

 

איתי ברדה, יו"ר ארגון הסטודנטים בישראל המייצגים את המכללות, אומר כי "המאבק על עתיד החינוך בעיצומו, הן בבתי הספר והן במכללות. לציבור נמאס שהממשלה מזלזלת ודורסת בגסות את המשאב החשוב ביותר שלה". לדבריו, ארגון הסטודנטים תומך בהשבתת המורים את מערכת החינוך בדרישה לשינוי תנאי העסקתם ושכרם.

  

איילון קוטלר, בן 23 יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה להוראת טכנולוגיה בתל-אביב וסטודנט להוראת קולנוע ותקשורת: "יולי תמיר מקצצת לנו את הכנפיים. אנשים שרוצים ללמוד ולשנות את פני החברה. יש אנשים שבאים ללמוד, לקבל השכלה, רוצים להיות מורים ואנשים אומרים לנו שאנחנו משוגעים שאנחנו רוצים להיות מורים ושאנחנו מתאבדים מכיוון שאנחנו לומדים הוראה. למה אני צריך להרגיש שאני מתאבד? בשביל להרוויח 3,000 שקל אחר כך? זה הזמן להשקיע בחינוך, כולנו יודעים שהחינוך הוא הפתרון להכל".

 

ארגון הסטודנטים הארצי משבית את הלימודים ב-27 מכללות ברחבי הארץ. בין המכללות שבהן יושבתו הלימודים: עמק הירדן, דוד ילין, המכללה הערבית לחינוך, רופין, מכללת לוינסקי לחינוך, בית ברל, המכללה האקדמית באר שבע, המכללה הטכנולוגית באר שבע, אפרתה, אמונה, המכללה האקדמית תל-אביב-יפו, אורות ישראל, אורט סינגלובסקי, גורדון, הנדסה ירושלים, מכללת אוהלו לחינוך, אחווה, אורט הרמלין, המכללה להוראה טכנולוגית, מכללת ליפשיץ.

 

עיקר קצפם של הסטודנטים במכללות יצא בעקבות ראיון שהעניק ל-ynet יו"ר הוועדה לרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה, אברהם (בייגה) שוחט, ובו אמר כי הפגיעה בהשכלה הגבוהה נגרמה בשל ההשקעה והעדיפות שקיבלו המכללות משרת החינוך הקודמת, לימור לבנת.


הסטודנטים ירדו לכביש (צילום: ניב קלדרון) 

 

כמו כן זועמים הסטודנטים על חוסר האיזון בהרכב תת הועדה לבחינת היחס בין האוניברסיטאות למכללות, המונה נציג אחד בלבד מהמכללות מתוך 8 נציגים. הסטודנטים דורשים ליישם את מסקנות ועדת וינוגרד מ-2001 להפחתה של 50% בגובה שכר הלימוד. מסקנות אלה יושמו עד היום באופן חלקי בלבד.

 

יום של שביתות גם בבתי הספר

ארגוני המורים משביתים היום את הלימודים בכל בתי הספר בארץ בכיתות א'-ב' בבתי הספר היסודיים, ובכיתות י"א-י"ב בבתי הספר העל יסודיים. בישובי עוטף עזה מתקיימת השביתה רק בכיתות י"א וי"ב. בסך הכל מושבתים ברחבי הארץ כ-450 אלף תלמידים.

 

ההחלטה על ההשבתה היא הסלמה נוספת במאבקם של המורים בדרישה לשיפור תנאי העסקתם ושכרם, לאחר שבשבוע שעבר השביתו את הלימודים במשך שעתיים. ההשבתה כעת מתרחשת לאחר שכשל המשא ומתן עם משרדי החינוך והאוצר. המורים טוענים ל"סחבת מתמשכת" מצד משרד האוצר בנושא הבעיות במערכת החינוך. הם דורשים מלבד שיפור בתנאי ההעסקה גם הגדלת מכסות פרישה מוקדמת, מעבר לשבוע לימודים ארוך, פינות עבודה למורים וצמצום מספר התלמידים בכיתה.

 

ממשרד האוצר נמסר כי "שביתת ארגוני המורים אינה מפתיעה ונעשית מטעמים ומסיבות הידועות להם בלבד". בכירים באוצר מבטלים את הודעות המורים ואומרים כי המורים "משחקים בארגז החול ומבזבזים זמן". המורים דורשים רפורמה בתנאי שכרם ובמערכת החינוך, שעלותה היא בין 5 מיליארד ל-9 מיליארד שקלים. לשם השוואה, התקציב שאישר האוצר בתום מלחמת לבנון השנייה למשרדי הממשלה הוא 1.4 מיליארד שקלים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטודנטים בצומת גלילות
צילום: ניב קלדרון
תוקפים את השרה תמיר
צילום: ירון ברנר
מומלצים